mixwell kimondta: használhatatlan az MM

mixwell kimondta: használhatatlan az MM

Mixwell egyenesen azt állítja, hogy csak a külső platformokon lehet normálisan játszani.

Aki valaha is játszott már egynél több MM-et, az nagyjából tisztából van vele, hogy a rendszernek van néhány hiányossága. Az OpTic játékosa, mixwell egészen odáig ment, hogy kimondta; szerinte az MM teljesen játszhatatlan, sőt: nem is tudsz normálisan játszani, ha nem játszol valami más platformon is (ESEA, FACEIT). Ő még azon is csodálkozik, hogy ezzel hány játékost elveszt a játék, és csak a jobb anti-cheattel rendelkező külső oldalak tartják életben az egészet.

Tényleg igaza van?

Részben igaza van, ám a helyzet ennyire nem drámai. A különbség tényleg elég nagy mondjuk egy ESEA és egy MM között: ESEA-n 128 tickes szerverek vannak, rendes anti-cheattel, míg MM-en 64 ticken kényszerülünk játszani egy elég gyenge VAC-cal. Ettől függetlenül az MM még mindig nagyon népszerű, -könnyedén előzi az ESEA-t és a FACEIT-et is.

De mivel lehetne jobbá tenni?

Rengeteg dolgot át lehetne venni más játékokból. Ilyen lenne például, hogy szezonokat vezetnek be, mint mondjuk a League of Legends-ben. Egy szezon végén megkapnánk, hogy egy régió szerinti/globális ranglistán hányadik helyen végeztünk, és még valami szerényebb is jutalom járhatna. Természetesen a rangokat is egy-egy szezonra kapnánk. Nem akartam leírni, mégis megkerülhetetlen lesz: javítani kell a VAC-on, és be kell vezetni a 128 tickes szervereket. Nincs más választás, ez a kettő rengeteget dobna az egész játékmeneten és így a külső oldalakról is vissza lehetne csalogatni az elvándorolt játékosokat.

Ti mit gondoltok, szerintetek is ilyen drámai a helyzet? Ti mivel tennétek jobbá az egész rendszert?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!