5 játékos, akikre oda kell majd figyelni a tavaszi EU LCS alatt

5 játékos, akikre oda kell majd figyelni a tavaszi EU LCS alatt

Játékosok, akiken állhat vagy bukhat csapatuk sorsa tavasszal.

Kevesebb mint két hét, és kezdetét veszi a 2018-as EU LCS tavaszi szezonja. Új csapatok, új játékosok, számos átigazolás tarkította a téli időszakot, mi pedig már össze is raktuk erősorrendünket, ha esetleg lemaradtatok volna róla, és szeretnétek gyorstalpaló módban utolérni magatokat a történésekkel, itt be tudjátok pótolni:

Így fognak kinézni a 2018-as EU LCS csapatok!

Hamarosan kezdődik az idei EU LCS, egészen pontosan január 19-én. Eléggé kaotikus átigazolási szezonon vagyunk túl, rengeteg játékos ment új csapatba, egyesek még régiót is váltottak. Az újévre azonban már minden gárda teljes felállással rendelkezett, így most a szezon kezdete előtt megnézzük még egyszer utoljára és persze összesítve, hogy melyik csapat kikből is fog felépülni.

Ahogy minden szezonnak, az ideinek is meglesznek majd a meghatározó játékosai, akiknek a teljesítményén akár az egész csapat sorsa függhet. Közülük szedtünk össze most ötöt, akikről úgy véljük, komoly potenciált képviselnek majd a tavaszi idényben és kulcsfigurái lehetnek a bajnokságnak a következő hetekben.

Elias "Upset" Lipp (FC Schalke 04)

A mindössze 18 éves lövészről bluerzor is azt mondta, hogy Európa legjobb ADC-je lehet nagyon gyorsan. Korábban megfordult már a Giants-nél és a G2-ban is, de mindkettő csak fordulás volt, huzamosabb ideig mostani csapatában, a Schalke-ben játszott, tavaly végigverték a CS mezőnyt. Májusban rank 1 is volt EU Westen, élesben pedig most először mutatkozhat be az LCS színpadán. Oldalán a rutinos lengyel támogató, Vander áll majd, míg a felső ösvényen Vizicsacsi rutinja tudja majd segíteni Upsetet a fejlődésben. Akár még a szezon újonca is lehet, ha tényleg olyan, mint amilyennek tartják.

Zdravets "Hylissang" Iliev Galabov (Fnatic)

A korábbi UOL alapember tavasztól a narancs-feketéknél folytatja pályafutását, a Fnaticnak ez volt az egyetlen cseréje az átigazolási szezonban. Mindenképpen jobb játékos, mint Jesiz, a legnagyobb hibája, hogy olykor hihetetlen agresszivitása nem éppen kifizetődő és inkább csak hátrányba hozza a lövészét. Rekkles pedig az elmúlt években inkább a nyugodt laning, harcos teamfighting stílust képviselte, csak az elmúlt hetekben, hónapokban kezdett el bátrabban játszani ösvényen is. A Fnatic sikerének kulcsa lehet Hylissang és Rekkles összeszokása, ha ez gyorsan megy, simán döntőzni fog tavasszal ez az ötös.

Fabian "Exileh" Schubert (Unicorns of Love)

Exileh UOL-os másfél éve egészen felemásra sikeredett: egy hihetetlenül komoly, 2016-os nyári szezon, majd egy gyengébbre sikeredett tavaly tavaszi split után az utolsó, nyári szezonja valami borzalmas volt, mintha teljesen eltűnt volna a pályáról. A hősválasztásai kiszámíthatóak voltak, a világon nagyjából azon 3 mides között volt, akik erőltették Ryze-t (feleslegesen), és bár a playoffra úgy-ahogy összeszedte magát, a világbajnokság nem lett meg a póniknak. Ismét páros év jön és óriásit változott a meta, ráadásul az UOL alapembereit veszítette, így most már Exileh a kapitány, neki (és Samuxnak) kell a hátán vinnie a csapatot, ha az UOL eredményeket akar.

Petter "Hjärnan" Freyschuss (G2 Esports)

Hjärnan nem új az LCS közönség számára, hiszen megjárta az H2K-t, a ROCCAT-et és a Vitality-t is. Azonban mindig inkább csak másodhegedűs szerepet töltött be, sosem tudta úgy istenesen megmutatni magát. Most azonban a négyszeres címvédő kezdő lövészeként kell bizonyítani, és Wadiddal együtt hozni EU eddig legjobb duójának; Zvennek és Mithy-nek a szintjét. Nem könnyű feladat és óriási terhet rak a játékos vállára, de egy esetleges jó teljesítménnyel lényegében újraépítheti a karrierjét. Nagyot kockáztatott ezzel a G2, meglátjuk, bejön-e.

Nubar "Maxlore" Sarafian (Misfits)

A Misfits junglere egy istenadta tehetség, akinek óriási szerepe volt abban, hogy az előző világbajnokságon a Misfits egyrészt továbbment a csoportjából, másrészt majdnem két vállra fektette a címvédő SKT-t. Maxlore egy zseniális játékos, aki néha viszont képes elszállni, de az tény, hogy a midesével csodákat tud tenni, ha épp az a feladata. PoE-ből egycsapásra remek középső ösvényest csinált folyamatos jelenlétével, a nagy Misfits-kérdés pedg az, hogy ugyanezt képes-e hozni Sencux-szal is. Ha igen, akkor a Misfits joggal pályázhat majd a dobogó valamelyik fokára idén tavasszal.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!