A kínaiak elzárnák magukat a PUBG világtól

Az amerikai szerver hemzseg a kínai csalóktól, ez változhat februárban.

Kínában elképesztően szigorúak az internet használat terén. Nem lehet bizonyos oldalakat meglátogatni, játékokkal játszani vagy filmeket megnézni. Ezt lehet kijátszani a VPN-nel, ami nagy egyszerűségben annyit jelent, hogy úgy érzékeli, mintha nem kínai IP-vel mennél fel az oldalra, így a kormány nem tudja letiltani az oldal látogatását. Eddig a PUBG-nál nem a tiltás miatt, de kellett VPN, pedig egy ideig gondolkoztak a játék betiltásán.

Kínában betilthatják a PUBG-t

Aacute;llítólag "túl véres" és nem felel meg a szocializmus alapelveinek.

A kínai rezsim tényleg mindent próbál blokkolni, amit csak lehet, többek közt a Google-t, Instagramot és a Facebookot is. Persze történelmi jelenségeket is próbál eltitkolni, mint az 1989-es Tiananmen téri mészárlást, ahol több ezer tüntetőt öltek meg a párt katonái. Így nem engedhetik meg, hogy akár csak egy játékból is nyugati "propagandát" halljanak a kínai lakosok. Ami csak azért érdekes, mert a PUBG játékosok most pont ezzel próbálkoznak, hiszen Brendan Greene azt nyilatkozta, hogy nem fognak régió zárat rakni a játékra, ne legyünk ennyire xenofóbok a kínai játékosokkal szemben. Így most azok, akik nap, mint nap szenvednek a csalókkal úgy döntöttek, hogy elkezdik a játékban és a fórumokon is spamelni a Tiananmen-i vérengzés történetét és képeit. Lehet, hogy emiatt is próbálja a kínai kormányt betiltani a VPN-eket is, ezzel tényleg lehetetlenné téve a játékot Steamen keresztül. Persze ez már globális probléma is, hiszen a PUBG nélkül még kibírnák az emberek, de, ha a három legnagyobb internetszolgáltató tiltja a VPN-eket, az komoly gondokat jelentene az információ terjedésében, és innentől tényleg csak a párt szavát hallanák a kínai lakosok.

Viszont van egy csavar az ügyben, miszerint, akik január 5. előtt vették meg a játékot, játszhatnak a Steames verzióval is Kínából, így, aki egy csalás után szeretné újra megvenni, az hoppon marad, mert már csak a kínai klienssel játszhat, míg aki eddig is tisztességesen játszott Kínából, tovább folytathatja. Kíváncsian várjuk, mi lesz Kínában a PUBG sorsa, ez egyelőre egy nagyon jó megoldásnak tűnik a Tencent részéről.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!