Ben Brode belengette a változásokat -Mire csaphat le a kalapács?

Ben Brode belengette a változásokat -Mire csaphat le a kalapács?

Jövő héten indul a világbajnokság, de Brode éjjel elhúzta a mézesmadzagot a Twitteren. Jövő hónapban jöhet egy balansz frissítés és indulhatnak a különleges események is.

Tegnap éjjel sok Hearthstone játékos álma kezdett formát ölteni, amikor Ben Brode Twitterén megjelent egy bejegyzés.

Ez annyit tesz, hogy "Mostanában sokat olvastam az egyensúly körüli problémákról. A jövő hónapban tervezünk egy nagyobb frissítést, amiben jön majd egy adag érdekes esemény, ha pedig úgy döntünk, hogy szükség van rá, akkor a kártyák változtatását is ott ejtjük majd meg. Ahogy közeledik a patch, még mondunk erről pár szót. Találkozunk jövő héten a HCT bajnokságon." 

Ahogy az már szokásosnak mondható az utóbbi kiegészítők óta, másfél-két hónap után jöhet a kötelező balansz frissítés. Nyáron Quest Rogue kapta meg a magáét, ősszel pedig a Basic kártyáknak pakoltak oda a fejlesztők. Persze egyértelműen beteg kártyát a KnC hasábjain is lehet találni. A kérdés az, hogy oda csap-e le a nerf hammer, vagy most a fejlesztők ismét visszanyúlnak a múltba, és a Hall of Fame helyett a gyengeségbe taszítják az eredeti kártyákat. Lássuk melyik lapra várhatnak nehéz hetek?

Corridor Creeper

Egyértelmű lehetőség ez a nagyra nőtt sajtkukac. A manacsökkentő képesség miatt a lap szinte mindenhol ott van, legyen az aggro, midrange vagy control pakli. Egyszerűen annyi érték rejlik benne, hogy simán befér a legtöbb metapakliba. Sokan utálják és persze sokan panaszkodnak miatta a legtöbb fórumon. Ha a fejlesztők valahol változtatni akarnak, akkor minden bizonnyal itt kezdik majd.

Bonemare

A másik neutral lap, ami az előző körben valahogy átcsusszant az inspektorok ellenőrzésén. A kártya egyértelműen a legjobb tech lap volt a KofT-ban, és hiába kerül 7 manába, a legtöbbször a gyorsabb paklik részesítik előnyben. Személy szerint nem örülnék neki, ha rá esne a választás, alapból nem érzem igazán olyan kártyának, ami megtöri a metát. Bár nem mondanám azt, hogy nem durván erős.

Possessed Lackey

A Cubelock a koboldok egyik első ajándéka volt. Van, aki szereti és van olyan is, aki a háta közepére sem kívánja. Az biztos, hogy most a legjobbak között van. Pedig az egész tönkretételéhez csak egy pici változás kell. Ha a Lackey manaköltsége felugrana 6-ra, akkor már kicsit felborulna a deck managörbéje, plusz egy 2/2-es test ezen a manaszinten egyszerűen borzasztó. Nem hiszem, hogy hozzányúlnak, mondjuk, a Cubelock nagyon erős, de hihetetlenül technikás deck, ami miatt relatíve kevesen használják.

Call to Arms

Ha két kártyát mondhatnék, ami megkapja a mega változását, akkor a Creeper mellet ez lenne a következő, ami eszembe jutna. Gyakorlatilag emiatt az egy kártya miatt a tier 4, maximum tier 3 Aggro Paladin a legjobbak közé repült. Abból a szempontból imádom a lapot, hogy gyorsan lehet haladni miatta a ladderen, de látható, hogy mégis hol töri meg a játékot, és bőven elfér rajta egy manaköltség növelés.

Doomguard

Végül egy klasszikus is kerüljön szóba. A pokolfajzat már a kezdetek óta köztünk van, befejező emberként már sok pakliban láttuk. Viszont most, hogy a legendary fegyver vagy a Posessed Lackey ingyen és persze hátrány nélkül rántja ki a kezünkből/paklinkból: talán egy picit túl erős lett. Ha a Blizz tartja a "jó" szokását, akkor bizony ő is kaphat némi figyelmet. Az már jó kérdés, hogy mivel lehetne visszavetni a kártyát, hogy rosszabb legyen: eljöhet egy statcsökkentés vagy egyszerűen lekerül róla a "Charge" szócska.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!