Hirdetés

Ben Brode belengette a változásokat -Mire csaphat le a kalapács?

Jövő héten indul a világbajnokság, de Brode éjjel elhúzta a mézesmadzagot a Twitteren. Jövő hónapban jöhet egy balansz frissítés és indulhatnak a különleges események is.

Hirdetés

Tegnap éjjel sok Hearthstone játékos álma kezdett formát ölteni, amikor Ben Brode Twitterén megjelent egy bejegyzés.

Ez annyit tesz, hogy "Mostanában sokat olvastam az egyensúly körüli problémákról. A jövő hónapban tervezünk egy nagyobb frissítést, amiben jön majd egy adag érdekes esemény, ha pedig úgy döntünk, hogy szükség van rá, akkor a kártyák változtatását is ott ejtjük majd meg. Ahogy közeledik a patch, még mondunk erről pár szót. Találkozunk jövő héten a HCT bajnokságon." 

Ahogy az már szokásosnak mondható az utóbbi kiegészítők óta, másfél-két hónap után jöhet a kötelező balansz frissítés. Nyáron Quest Rogue kapta meg a magáét, ősszel pedig a Basic kártyáknak pakoltak oda a fejlesztők. Persze egyértelműen beteg kártyát a KnC hasábjain is lehet találni. A kérdés az, hogy oda csap-e le a nerf hammer, vagy most a fejlesztők ismét visszanyúlnak a múltba, és a Hall of Fame helyett a gyengeségbe taszítják az eredeti kártyákat. Lássuk melyik lapra várhatnak nehéz hetek?

Corridor Creeper

Egyértelmű lehetőség ez a nagyra nőtt sajtkukac. A manacsökkentő képesség miatt a lap szinte mindenhol ott van, legyen az aggro, midrange vagy control pakli. Egyszerűen annyi érték rejlik benne, hogy simán befér a legtöbb metapakliba. Sokan utálják és persze sokan panaszkodnak miatta a legtöbb fórumon. Ha a fejlesztők valahol változtatni akarnak, akkor minden bizonnyal itt kezdik majd.

Bonemare

A másik neutral lap, ami az előző körben valahogy átcsusszant az inspektorok ellenőrzésén. A kártya egyértelműen a legjobb tech lap volt a KofT-ban, és hiába kerül 7 manába, a legtöbbször a gyorsabb paklik részesítik előnyben. Személy szerint nem örülnék neki, ha rá esne a választás, alapból nem érzem igazán olyan kártyának, ami megtöri a metát. Bár nem mondanám azt, hogy nem durván erős.

Possessed Lackey

A Cubelock a koboldok egyik első ajándéka volt. Van, aki szereti és van olyan is, aki a háta közepére sem kívánja. Az biztos, hogy most a legjobbak között van. Pedig az egész tönkretételéhez csak egy pici változás kell. Ha a Lackey manaköltsége felugrana 6-ra, akkor már kicsit felborulna a deck managörbéje, plusz egy 2/2-es test ezen a manaszinten egyszerűen borzasztó. Nem hiszem, hogy hozzányúlnak, mondjuk, a Cubelock nagyon erős, de hihetetlenül technikás deck, ami miatt relatíve kevesen használják.

Call to Arms

Ha két kártyát mondhatnék, ami megkapja a mega változását, akkor a Creeper mellet ez lenne a következő, ami eszembe jutna. Gyakorlatilag emiatt az egy kártya miatt a tier 4, maximum tier 3 Aggro Paladin a legjobbak közé repült. Abból a szempontból imádom a lapot, hogy gyorsan lehet haladni miatta a ladderen, de látható, hogy mégis hol töri meg a játékot, és bőven elfér rajta egy manaköltség növelés.

Doomguard

Végül egy klasszikus is kerüljön szóba. A pokolfajzat már a kezdetek óta köztünk van, befejező emberként már sok pakliban láttuk. Viszont most, hogy a legendary fegyver vagy a Posessed Lackey ingyen és persze hátrány nélkül rántja ki a kezünkből/paklinkból: talán egy picit túl erős lett. Ha a Blizz tartja a "jó" szokását, akkor bizony ő is kaphat némi figyelmet. Az már jó kérdés, hogy mivel lehetne visszavetni a kártyát, hogy rosszabb legyen: eljöhet egy statcsökkentés vagy egyszerűen lekerül róla a "Charge" szócska.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?