Milyen évet írunk? -Tör előre a Control Warrior

Milyen évet írunk? -Tör előre a Control Warrior

3 évvel ezelőtt a Control Warrior a "legnehezebb" pakli volt, de a meta gyorsulása és a kirotáló kártyák miatt megtört a lendülete. A Fatigue Warrior már majdnem jó volt, de az áttörést lehet a koboldok hozzák el.

Ez a cikk valahogy furcsa örömöt okozott nekem, míg készültem a megírására. Már az alap is jó volt, hogy előjött egy Control Warrior pakli, mivel egyből előjöttek a klasszikus emlékek, amikor a legjobb Warrior pakli még tele volt olyan legendás lényekkel, mint Slyanas, Ragnaros, Ysera vagy Gromash. Szerettem azt a paklit még akkor is, ha iszonyat drága volt és egy-egy játék is iszonyatosan sokáig tartott, főleg akkor, ha az ellenfél mondjuk egy Handlock volt. Most pedig feltűnt egy újabb jelentkező a Control Warrior címért és úgy néz ki, hogy most el is viheti, mert működik a dolog. Kezdjük először a paklival, ami Fr0zen és Fibonacci top 10 legend-es változata, persze az egésznek van más iterációja, a változatokat a cikk végén feltüntetem.

A pakli

Kód: AAECAQcIS5AD8gWyCNHDAo7OAqDOAp/TAguiBPwEkQb/B/sMm8ICvsMCxsMCzM0Cz+UCz+cCAA==

Ahogy látszik a kártyákból, az egész a kontrollon alapul. Ha közelebbről ránéztek, akkor azt is lehet látni, hogy alapból nincs a pakliban olyan kombó vagy lapok, amik megadnák a győzelmi feltételt, és ez két dolgot jelent. Az aggro és általában a gyorsabb paklik ellen van egy pont, amikor az ellenfél kifogy a fenyegetésekből és gyakorlatilag azért veszít, mert elfogyott az üzemanyag. A másik eset arról szól, hogy az olyan lapok, mint a Stonehill Defender kikapnak egy olyan lapot, mint mondjuk a Lich King és akkor máris van egy olyan kártya, ami megnyeri a párbajt. Persze itt is működik a fatigue harc, hiszen a Dead Man's Hand annyit és azokat a lapokat pakolja vissza a pakliba egyszer, amire szükségünk van, attól függően, hogy mi van a másik oldalon. De mit is jelent a kontroll? Gyakorlatilag annyi leszedés van a pakliban, hogy az mindennel meg tud birkózni. A Brawl, King Mosh és a Sleep with the Fishes aoe-ban, míg az Execute és a Shield Slam egy-egy célpontra jelent nagy veszélyt. Ja és akkor még nem is volt szó A Warrior DK-ról, a Blood Razorról vagy az Unidentified Shieldről, mint lehetséges leszedések. 

A védelemben főszerepet játszanak az armor adó lapok és a tauntok. Ezek közü ki kell emelni a Drywhisker Armorert, ami az egyik legjobb az olyan paklik ellen, amik gyorsan telepakolják a pástot, teszem azt aggro pala. A másik fontos pedig inkább egy kombó, mint egyéni lap. A Cornered Sentry iszonyatosan erős lehet, de a raptorokat le kell kapni. De erre ott a Blood Razor, a Whirlwind, de akár a DK képességet is felhozhatjuk. 

A kezdő kézben az olyan lapokra vadásszatok, mint az Acolyte of Pain vagy a Stonehill Defender, ezekből lehet értéket kinyerni korán, vagy egy kis lapelőnyre szert tenni. Arra figyeljetek, hogy nem minden esetben érdemes nekikezdeni armor hegyeket felépíteni. Hagyjátok, hogy az ellenfél az arcotokra is bevigyen pici sebzést, hogy a Battle Rage a hősötök után is aktiválódjon. Ennyi bevezetés után íme egy kis példajáték Trump prezentációjában. Azt láthatjátok, hogy az ő paklija picit más, de ezután mutatok még pár iterációt én is, mert a pakli szabadon techelhető aszerint, hogy mitek van meg, vagy mi jön szembe.

Változatok

N'zoth Control

Yip Control

N'Zoth Yip Control

Az fenti képet egy olvasótól kaptuk. Nekros sokat segített abban, hogy megismerjem a paklit, és ezért jár a hála és a köszönet.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!