Ma indul a bostoni Major fő kvalifikációja - esélylatolgatás

Ma indul a bostoni Major fő kvalifikációja - esélylatolgatás

16:00-tól startol az idei év első Majorje Bostonban.

A 16 csapatos kvalifikáció, ami a New Challanger Stage nevet viseli, ma délután négykor kezdődik a Renegades és a Vega Squadron összecsapásával. Három nap alatt kiderül, hogy ki az a nyolc csapat, aki továbbjut a fő versenyre, ahol már várja őket a nyolc legenda státusszal érkező csapat. Kicsit frissítsük fel emlékeinket, ez a 16 csapat fog összecsapni ma a bostoni Agganis arénában.

Az első párosítások között vannak keményebb és nagyon egyértelmű meccsek is, de most megpróbáljuk megjósolni, hogy mely csapatok fognak továbbmenni a fő eseményre.

FaZe

Mindenki első tippje és talán az egész Challanger Stage legerősebb csapata a FaZe, hiszen nem csak itt esélyes, de az egész Majorön is. A világ második legjobb csapatától szinte egyértelmű, hogy az elvárás nem kevesebb, mint az elsőként való továbbjutás. Három elképesztően erős pályájuk van (Mirage, Overpass és Inferno), ahol kevés csapat tudja őket megszorongatni és igen népszerű mapok. De beszéljenek helyettem inkább a statisztikák.

G2

Még úgyis, hogy az év végi teljesítményük nem volt igazi, a franciák még mindig az egyik legösszeszokottabb és legnagyobb tapasztalattal rendelkező csapat a mezőnyben. Egyértelmű választás volt, hiszen a csapat két tagja shox és NBK 11 Majorön vettek eddig részt, míg apEX és KennyS egyel kevesebben, mivel még a 2014-es Dreamhacken kizárták őket. Őszintén, nehéz elképzelni egy Majort a franciák nélkül.

Space Soldiers

A török csapat igazi erőpróbája lehet az, ha bekerülnek a Majorre és végre át tudják ültetni online szereplésüket egy offline megmérettetésre is. A csapat két sztárján XANTARES-en és Calyx-on fog múlni a Space Soldiers szereplésének nagy része, ha ők úgy játszanak, ahogy tudnak vagy még jobban teljesítenek, az sok csapatnak feladhatja a leckét. Első meccsükön a Pentaból alakul Sprouttal kezdenek, akik nehéz ellenfelek lesznek, de a török csapatot látom esélyesebbnek a meccsen is és a top nyolcba való kerülésnél is.

mousesports

Az ESG Mykonos győzteseként és Európa egyik legjobb tier 2-es csapataként bőven van esélyük tovább menni a Majorre. A két új játékos bevált és ropz teljesítménye még mindig kiemelkedő. A map pooljuk nagyon jó, így ha kell taktikailag is megverhetnek jó pár csapatot már a meccs előtt. Az első meccsük az AVANGAR ellen lesz, akik a kvalifikáció egyik esélytelenebb csapata, így kellően bemelegedhetnek a svájci formátum további meccseire.

Natus Vincere

Hogyan hagyhatnánk ki azt a csapatot, ahol a CIS régió két legjobb játékosa játszik és próbálja a hátán cipelni a többi hármat. Nyilván ez nem teljesen igaz, de a s1mple-electronic páros nagyon jól működik november óta. Ez lesz az első igazi próbája a duo játéktudásának és a többieknek is, hiszen a csapatot szolgálná, ha ők is felnőnék a feladathoz és Zeus is visszatérne a krakkói formájához.

Szerintünk ez az öt csapat fog biztosan továbbjutni a Majorre, ahol összecsaphatnak a legendákkal, akik a következőek.

A nyeremény nagy, a tét még nagyobb, reméljük egy újabb elképesztő verseny elé nézünk, ahol az izgalmak és a gyönyörű mozdulatok egymás után érkeznek majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!