Alig egy héttel a tényleges kezdés előtt elindult a Fantasy LCS!

Alig egy héttel a tényleges kezdés előtt elindult a Fantasy LCS!

Ahogy az amerikai fociban, úgy az LoL-ban is divat a fantasy liga, vagyis mi magunk állíthatjuk össze csapatainkat és küzdhetünk meg egymással egy képzeletbeli ligában.

Ahogy a korábbi években már megszokhattuk, természetesen idén is lesz Fantasy LCS, ahol bárki összemérheti játékostudását a többiekkel. Röviden tömören a lényege annyi, építesz magadnak egy csapatot meglévő játékosokból, majd minden héten összecsapsz egyik barátoddal abban a ligában. A játékosok pontjait pedig az aheti teljesítményük határozza meg.

Az, hogy Nunu hatalmas buffot kaphat, enyhe kifejezés

Aioween | 18/01/12 09:32 Nagyokat néztünk a PBE patch olvasása közben, főleg Nununál. Nem aprózták el a buffolását, az biztos. Emellett Eveylnn, Ezreal, Vayne és a dzsungeles tárgyak is terítékre kerültek. Rendesen beindította az idei évet a Riot Games, ez a PBE patch sem lett gyenge.

Tehát a Fantasy LCS él, csak csapatot kell választani és persze a pontozás is változott, hiszen mind az NA, mind az EU LCS-ben már Bo1 lesz innentől. Draftolni, vagyis csapatot választani, egymás között cserélgetni, stb. egészen január 19-ig van lehetőségünk, hiszen az EU LCS is aznap indul.

Na de hogyan is kezdjük el ezt az egészet?

Ahhoz, hogy részt tudjuk venni, kelleni fog egy érvényes LoL fiók, amivel be tudunk jelentkezni a Fantasy LCS weboldalán. Bár van külön oldal az EUNE szervernek is, (az imént is azt linkeltem be,) sajnos ennek a weboldalnak még nincs magyar változata, így egy kis minimális angol tudás nem árt hozzá, de annyira nem nehéz. Tehát ezen az oldalon kell bejelentkezni, létrehozni egy ligát és meghívni a barátokat. Lehet kisebb, vagy nagyobb ligát építeni, majd, ha ezzel megvagyunk, jöhet a csapatépítés. Kelleni fog 5 játékos, egy csapat, és persze 3 csere is.

Minden héten még a roster lock előtt el kell dönteni, hogy kikkel szeretnénk azon a héten játszani, ezt láthatjuk majd az egyéni teljesítmények alapján és lehet, hogy valakit kispadra ültetünk, aki nem volt jó. A játékosok pontértéke fogja meghatározni azt, hogy ki nyer. Aki a szezon végén a legtöbb ponttal rendelkezik, az lesz a bajnok.

És mi alapján kapunk pontokat?

Ahogy azt már mondtam, a játékosok pontjai határozzák meg minden héten, hogy mi hány ponttal rendelkezünk. Most hogy már újra Bo1 van, sokkal könnyebb lesz meghatározni a pontokat, mint korábban. Minden héten a csapatok és játékosok a meccsen elért gyilkosságok, assistok és egyéb faktorok alapján kapnak egy pontszámot az alábbiak alapján:

  • egy kill 2 pont
  • egy halál -0,5 pont
  • egy assist 1,5 pont
  • egy CS 0,01 pont
  • egy triplekill 2 pont
  • egy quadrakill 5 pont (nem számolja bele a triplekill is külön)
  • egy pentakill 10 pont (szintén nem számolja bele a korábbiakat)
  • ha valakinek 10 vagy több assist vagy kill jut egy meccs alatt az még 2 pont, de csak egyszer számolva

Mivel nem csak játékosokat, hanem csapatokat is kell választani, az ő pontértékük így alakul:

  • egy győzelem 2 pont
  • egy Baron Nashor 2 pont
  • egy sárkány 1 pont
  • first blood 2 pont
  • egy torony döntése 1 pont
  • ha a csapat 30 perc alatt nyer akkor plusz két pont

A játékosokat lehet mozgatni a hét nagy részében, azonban mikor elindulnak a ligák, vagyis már plusz infóval is rendelkezhetnénk, akkor már nem lehet, maximum a következő héten, a mi meccseink után. Nem csak cserélni lehet egymással, de a csapaton belül is eldönthetjük, hogy kit szeretnénk a kispadra küldeni és ki lesz a kezdő. Free Agent játékosokat is csereberélhetünk. Érdemes külön figyelni az NA LCS-t, hiszen ott vannak academy csapatok is, és jó eséllyel több játékosmozgás lesz. Ha valaki nem játszik egy héten, az jó eséllyel 0 pontot fog érni.

Ha továbbra sem tiszta minden, itt találsz egy részletes leírást a dolgok menetéről, sajnos ez is csak angolul érhető el jelenleg.

Jó eséllyel böngészőt sem kell emiatt váltanod, hiszen nagyjából az összes nagyobb böngésző programba működőképes; vagyis Chrome-mal, Microsoft Edge-dzsel, és Firefox-szal biztosan működni fog.

Sok sikert a képzeletbeli Idézők szurdokában!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.