Visszaesett a Quest Mage, ezért kicsit átalakulni látszik a deck -Jönnek az Óriások

Visszaesett a Quest Mage, ezért kicsit átalakulni látszik a deck -Jönnek az Óriások

Már-már úgy tűnt, hogy az OTK Quest Mage valahogy kikopik a metából, de most Trump, Kolento és Stancika is új irányban teszteli az archetípust.

A Quest Mage nagyjából túlélte a Knights of the Frozen Throne érkezését, viszont két héttel ezelőtt úgy nézett ki, hogy a koboldok hadjáratát már nem fogja megúszni. A gyors paklik miatt kezdett egyre inkább hátrébb szorulni, hiszen a pakli valahogy nem tudott megbirkózni az aggróval. Ezen kívül a kombóhoz is túl sok lap kellett, ami még tovább rontotta Jaina esélyeit. De talán egy héttel ezelőtt feltűnt egy másik verzió, amiben az OTK rész nem az öreg Antonidasról és a Fireballokról szólt, az egész buli már afelé ment, hogy van két Arcane Giant és egy Alexstrasza, ami simán OTK lehet, ha az ellenfélnek nincs armorja avgy tauntja. De lássuk, miről is szól az egész.

A Pakli

Kód: AAECAf0EBMUE0MECm9MCw+oCDYoBwAHJA6sEywSSrAKBsgKCtALBwQKYxALezQLX4QKW5AIA

A stratégia

A lényeg abban rejlik, hogy 2 Sorc Apprentice + 2 Molten Reflection + Archmage Antonidas kombót felváltotta a 2 Arcane Giant + 1 Alexstrasza kombó. Alapvetően ez nagyjából két dolgot jelent: a pakliban felszabadult két hely, illetve a kombó nem annyira működik, ha az ellenfél oldalán van Taunt. Nos a valamit-valamiért elv itt simán működik, viszont a pakli ebben a formában egy kicsit jobban működik a gyors paklik ellen, mivel bekerült két Dragon's Fury az eddigi aoe kártyák mellé. Ne értsetek félre, az aggro ellen még mindig hátrányban van a deck, de már nem olyan durván, mint a másik változat. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy bekerült a Ghastly Conjurer és az Arcane Artificer, ami értékes köröket nyerhet nekünk. 

Azt persze érdemes figyelembe venni, hogy a kombónk 16 sebet üt be, ha megvan Zola, akkor 24-et. Ezért figyelni kell az ellenfél armorjára. Most sokszor jöhet szembe DK, ami felpakol öt páncélt, de szembe találkozhatunk Plated Beetle-el is, ami magában odarakja azt a +3 effektív életerőt. Ezeket mindenképpen le kell kapni, mielőtt beindítanánk a motorokat. A paklit mostanában olyan játékosok tesztelik, mint Kolento, Stancifka vagy Trump és elég jó számokat tudnak felmutatni győzelmi arányban és van egy olyan érzésem, ha beesik majd a nerfhullám, akkor előretörhet ez az archetípus.

De addig is, íme pár példa a játékról.

Kolento

Trump

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!