A Deck of Wonders tényleg csodákra képes

A Deck of Wonders tényleg csodákra képes

A Mage ma már majdnem mémmé vált lapja a játékost és a játék mechanikai sorrendjét is megkavarta.

A Hearthstone összetettsége miatt sajnos rendszeresen fordulnak elő olyanok, hogy a bonyolult mechanikák kicsit megzavarodnak és nem az történik, amire számítanánk. Most egy igencsak érdekes esetet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ami egy ázsiai játékossal esett meg és első körben nehéz eldönteni, hogy bugot vagy csak egy korábban még nem tapasztalt dolgot látunk. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a Mage az Aluneth segítségével felhúzza a paklijában található Deck of Wonders scrollokat, amik ugye megidéznek egy random spellt, továbbá még egy lapot húzunk velük. 

Az első scroll által megidézett Crushing Walls jól is jött neki és azt látjuk, hogy az N'zoth és s Voidlord szépen elpusztul, azonban a második húzás már egy candle és a The Darkness életre kel. Az érdekes rész a harmadik laphúzásnál jön, ami ismét egy Scroll és egy Sap-et castol, azonban a célpont nem a 20/20-as óriás, hanem egy láthatatlan kártya a páston és meglepődve tapasztalhatjuk, hogy az N'zoth érkezett vissza a játékos kezébe. A negyedik Scroll nem csinál semmit, az ötödik viszont egy Devolve-ot castol el, ami után a Darkness helyén két lény marad a páston. 

Tudom kicsit bonyolultan hangzik és első körben én sem értettem, hogy akkor miről is van szó, viszont a felvétel többszöri átnézése és a kommentek segítettek felderíteni a rejtélyt. A laphúzás gyorsasága miatt a játék ugyan használta a scrollok által adott spelleket, animációjukat viszont nem engedte végigfutni és a Crushing Walls által elpusztított lények ha láthatatlanul is, de ideiglenesen ott maradtak a páston. Ha csak ennyi történt volna, akkor ezek a lapok a kör befejeztével eltűntek volna, azonban jött a Sap és az N'zoth kézbe került, utána pedig a Devolve, ami a 4 manás Darknessből egy Kabal Talonpriest-tet, a láthatatlan Voidlordból pedig egy Tirion Fordringet varázsolt. 

Ti találkoztatok már hasonló, animációhoz köthető esettel? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!