A Cubelock techlehetőségei -avagy mit érdemes bepakolni a gerinclapok mellé

A Cubelock techlehetőségei -avagy mit érdemes bepakolni a gerinclapok mellé

A Control Warlock és a kis zöld zselékocka házasságából született pakli a meta egyik legjobbja. De persze az alap kártyákon kívül sok mozgatható lap van benne, amit a ladderre lehet szabni.

A Cubelock már egy ideje ott van a legjobb paklik között, ha a standard ladder kerül szóba. Az lehet, hogy a Priest paklik ellen egy kicsit hátrányban van, ha a győzelmi arányokat nézzük, de nagy erénye, hogy az aggro ellen inkább neki van előnye. Ez köszönhető annak, hogy ha egyszer sikerül átvenni a tempót az ellenféltől, akkor a Dark Pact és az Amethyst Spellstone miatt általában stabilizálni is lehet a helyzetet. Most az egyik legelterjedtebb verzióban ott figyelnek a Mountain Giant-ek, két Faceless Manipulator és két Stonehill Defender, de persze azért vannak tech lehetőségek, amivel a ladderhez lehet igazítani a dolgokat. De mindenekelőtt itt az egyik mostani legnépszerűbb verzió.

Kód: AAECAcn1AgKX0wLb6QIOkwT3BLYH4QfECJvCAt7EAufLAvLQAvjQAojSAovhAvzlAujnAgA=

Tech lehetőségek

Mountain Giant

Van olyan verzió, amiben az óriások nincsenek ott és ennek persze megvan a maga oka is. Aggro ellen egy negyedik körös óriás nem az igazi, hiszen egy nagy test a sok kicsi ellen nem mindig kifizetődő. Viszont sokszor a Priest, a Jade Druid vagy egyéb Control verziók nem tudnak mit kezdeni a korán megjelenő fenyegetéssel. A Razakus Priest értelemszerűen egy Shadow Word: Death lapot játszik, ezen kívül pedig csak a DK vagy a Psychic Scream szedi le a lapot egyre. A Druid Swipe nem elég és vélhetően a Spellstone sem erősödik meg addig annyira, hogy effektív módon tudjon lekapni egy-egy monstrumot, ez pedig ahhoz vezet, hogy egy lap több kártyát húz ki, ami vélhetően lapelőnyt ad. 

Prince Taldaram

A középső herceg egy érdekes választás. A mostani laddderen az esetek meghatározó többségében saját lényt akarunk duplikálni, lásd Doomguarddal megetetett Carnivorous Cube. Ebből a szempontból pedig Taldaram iszonyatosan jó, hiszen a Faceless-el ellentétben csak 3 manába kerül. Persze a Stonehill Defendert emiatt ki kell vágni, de így van egy slot arra, hogy mondjuk bekerüljön egy Spellbreaker.

Spellbreaker

A kártya most talán a legjobb Neutral tech lap. Alapból minden Aggro paklimban van legalább egy, de sokszor kettő. A célpont pedig a legtöbbször a Taunt lények és persze a kis Posessed Lackey. A Cubelock szempontjából a Taunt nem olyan lényeges, de a Lackey elnémítása ebben a pakliban is egy nagyon erős lépés. Ha a másik oldalon is ott vigyorog a Warlock, akkor ez a lap kulcsfontosságú lehet.

Stonehill Defender

Ez a kártya iszonyatosan jó lehet több szempontból is. A legfontosabb, hogy a kezünk nem lesz tőle kisebb egyből, hiszen maga helyett ad egy másik lapot. Ez annyit jelent, hogy az óriások érkezését általában nem késlelteti. A másik pedig, hogy vélhetően használható lapokat kapunk. A Warlocknál nagyon sok Taunt démon van, Voidwalker, Vulgar Homoculus, Felguard, Felhound és Voidlord. Ezeket pedig a legendary fegyver szépen, hátrány nélkül tudja kipattintani, ami egy kis extra védelmet adhat nekünk.

Plated Beetle

Ezt a lapot nagyon sokan utálták, mielőtt megindult volna a meta alakulása. Emlékszem Kripp annyit mondott róla, hogy ez gyakorlatilag egy River Croc, csak ad három armort. Sokan mémként tekintettek rá, pedig lehet benne érték. A második körben letenni egy ilyen lényt alapból sem rossz, hiszen egy gyors választ jelenthet az aggro felfejlődése ellen. Persze, ha már ez a kettő benn van, akkor az óriások kevésbé lesznek hatékonyak, mivel ezt a második körben le akarjuk tenni. Végül pedig azt nem szabad elfeledni, hogy Deathrattle lény, az pedig annyit jelent, hogy egy újabb tech választás, N'Zoth visszahozza majd.

N'Zoth

N'Zoth jelenléte alapból kérdéses. Már majdnem ott van a borotvaélen, hogy van értelme bepakolni, hiszen a Lackey, a Voidlord és a Cube miatt megéri a jelenléte. Ha pedig a Beetle is ott figyel a mixben, akkor még egy érv szól mellette. Viszont a kérdés az, hogy szükség van-e rá. N'Zoth hatalmas értéket adhat, de felmerül a kérdés, hogy kell-e a plusz érték?

Spiritsinger Umbra

A korai verziókban ott volt a lap és sokan alapnak gondolták, de szerintem nem az. Amikor a kocka felfal egy Doomguardot vagy egy Voidlordot, akkor általában vezetünk, nem kell még egy Win-more kártya. De ez inkább személyes vélemény.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!