Milyen rangra számíthatunk az idei szezonban?

Milyen rangra számíthatunk az idei szezonban?

A kérdés, ami minden bizonnyal sokak fantáziáját mozgatja mostanság, hogy vajon hova kerülhet a besorolók lejátszása után. Ennek meghatározása nem olyan egyszerű azért.

Tegnaptól éles a 8. szezon, vagyis elkezdődtek a rangsorolt meccsek is, sokan a lehető leggyorsabban próbálják ledarálni a besorolókat, hogy minél előbb belevethessék magukat  a játékba igazán. A Riot még külön küldetéseket is rakott a kliensbe, hogy arra buzdítsa játékosait, ne várjanak hónapokat vele.

Nagy jutalmú küldetéseket kaptunk a szezonkezdésre!

A szezon indulásának alkalmából 2 új küldetés jelent meg a játékban, amikre érdemes figyelni és nem árt sietni sem velük, mert nem maradnak itt örökre!

Sokan izgatottak voltak már napokkal ezelőtt, ugyanakkor sokan, köztük én is, izgulnak egyrészt azon, hogy miként alakulnak a besorolók és persze, hogy hova is dob be a rendszer. Néha kissé kaotikusnak tűnhet a besorolás menete, tavaly például elég sok ember panaszkodott, hogy meglepően messzire dobta őket vissza a játék, idén talán egy fokkal mérsékeltebbnek tűnhet a dolog. Ettől függetlenül persze panaszkodások lesznek, hiszen ki szeretne Gold 2-ből 10-0-ás besorolóval Silver 1-be kerülni? Valószínűleg senki, de még így is szerencsések vagyunk, hiszen kerülhettünk volna Silver 2-be is akár.

Minden év elején a fórumokat ellepik ilyenkor a csalódott játékosok, akik úgy érzik, nem azt a rangot kapták, amit érdemelnek. Természetesen a Riot az első számú hibás, aki elrontotta a rendszert, ami rossz helyre sorolta a játékost és amúgy is. Az igazság azonban az, hogy a rendszer direkt, tudatosan van úgy kitalálva, hogy visszább essünk a szezon elején. Ezt minden egyes évben elmondja a Riot is, de sajnos úgy tűnik, hogy sokak számára hiába.

Míg az alábbi adatokat nem lehet teljes mértékben tudománnyal és számokkal alátámasztani, eddigi és környezetbeli tapasztalatok alapján nagyjából megállják a helyüket. Az szinte biztos, hogy egy divíziót esni fogunk. Ez persze nem törvényszerű, főleg alacsonyabb eloban (pl Silver), hogy egészen bronzig visszaesünk, de ez is benne lehet a pakliban. A nagy átlag szerint viszont Platból jó eséllyel Goldba esünk, Goldból pedig Silverbe. Silvernél is esélyes a Bronze, mint mondtam, de mivel ez a legalacsonyabb szintű liga, nem biztos, hogy ennyire kegyetlen lesz a rendszer.

Nagyon sok múlik a besorolókon és itt válik az egész kicsit szerencse szagúvá. Ha jól teljesítünk, vagy ahogy sokan mondják: "ha jó csapatot kapunk", akkor mondjuk Gold 5-ből visszaesünk Silver 3-4-be, viszont ha nem vagyunk ilyen "szerencsések, akkor akár bronzig is visszazuhanhatunk. És itt az első és legnagyobb hiba a játékosok körében, hogy csak ezt az egyet dolgot nézik. Hova rakott a rendszer a besorolók után? 

Nos, ha őszinte akarok lenni, akkor kit érdekel? Január van és a rangsorolt élmény nem arról a 10 besorolóról szól, hanem a teljes éves teljesítményről. Teljesen mindegy, hogy Bronze-ban, Silverben, Goldban, vagy esetleg Platinumban kezdünk. Ha valóban ráfekszünk a rangsorolt meccsekre, akkor egy év alatt bőven el tudjuk érni azt a szintet, amit érdemelünk. Ezzel nem azt mondom, hogy néha nem lehet valóban rossz csapatokat, vagy akár rossz időszakokat is kifogni, de akinek egy év kevés ahhoz, hogy feljebb másszon és ezt mindig a csapatára fogja, az bizony hazudik. Nem csak nekünk, de saját magának is, mivel képtelen elismerni és elfogadni azt a rangot, amit el tudott érni saját erejéből.

Tehát aggodalomra semmi ok. Ha te egy Gold, vagy Platinum, Diamond, esetleg Challenger szintű játékos vagy, nem fog ki rajtad az, hogy egy vagy két divízióval lentebb kerültél. Azért a besorolók alatt teljesen ne engedjük el a dolgot, hiszen ezeken sok múlhat, hogy hol kezdünk.  Ha kísérletezni akarunk, várjuk meg az első 10 meccset és utána álljunk neki, az az LP vesztés messze nem fog annyira fájni, mint a különbség egy 5-5-ös, vagy egy 4-6-os besorolónál, tehát tryhardra fel. Nem kell átesni a ló túloldalára sem, az életünk azért nem múlik rajta, de akad pár jó tanács, amit nem árt követni.

Ne kezdjük el a besorolókat, ha:

  • ittasak vagyunk, vagy bármilyen más tudatmódosítószer, esetleg gyógyszer hatása alatt vagyunk
  • túlzottan álmosak vagyunk (ezt azt hiszem nem kell magyarázni)
  • éhesek vagyunk (ilyenkor sokkal ingerlékenyebb az ember, könnyebb flamelni kezdünk)
  • nagyon késő van (éjszaka nem feltétlenül a legkedvesebb és segítőkészebb játékosok maradnak ébren, főleg low eloban)

Nem árt a megfelelő tudatállapotban lenni, mielőtt leülünk játszani, hiszen rengeteg koncentrációra lesz szükségünk, a League of Legends nem egy egyszerű játék. Ha ez megvan, jobb eséllyel verjük el az ellenfelünket. 

Ha szeretnénk fixen megtartani nagyjából a tavalyi rankunkat, akkor nem árt egy jó adag türelemmel rendelkezni, mert amit ezért tenni kell, az nem feltétlenül egyszerű. Úgy tűnik, hogy ha eleget várunk, mondjuk tavasz vagy nyár magasságáig, akkor jobb eséllyel kapjuk meg nagyjából azt a rangot, amivel tavaly rendelkeztünk. Ez persze nem készpénz, pusztán tapasztalatok és spekulációk, ami viszont fontos, ne akadjunk fenn a szezon elején kapott rangunk miatt, majdnem egy évünk lesz rá, hogy javítsunk rajta.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!