Ők azok, akik nem csak skillgépek, de sportszerűségből is jelesre vizsgáztak

Ők azok, akik nem csak skillgépek, de sportszerűségből is jelesre vizsgáztak

Öt példa a CS:GO világából arra, hogy az emberség és az erkölcs fontosabb a győzelemnél.

Egy átlag nézőből sokféleképpen válhat rajongó. Talán a legtöbben azok vannak, akik országuk csapatait, versenyzőit próbálják bíztatni, támogatni. Az Ő sikereiket egy kicsit a sajátunknak is érezhetjük. Vannak, akik az elért győzelmek, teljesítmények által váltanak ki tiszteletet a nézőkben, az általuk szállított minőségi szórakozás miatt szerezhetnek követőket.

Azonban lehetnek olyan pillanatok, akár egy mérkőzésen vagy versenyen kívül is, amelyek az emberiesség vagy a fairplay, esetleg a versenytársak iránt mutatott tisztelet miatt teszi a játékosokat hőssé, a rajongók példaképévé. Személy szerint nálam ez a fajta magatartás helyezi a játékosokat az élre ezen a képzeletbeli ranglétrán.

Hogy konkrét példákat is mutassunk, a HellRasiers összegyűjtött olyan játékosokat, akik a CS:GO Gentlemen címet megérdemelten viselhetik, hiszen viselkedésükkel a követendő példát mutatják.

FalleN

Sok rajongóval büszkélkedhet az SK Gaming kapitánya, hiszen kiváló irányító, veszedelmes AWP-s, és egy igazi követendő minta. Rá is szolgált erre, mert aki támogatja a feltörekvő játékosokat (Golden Chance) vagy aki kifizette egy kolumbiai csapat hiányzó 3000 dollárját egy kvalifikációhoz, az megérdemli. Ezt erősíti meg az a pillanat, amikor egy SK rajongó egy Dán tornán az SK-t bíztatta, miközben a dán közönség lehurrogta.

A meccset az SK nyerte, ami után FalleN személyesen köszönte meg a szurkolónak a támogatást, és meghívta őt az ESL Pro League döntőre, mint a csapat vendégét.

TaZ

A Virtus.pro veterán játékosát nem kell bemutatni senkinek. Wiktor Wojtas egy legenda, aki a lelkiismeret szerint él. Az ESL One Cologne 2015-ös állomásán a VP a döntőbe jutásért játszott a csúcsformában lévő fnatic-kal. A BO3-as mérkőzést 2:1-re elvesztették, az arénában lévő megannyi VP szurkoló elé pedig olofmeister állt ki a színpadra OJ Borg mellé, a győztes csapatot képviselve az interjún. A Virtus.pro rajongói pedig kifütyülték a svéd játékost, aki nem is találta a szavakat.

TaZ egyszerűen kisétált a színpadra, magához ragadta a mikrofont és a győztes csapat tisztelésére szólította fel a lengyel csapat szurkolóit.

Sean Gares

Az amerikai szcéna követői számára semmiképpen, de a CS:GO-t ismerőknek sem lehet teljesen ismeretlen seang@res neve. Több nagyobb szervezetben is megfordult már a remek irányító a tengerentúlon, akinek a játékán túl, emberségből is jelesre vizsgázott a szurkolók előtt.

Az ESL Pro League S6 döntőjében, a rájátszásba jutó HellRaisersnek, és a fiatal AWP-s játékosnak, woxic-nak, akinek élete első LAN döntőjében a seang@res vezette Misfits jelentette a megálljt. Az fenti népszerű képen jól látszik woxic kitörő érzelmei és Sean baráti vigasztalása, támogatása.

A Titan csapata

2015 májusában történt az eset, amiért a teljes Titan csapatnak jár az elismerés. A Fragbite Masters S4 csoportkörében járunk, amikor a francia gárda a HellRaisers-el találkozott. Egy kiélezett BO3-as meccsen, fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első pályát 16:14-re hozta a HR, a másodikon, Trainen 19:16-ra a Titan nyert hosszabbításban. A harmadik pálya a Dust 2 volt, ahol 15:14-es HR vezetésénél, Ex6tenZ 1v.5-ben találta magát. Ez után valami váratlan történt: Ex6tenZ egyenkét leszedte a védekező HR játékosokat, és letette a bombát.

Látható volt azonban, hogy valami elég nagy probléma lépett fel, mert a CT játékosok egy helyben álltak mozdulatlanul. Kiderült, hogy a bootcampelő HR internet szolgáltatójánál volt a probléma, ami az egész csapatot érintette. A kört hivatalosan a Titan nyerte, de a hosszabbításban a Titan játékosai (Maniac, RpK, kennyS, Ex6tenZ és apEX) úgy döntöttek, hogy kilépnek a szerverről, így átadva a győzelmet a HellRaisersnek. Ez a fairplay.

Hobbit

A fiatal Kazah játékos emlékezetes pillanatokat hozott magával a Gambit rajongók nagy örömére. Major győzelem után a 23 éves játékos nehezen tudta a megszerzett hírnevet kezelni, de ennek ellenére nyitott, kedves és becsületes ember tudott maradni, ami máig az összes nyilatkozatában, interjúiban is tetten érhető.

Az Immortals feletti győzelem után köszönetet mondott a rajongóknak, és azt üzente nekik, hogy higgyenek az álmaikban, kövessék azokat, és dolgozzanak meg érte. Mi mást mondhatna egy példakép?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!