Így lett az egyik első körös párosítás G2 vs. Cloud9

Így lett az egyik első körös párosítás G2 vs. Cloud9

Nem a legjobb húzás, ha a kvali két legjobb csapatát összeengedjük már az első körben, de most nem nagyon volt más választás.

A svájci rendszernél nehéz jobb és igazságosabb szisztémát építeni, de néha még itt is történnek olyan dolgok, amik kicsit tönkreteszik az élményt. Lehet veszekedni azon, hogy megérdemelte-e végül a QB Fire, hogy továbbmenjen a versenyen, de szerintem ez teljesen értelmetlen. Ebben a rendszerben, aki tovább megy az megérdemli, akármilyen csapatok ellen is játszik. Visszatérve a fő témára; a TyLoo kiesését könnyedén meg lehetett oldani, hiszen csak egy másik csapatot kellett hívni az adott régióból és már meg is volt a kvali 16 csapata. A 100Thieves elvesztése már kicsit bonyolultabbnak tűnt, de végül a kilencedik továbbjutó kérdése teljesen igazságos és remek rendszerben zajlott le. Egyetlen dolgot nem tudott megoldani az Eleague; hét legenda és kilenc továbbjutó csapatnál ketten nem fognak legendával játszani. Ez a két együttes végül a G2 és a Cloud9 lett, pont azok, akik 3-0-val továbbjutottak.

Ez nem csak a két gárdát bünteti azért mert jól szerepeltek, de a későbbiekben a nézői élményt is rontja, még akkor is, ha most egy igazán jó mérkőzést láthatunk az első körben. Természetesen minden érvre érkezik ellenérv és sokan nem értik, hogy miért kell minden egyes sorsolás után valakinek sírnia, hogy nem működik jól a rendszer. Mindig lesz olyan csapat, aki nehezebb ellenfelet kap, de azt nem mondhatjuk, hogy valaki itt ingyen győzelmet kapott volna. Aki túl jutott a kvalin vagy már alapból a legendák közé tartozik, megérdemli azt a tiszteletet, hogy ne hívjuk szabad prédának. Tény, hogy a kvali két legjobb csapata közül valamelyik 0-1-ben kezdi a Majort, de a 100Thieves és a TyLoo kiesése után ez elkerülhetetlennek tűnik.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!