Milyen lenne a Hearthstone álom frissítése?

Milyen lenne a Hearthstone álom frissítése?

Vajon milyen lenne a játékban egy álom patch? Egy varázskártyás gondolkodott el ezen és összegyűjtötte nekünk, hogy mit várna el egy olyan frissítéstől ami teljesen a játékosok igényeit elégíti ki.

Igaz, hogy a játék fejlesztői megpróbálják a varázskártyások legtöbb kívánságát teljesíteni, viszont ez sosem szokott úgy elsülni, ahogyan azt mi, fogyasztók elvárnánk. Január elején már bemutattuk, hogy a játékosok milyen változásokat várnak a 2018-as évtől, viszont ma egy teljesen más koncepcióval készültünk nektek. Egy Reddit felhasználó megpróbálta egy "álom patch-be" foglalni azokat a dolgokat, amiket eddig kívánságként másoktól hallott. Kihívásként pedig gondolkodjatok el azon, hogy Ben Brode melyik pontnál kacagott fel gonoszan, mondván, hogy az még egy jó darabig úgysem fog teljesülni!

A rendszer

  • Minden nap az első bejelentkezéskor 15 arany üti a markodat
  • Az összes nyertes játék után jutalomként 5 arannyal gazdagodsz majd, ez a rendszer fogja helyettesíteni ugyanis a 3 nyertes játék után járó 10 aranyat (ami 5 arany pluszt jelent)
  • A 40 aranyat érő quest-eket végleg kiveszik a játékból, vagy átdolgozzák őket úgy, hogy 50, 60 arannyal gazdagodhass velük
  • Ha két ugyan olyan Epic kártyával rendelkezel, akkor azt már nem nyithatod ki kártyacsomagból (kivételként azon esetben még újra kidobhatja a "gép", ha az adott szettből már az összes Epic lapból rendelkezel két darabbal)
  • A kártya csomagok a patch megjelenését követően a kártyákon kívül 20 dust-ot is adnak
  • Az 50 kártyacsomagon kívül (a legújabb kiegészítőknél), az előrendeléskor nem csak a csomagokkal, hanem 1600 dust-al is gazdagodsz
  • Azokat a kártyákat, amik beleesnek a rotációba az eredeti "összegük" feléért tudod megcsinálni (de ugyan úgy az eredeti értékük feléért tudod betörni őket)
  • A rotáló kiegészítők kártyacsomagjait az eredeti áruk feléért tudod majd megszerezni, illetve ebben az esetben csak 10 dust-al gazdagodsz majd

Minden év kezdetekor a varázskártyások három lehetőség közül választhatnak majd:
1. Selective Craftmaster - Az összes kártyájuk megmarad, 0 dust-ot kapnak illetve a megmaradt kártyák ára nem csökken (ugyan annyiért lehet őket betörni, mint amennyiért megvette az illető).
2. Look at my collection! - Az összes kártyájuk megmarad, viszont a rotáló kártyák árának felét megkapják dust-ban, de a kártyák betöréskor már nem fognak érni semmit sem.
3. New is ALWAYS better! - Az összes rotáló kártya eltűnik a kollekciójukból és megkapják a kártyák teljes értékét.

Az Örökzöldek

Az Örökzöld kártyákról nem olyan régen, már mi is írtunk nektek egy rövid cikket amelyben bemutattuk jelentőségüket a játék szempontjából illetve néhány változtatást is, amelyet minden varázskártyás elviselne, hiszen picit talán hasznosabbá válhatnának a lapok a Hearthstone-ban. A cikket itt olvashatjátok el:

Hasznosak-e az Örökzöld kártyák?

A Hearthstone jelenlegi Standard rendszere igen egyszerű és tiszta. A játékosok rendelkeznek Basic illetve Classic kártyákkal, amiket más néven "Örökzöldeknek" nevezünk (ez azt jelenti, hogy folyamatosan játszhatóak a megjelenés óta), eközben pedig minden évben újabbnál újabb kiegészítőkkel lep meg minket a Blizzard, ezen kiegészítők lapjai pedig egy idő után (két naptári év) kirotálódnak a játékból.

  • A basic kártyaszett már nem lesz elérhető jelenlegi formájában. Az összes ilyen fajtájú kártyát új kollekcióhoz adják majd, amelynek neve Core Cards.
  • Ezen kívül is lesz még egy új kollekció, az Evergeen azaz Örökzöld, amelyben az összes Core kártya megtalálható lesz, illetve pár Classic kártya is, továbbá az előző évben megjelent kiegészítők lapjai és a Hall of Fame is
  • A játékosoknak pedig lesz hozzáférése ezen kártyák használatához is ( 2 Common, Rare és Epic illetve 1 Legendary lapot használhatnak a paklijukban belőlük)
  • Az összes Evergreen-ben szereplő kártyát lehet használni Standard módban
  • Azokon a lapokon, amelyeket a nem standard kollekciókból választottak az Evergreen-ek közé a játék készítői változtatásokat hajthatnak végre (mind a szöveg mind pedig a lap statisztikái szempontjából)
  • Azok a kártyák amik az Evergreen-ek közé tartoznak kétszer fognak megjelenni a kollekciódban (egyszer Evergreen-ként, egyszer pedig abban a számban amennyi másolatát birtoklod az adott lapnak)
  • Az Evergreen kollekciót minden év elején frissítik a játék készítői

Pakliépítés

Mikor összeállítasz egy paklit, akkor hagyhatod úgy, hogy nincsen meg a 30 lapod, csak mondjuk 28. További 4 kártyát választhatsz még, amik ugyan egy külön listára kerülnek, de az adott deck-et egészítik ki. A játék kezdetekor ugyanis a választási fázis előtt a négy kártya közül ebben az esetben kettőt ki kell választanod, amivel onnantól kezdve játszani akarsz (nem csak abban a meccsben). A másik kettő kártya nem fog felbukkanni, nem tudod "felfedezni őket" semmilyen módon. Ezen módszerrel fog végül kiegészülni a paklid még a pick-elési fázis előtt (ezzel a két kártyával együtt fogja megkeverni a gép a paklidat).

Aréna

Az Aréna pakli építése alatt három reroll (azaz újrasorsolás) opciót kaphat egy játékos (az opció a három felajánlott kártya alatt fog megjelenni). Ez a rendszer azt segíti elő, hogy ha egy játékos az adott kártyákból eggyel sem akar játszani, akkor új opciókat kaphasson, viszont a lapok ritkasága a következő körben is ugyan olyan marad.

Felhasználói felület

  • A frissítés életbe lépésétől kezdve bárhonnan elérheted a quest listádat (a menü segítségével)
  • Mostantól bármikor új sorrendbe rendezheted a paklijaidat
  • A kinyitott kártyacsomagok számát is figyelembe veszik akkor, amikor a meccskeresés történik, hiszen ha friss felhasználóról beszélünk, akkor igen kevés lappal rendelkezik, így nem tud minden egyes játékos ellen ugyan olyan esélyekkel játszani
  • A Solo Adventure alatt egy új menüpont a View Replay (visszajátszás megtekintése) lesz látható, amely segítségével akárhányszor újranézheted a meccseidet
  • További frissítés lesz még, egy felugró ablak a képernyő legalján, amelyben az előző meccsed részletes elemzésével találkozhatsz. Itt tudod majd letölteni a meccsed visszajátszását, vagy elküldeni azt egy ismerősödnek, esetleg megnézni az ellenfeled paklijában szereplő lapokat.

Balansz változtatások

  • Néhány gyenge kártya buffolása, amellyel a játék fejlesztői megpróbálják jobbá tenni az egyensúlyt lap és lap között

Bugok

  • A játékba történő visszakapcsolódás működésének javítása
  • Bug fixek

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!