Megéri Ancient Coint venni a topos Nasusra!

Megéri Ancient Coint venni a topos Nasusra!

Bár a továbbfejlesztése, vagyis a Talisman of Ascension már nem sokáig marad velünk a terv szerint, egyelőre nagyon megéri a tárgy Nasus-on, elmondjuk, hogy miért! 

Ha játszottunk mostanság és esetleg kaptunk egy Nasust is magunk mellé, akkor egyes esetekben feltűnhetett, hogy a Doran's Shield helyett inkább Ancient Coinnal kezdett a játékosa. Nem a trollkodás egy újabb módjáról van, ugyanis tényleg működik bizonyos esetekben.

Megjelentek az idei Lunar Revel skinek splashartjai

A kutya évében fokozatosan csepegtette az információkat a Riot. Először csak az eseményt mutatták be, később a skineket, azt követően a jutalmakat és most végre Nasus, Lux és Warwick új splashartjait is.

Elsőre annyira nem tűnhet egyértelműnek, hogy ez mire is való, de garantáltam a sebzésünk így is meg lesz a mérkőzés végére. Szerencsére minden LoL-os karakternek van egy külön fóruma, ahol a mainek megbeszélik a "titkos" és új taktikákat, így könnyedén fény derült a miértekre.

Szóval mitől jó az Ancient Coin? A Frost Queen's Claim nem az egyetlen támogató tárgy, ami mostanság nagy sikernek örvend, talán innen jöhetett az ihlet, hogy kipróbálják ezt a verziót is. Majdnem mindennel ellátja a kutyát, amire csak szüksége lehet. Több aranyat szerez a passzív miatt, 5% CDR-rel is jutalmazza és ha el is rontanánk pár miniont, amit elég nehéz Nasusszal, még akkor is üti némi arany, esetleg egy manatöltő érme a markunkat. Az Ancient Coin mellé, ha már aranyszerzés a cél, természetesen a Kleptomancy is kötelező, így minden alkalommal, amikor megütünk valakit, nagyjából 15 arannyal leszünk gazdagabbak.

Ezzel a módszerrel sokkal hamarabb lesz kész a Trinity Force-unk, ami egy elengedhetetlen tárgy Nasus számára. Ezzel máris lehetőségünk adódik igazi nyomást gyakorolni az ösvényünkre és addig farmolni, amíg már senki sem tud velünk mit kezdeni.

Az Ancient Coinból ráadásul most még Talisman of Ascensiont is lehet építeni, amivel plusz mozgási sebességhez jutunk az aktív képességének köszönhetően. Ezzel könnyebben érünk utol célpontokat és ha már W (Wither) közelbe kerültünk, nincs az a karakter, aki bármilyen képesség nélkül képes elfutni előlünk. Ha utolértük ellenfelünket, nincs más dolgunk, mint jobb klikkelni rá és nyomni a Q-t, ahogy csak tudjuk. A sok plusz aranynak köszönhetően hamarabb leszünk félelmetesek, mint azt sokan gondolnák.

Nincs tökéletes taktika viszont, máshogy egyensúly sem létezne. Ha Ancient Coin kezdés mellett tesszük le a voksunkat, sokkal büntethetőbbek leszünk, hiszen nem lesz plusz HP-nk, illetve a manatöltést is szélsőséges esetben tudjuk kihasználni, vagyis, ha elrontjuk a farmolást. Emiatt ajánlott még a Celestial Body és a Second Wind, hogy könnyebben túléljük ezt a fázist, illetve az elején ne legyünk túlságosan bátrak. Valahogy így képzeljük el a rúnákat.

Kár, hogy már nem sokáig lehet ezt kihasználni, hiszen amint már azt korábban írtuk, a Sightstone, mint különálló tárgy eltűnik és a támogató tárgyak küldetésjutalma lesz az, hogy wardokat tehetünk le, tehát elköszönünk a mozgási sebességtől és a Talisman of Ascensiontől is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.