Két nagyágyú is búcsúzott a HTC World Championship első napján

Két nagyágyú is búcsúzott a HTC World Championship első napján

Tegnap kezdetét vette a HTC World Championship első napja, amit nem nevezhettünk meglepetésekben szegénynek! Elhoztuk hát nektek a meccseket és rövid összefoglalóikat.

A tegnapi napon kezdetét vette a HTC World Championship első versenynapja, ami igen nagy meglepetéseket tartogatott az érdeklődők számára. Két olyan játékos is búcsúzott a nap folyamán, akiket sokan esélyesnek tartottak a döntőbe jutáshoz. De nincsen időnk ezen szomorkodni, hiszen ma már a második nap pörög, teli új kihívásokkal, viszont azoknak, akik lemaradtak volna az eddigi meccsekről elhoztuk az eredményeket rövid összefoglalók kíséretében, hogy be tudják pótolni lemaradásukat, ha szeretnék.

Hoej vs. DocPwn


2-3

Az első meccs során egy Aggro Token Druid és egy Highlander Priest összecsapását követhették nyomon a nézők. A meccs elején Hoej megpróbált nyomást gyakorolni a Papra aki egy idő után stabilizálódni tudott majd szépen vissza is jött a játékba, így a dán játékos jobbnak látta a surrender-t választani. A következő körben egy Jade Druid illetve egy Murloc Paladin esett egymásnak és ez a pont volt a forduló Hoej számára. Már a meccs elején el tudta árasztani a pástot Murlock-okkal, a Druid ezzel ellentétben egészen az ötödik körig szenvedett a kezével, végül pedig Hoej Paladinként megszerezhette első győzelmét. A harmadik meccs alkalmával a két Druid karakter feszült egymásnak, a csatából pedig DocPwn, azaz a Jade típus került ki győztesen. A negyedik körben azért ki tudta egyenlíteni az állást Hoej, ugyanis az Aggro Druid-ja került szembe DockPwn Tempo Rogue-jával, amiből a papírformának megfelelően a Druid került ki győztesen. Az következő összecsapás döntött el mindent. Egy Tempo Rogue (DocPwn) nézett farkasszemet a meta egyik kedvencével, a Highlander Priest-el (Hoej). Sajnos itt sem kedvezett a szerencse a fiatal játékosnak, igen rossz kézzel rendelkezett, ezzel ellentétben DocPwn már a második körben ki tudta rakni Prince Keleseth-et, ahol talán is el dőlt a meccs sorsa.

Orange vs. Tom60229


1 -3

Orange és Tom első meccsén egy már méltán híres Tempo Rogue és egy Highlander Priest feszültek egymásnak. A Pap végig megpróbálta tartani magát, de nem tudott semmit sem kezdeni a kalózokkal operáló Rogue ellen. A második meccsen viszont Orange szárnyalt Face Hunter-ével, amivel a Cubelock nem tudott semmit sem kezdeni. A következő fordulóban mind a Highlander Priest mind pedig a Cubelock újra visszatért, és habár Orange nagyon sokáig bírta a démonok seregét végül ő maradt alul egy igen hosszúnak mondható, 15 perces meccset követően. Az utolsó körben két Pap küzdött meg egymással, méghozzá két Highlander. Tom keze nagyon jó volt a meccs végéig és ugyan mind a Velen, mind pedig Raza végig ott csücsült Orange mancsában, de sajnos nem sikerült időben felhúznia Anduin DK-ját, így Tom nyerte meg a papok csatáját.

DocPwn vs. Tom60229


3 - 0

Na az ilyen összecsapásokra lehet mondani, hogy fölényesen nyer valaki. Először egy Tempo Rogue és egy Jade Druid egymásnak feszülését figyelhettük meg. Ugyan a Rouge-nál már az első körben ott volt Edwin, de még így sem tudta megverni a folyamatosan ramp-elő és egyre nagyobb jáde borzalmakat kipakoló Druidát (habár itt csak 7/7-ig jutott el DocPwn). Miután Kun lekerült a pástra, majd egy 10 manás Infestation is bemutatott nekünk, már nem volt megállás, a kanadai varázskártyás elhozta első győzelmét. A második körben DockPwn már előbb is látott Priest-je nézett farkasszemet újra a Tempo Rouge-al. Tom itt sem volt túlságosan szerencsés, hiszen Patches kézbe került, DocPwnpedig nagyon jó early game-el rendelkezett így elég nyomást sem tudott rá gyakorolni a Rouge. Végül a pap stílusosan, egy 10 sebzést okozó Mind Blast-al fejezte be a meccset. Az utolsó mérkőzés alkalmával egy Tempo Rouge (DocPwn) illetve egy Jade Druid kerültek szembe egymással. Habár a papírforma szerint a Driudnak lett volna nagyobb esélye nyerni, de olyan kéz ellen mint DocPwn-é nem bízott ebben senki. DocPwn ugyanis ki tudta játszani a Keleseth-Shadowstep-Keleseth kombót már a második körben, ami minden lényénél +2/+2-őt jelentett.

Hoej vs. Orange


0 - 3

Hoej-nek ezen a versenyen nem kedvezett a szerencse. A második fordulójában 0-3-ra kapott ki Orange-tól, a svéd játékostól, így pedig ő volt az első aki elbúcsúzott idén a megmérettetéstől. Az első körben Hoej Murlock Paladin-ja találta szemben magát Orange Highlander Priest-jével. Ebben az esetben egy több, mint 20 perces összecsapásról beszélhettünk, a late geme-re pedig kifogyott Hoej keze. A 28-ik percben végül Orange kihúzta az addig is nagyon keresett lapját, Anduin DK-ját, innentől pedig eldőlt a meccs. A második körben újra a Murlock Paladin-t láthattuk, de már egy Tempo Rogue ellen. Ebben az esetben mondhatjuk, hogy a kalózok, Keleseth illetve Leroy nyerte meg a meccset. A harmadik és egyben utolsó meccsben újra Hoej Murloc Paladin-ját illetve még egy Face Hunter-t láthattunk. Sajnos Hoej itt sem tudott érvényesülni, a folyamatos nyomás miatt amit a Hunter gyakorolt rá. Megpróbált ugyan visszajönni a meccsbe dupla Warleader-el, viszont a hetedik körre Orange kihúzta Leroy-t, ami nagy nagy előnyt szerzett számára.

Muzzy vs. JasonZhou


3-1

Muzzy az első körben egy Dragon Highlander Priest-el JasonZhou pedig egy Tempo Rouge-al próbált szerencsét. A meccs itt is igen sokáig elhúzódott így Jason, aki hamar elpuffogtatta erős kártyáit (Edwin, Slayer) a játék kései szakaszán már nem volt annyira effektív. Végül a pap a folyamatos gyógyítással illetve később Anduin DK-jával nyerte meg ezt a fordulót. A második meccsbe Muzzy egy Token Druid-al míg ellenfele egy Control Demon Warlock-al vágott bele. Muzzy próbálkozásai ellenére (amik magukban foglalták a Living Manát, Spreading Plague-et) sem tudta tartani magát a Warlock ellen így az állás 1-1-re módosult. Ez után a kör után pedig jöhetett az amerikai játékos "ámokfutása". A Tempo Rogue-jában nem lehetett hibát találni. Talán az elején nem jöttek úgy a lapok, mint ahogy azt Muzzy szerette volna, de a Bonemare minden problémáját megoldotta és a hetedik körre elérte, hogy Jason feladja a játékot. A negyedik és egyben utolsó összecsapáskor Jason Tempo Rogue-al, míg Muzzy újra a Token Druid-jával próbálkozott. Ez az összeállítás már sokkal jobban sikerült. A Crypt Lord nagyon sokat segítet Muzzynak, hiszen egészen 1/10-ig fel tudta buffolni a taunt-ot. Miután a Rouge elárasztotta a pástot, egy Sevage Roar-al azt szépen le is takarította Muzzy és ebből már Jason sajnos nem tudott visszajönni.

Kolento vs. SamuelTsao


2-3

Kolento és SamuelTsao első összecsapásában a Druid-oké volt a főszerep. Kolento Jade Druiddal, míg Samuel az Aggro változattal játszott. Kolento-nak sajnos nem volt jó keze és Samuel igen korán el tudta árasztani a pástot így végül a híres játékos feladta az első megmérettetést. A második körben Kolento Tempo Rogue-al, míg Samuel Highlander Priest-el próbálkozott. Ebben az összeállításban Kolento már le tudta rush-olni a pap arcát, így egyenlítette ki az állást 1-1-re. A harmadik meccsen megfordult a kerék, Kolento Priest-el, míg Samuel Tempo Rogue-al játszott. Samuel oldalán hamar lekerült a Keleseth és sok kalóz is kikerült a pástra, viszont Kolento jól játszotta ki a lapjait. Olyan előnyt szerzett (a kezében lévő kártyákra vonatkozóan) amit Samuel már nem tudott visszahozni, így pedig inkább feladta a meccset. A negyedik és ötödik meccset viszont Samuel nyerte. Újra egy Rouge illetve Druid összecsapás következett, majd pedig egy Priest - Druid játszma. Végül mindkettőből Samuel került ki győztesen, habár Kolento nagyon sokáig kitartott mindkét meccsnél, sajnos nem neki kedvezett az RNG.

Muzzy vs. SamuelTsao


2-3

Muzzy a már az előbb megismert Druid-jával, míg Samuel Zoolock-al kezdte az összecsapást. Az ötödik körre kikerült a Living Mana amit utána még Muzzy fel is buffolt, ez pedig Samuel-t arra kényszerítette, hogy feladja a játékot. A második mérkőzésben Muzzy Dragon Higlander Priest-et hozott, Samuel pedig Aggro Druidot. Samuel oldalán a pástot hamar megszállták a kalózok, amire Muzzy megpróbált visszavágni egy Silence - Duskbreaker kombóval, de még ez sem volt elég, mert a hatodik körre két Raven egy taunt és egy Sevage Roar kíséretében Samuel nyerte meg a játszmát. A harmadik összecsapásban két Rouge küzdött meg egymással majdnem azonos paklifelépítéssel. Végül itt is Samuel-nek kedvezett a szerencse. Ennek ellenére nem adta fel Muzzy és a következő körnek is egy Rogue-al vágott neki, méghozzá egy Zoolock ellen. Ezt a párosítást a rengeteg kalóz szinergiával végül Muzzy nyerte így pedig kiegyenlítette az eddigi állást. Az utolsó mérkőzésben Muzzy Priest-el, míg Samuel Zoolock-al harcolt, végül pedig a démonok Samuel oldalára álltak és megnyerték neki a játékot.

JasonZhou vs. Kolento


3-2

Elérkeztünk hát a tegnapi nap utolsó párosához, JasonZhou-hoz és Kolento-hoz. Az első meccset Jason Tempo Rogue-al, míg Kolento Highlander Priest-el kezdte. Habár Jason jobb kézzel rendelkezett és több lényt is tudott a pástra juttatni, de végül Kolento volt az, aki rámérte a végzetes csapást. A következő összecsapásnál rendhagyó módon két Druidát láthattunk. Kolento a Druid Jade archetipusával, míg Jason a kicsit gyorsabb Aggro-val próbálkozott. Egy jól időzített Spreading Plague-nek illetve egy Ultimate-nek köszönhetően pedig Jason végül feladta a mérkőzést. Ezt követően Kolento már Rouge-al, míg Jason megint Druiddal próbálkozott. Ez volt az a pont, ahol Jason végleg elszabadult. Habár Kolento igen jó lapokkal rendelkezett, Jason olyan nyomást tudott rá gyakorolni a kalózokkal, amire nem tudott időben válaszolni. A következő meccsben Kolento Tempo Rogue-al, míg Jason Priest-el játszott. A játék már majdnem fatigue fázisba is átcsapott, amikor a priest végre megtalálta DK-ját és elkezdhette folyamatosan csapkodni Kolento board-ját nomeg az arcát. Az utolsó mérkőzésnél szintén egy mirror-t láthattunk: Tempo Rogue - Tempo Rogue ellen. Ugyan Kolento-nál hamar kikerült Patches, viszont Jason kezdő kezében ott lapult Edwin, amiből 6/6-ot tudott csinálni a második körre. A Chain Gang már csak hab volt a tortán, hiszen mögé bekerült a Corridor Creeper is. Jason oldalára még Sonya is lekerült, amellyel sok 1/1-es taunt lényt tudott nyártani, ezt a falat pedig Kolento már nem tudta áttörni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!