Erre számított Fr0zen, a Sintolol elleni negyeddöntő előtt

Erre számított Fr0zen, a Sintolol elleni negyeddöntő előtt

Az amerikai játékos egy rövid interjúban beszélt korábbi meccseiről, illetve német ellenfelének paklijairól. 

Ezen a héten rendezik a Hearthstone világbajnokságot és a mesekártyások kiváló mérkőzéseket tekinthetnek meg, ahol a régiók legjobb profijai csapnak össze egymással. Az OmegaZero felett aratott győzelmét követően az amerikai Fr0zen egy sajtótájékoztatón beszélt az eddigi győzelmeiről, valamint a Sintoval való negyeddöntőjéről.

Mit gondolsz a Sinto-val való összecsapásról a lineup-ok tekintetében?

Ő az egyetlen, aki szintén nagyon jó Control paklikkal játszik. Talán egy olyan összeállításunk van, amiben elérem a 35%-os esélyt. :) Aztán rengeteg 10%-os, amit nem is tudnék bannolni. A Mage mirror pedig nyerhetetlen. Nagyon nehéz lesz, de lehet, hogy nem is fog kártyákat húzni magának, nem?

Sinto Mage paklija néhány dologban eltér a tiédtől. Te miért azokat a lapokat választottad végül?

Mélyen belemerültem a jelenlegi metába, rengeteget olvastam róla, és úgy véltem, hogy ezen a versenyen nem lesznek Control paklik. Megpróbáltam mindent úgy alakítani, hogy anti-Aggro, illetve anti-Priest legyen. Ezért van például az, hogy a Druid paklimban a Mark of the Lotus és a Violet Teacher is helyet kapott. Ezért építettem a Sárkány Papomat. No és persze ezért van, hogy a Mage paklimban található Arcane Intellect és rengeteg kétmanás lap.

Sinto ezzel ellentétben úgy gondolta, hogy a verseny inkább a Jade Druid-okról, illetve a Control paklikról fog szólni. Ez nem teljesen így van, mint ahogy azt a példa is mutatja, de azt jól látta, hogy a Mage most is nagyon erős lesz. Sokkal szerencsésebb volt a csoportjában, mint más, így nem kapott rossz matchupokat, hiszen paklijai nagy része nem jó Aggro ellen. De még a Dragon Combo Priestje is nyert, aminek nem biztos, hogy kellett volna egy olyan párosításban.

Megvannak a 2018-as Világbajnokság paklijai

Abbiechan | 18/01/10 15:02Nyilvánosságra hozták a 2018-as Világbajnokság paklijait, amelyben nem meglepő módon a Priest mellett, a Rogue illetve a Warlock volt az ász! Ugyan alig léptünk még be 2018-ba, de máris záporoznak ránk az idei év talán legfontosabb eseményének, a Világbajnokságnak paklijai.

Elmondanád, hogy mi volt a gondolatmeneted a Jade Druid picked mögött?

Minden paklim jó volt Priest ellen, kivéve a Cubelockom. Ha pedig az emberek dupla Aggro paklikkal készülnek a versenyre, akkor a Cubelock abban az esetben elsődleges bannak számít. Tehát ha kibannolják a Cubelockot, további három olyan karakterrel tudok még játszani, akik jók Priest ellen, ezzel pedig az ellenfelemnek okozok pár kellemetlen pillanatot.

Találtam egy olyan építési módot, amivel a Jade Druidom jóvá és Aggro-ellenivé tudtam tenni. A paklim jó például Rogue ellen, de gyengébbnek bizonyult az Aggro Druidoknál, viszont a legfontosabbat, a Priestet simán veri.

Nagyon szoros volt a mezőny, viszont úgy tűnt, hogy jó döntéseket hoztál akkor, amikor kicsit veszélyesen játszottál, és a paklijaid erősségére koncentráltál. A következő szériában is folytatni fogod ezt a rizikós stílust?

Nem vagyok benne biztos. Nem hinném, hogy a paklijaim a hosszabb meccsek alkalmával felül tudnának kerekdni Sinto deckjein. Csak abban bízom, hogy jó mana görbével játszom majd és hamar meg tudom semmisíteni. Ha bármelyik meccs meghaladja a tizedik kört, akkor sajnos én leszek a kevésbé esélyes, még ha Control paklival is játszom.

Akkor inkább veszélyes megmozdulásokat várjunk tőled?

Igen, azt hiszem. Viszont nem fogom ezt tovább részletezni. A szomorú rész az, hogy nincsenek random generált kártyáim, amik rosszabb esetben cserben hagynak (és lehet is rájuk fogni). Csak egy hosszú fatigue-ig elnyúló meccset tudok elképzelni, ahol minden egyes alkalommal veszítek. :)

Frozen egyébként nemrég sikeresen meg is nyerte a szoros összecsapást 3-2 arányban és továbbjutott az elődöntőbe, ahol a kínai JasonZhou lesz az ellenfele. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!