Penge Boris saves the day: Krepoval nyerte első meccsét a Schalke

Penge Boris saves the day: Krepoval nyerte első meccsét a Schalke

A legnagyobb meglepetés az volt, hogy Upsetet kórházba kellett vinni.

Péntek este végre elindult az idei LCS tavaszi szezonja, ami elkezdi majd kitaposni a meta előtt az utat, bemutatja az új játékosokat és megmutatja, hogy hogyan változtak az erőviszonyok az előző év végéhez képest. Arról már korábban ötleteltünk a szerkesztőségben, hogy mi mire számítunk majd tavasszal, ha érdekel, mi történt az átigazolási szezonban Európában, itt tudod pótolni:

Jól döntött Vizicsacsi, hogy a Schalke-be ment? -EU LCS erőviszonyok 2018

Szinte hihetetlen, de valamivel több mint két hét múlva kezdődik az EU LCS 2018-as tavaszi szezonja, így ismét szurkolhatunk majd hétről-hétre a legjobb európai csapatoknak és játékosoknak, köztük Vizicsacsinak is, aki immáron negyedszer próbál meg kijutni a League of Legends világbajnokságra.

A fenti kérdés megválaszolásával tegnap estig várni kellett, de a látottak alapján kijelenthetjük, hogy határozottan jól döntött Csacsi, hogy eligazolt a kék-fehérekhez. Na de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, mi történt az első játéknapon, az immáron régi-új rendszerben. Ha valaki lemaradt volna róla, az EU és NA LCS visszaállt a jó öreg Bo1-es formátumra, így minden játéknapon láthatjuk minden egyes bajnoki csapatot meccselni.

A szokásokhoz híven a két nyári döntős összecsapásával indult a közvetítés, a G2 és a Misfits is komoly változásokon ment keresztül, előbbi Perkzen kívül mindenkit cserélt, utóbbi pedig PoE-t és IgNart kellett, hogy pótolja. A több mint 40 perces gyűrődést a G2 bírta jobban, így az első komoly skalpot be is gyűjtötték, a Misfitset ugyanis a szezon előtt a szakértők az élmezőnybe sorolták. A meccs legszebb pillanata Maxlore baron lopása volt, de a nyulaknak ezúttal ez kevés volt.

A téli szünet legnagyobb vesztesét, az H2K Gaminget mindenki a lista végére várja és ennek jelei már az első meccsen érezhetőek voltak, a Vitality játszi könnyedséggel ment át rajtuk. Az olasz Jiizuke parádésan mutatkozott be Ryze-zal, úgy tűnik, a kék mágus 162132 rework után ismét visszatért a metába.

A harmadik párharc előtt hangos lett a stúdió, ugyanis rázendítettek az UOL szurkolók, tőlük már megszokott módon. Elsőre nem tűnik olyan rossznak ez a csapat, de nagyon sok egyéni hiba tarkította a játékukat, főleg Totoro nem találta a helyét a pályán. A Giants pedig ott büntetett, ahol tudott. Ruin Ornnal nagyot ment, de Steelback is mintha a régi szép időket idézné. Persze egy meccsből nem vonunk még le semmilyen következtetést, meglátjuk, mit tudnak majd a nagyobbak ellen. Mindenesetre, az UOL rajongók a végére csendben maradtak.

Aztán jött a magyarok által legjobban várt meccs, Vizicsacsi végre bemutatkozott új csapatában, a Schalke04 színeiben. Már konfigoltak a játékosok, amikor Sjokzék közölték a nézőkkel, hogy Upsetet kórházba kellett vinni, így a pénteki meccset biztosan kihagyja, a Schalke pedig érdekes megoldást választott: Vander került az ADC helyére, míg támogatónak a csapat egyik edzője, Boris állt be. Ha a név így nem lenne ismerős, akkor a Krepo talán több mond: az ex-LCS caster a Snapchat-botránya óta csak a színfalak mögött ténykedik, egy ideje pedig Boris néven a Schalke-s srácokat edzi. 

Az ellenfél a ROCCAT csapata volt, de a Schalke nyomát nem mutatta annak, hogy bármennyire is megborult volna a cserétől a csapategység, elképesztő magabiztossággal hozták le a meccset, de tegyük hozzá, ehhez kellett a ROCCAT borzalmas draftja is. Krepo kiválóan játszott, érződik rajta az évek rutinja, Vander felöltött egy Forg1ven jelmezt és 3v5-ben fordított meg egy teamfight-ot Baronnál, Csacsi pedig hozta a kötelezőt Ornnal, Nukeduck pedig ha valahol, akkor itt élete szezonját hozhatja. 3 killt kapott összesen a ROCCAT, nem nagyon volt több a játékukban. Ígéretes ez a Schalke, de még nem láttuk, mit tudnak a szupertehetség Upsettel, igazán nagyok ellen. Ha nem láttátok a meccset, mindenképpen nézzétek vissza.

A végére maradt a fnatic és a Splyce összecsapása. Bár előzetesen mindenki –köztük mi is– azt mondtuk, hogy a narancs-feketék simán aranyesélyesek, az első meccsen ez azért annyira nem látszott, szépen tartotta magát a Splyce bő fél órán át. Végül a fnatic bírta jobban és szépen lassan felőrölték Xerxe-éket.

A szombati nap párosítása, időrendben:

Giants - Vitality

Splyce - UOL

Fnatic - H2K

G2 - ROCCAT

Misfits - Schalke 04

Az első meccs 17 órakor kezdődik.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!