Az első hátsó tornyos szovjet nehéz tank: IS-M

Az első hátsó tornyos szovjet nehéz tank: IS-M

Az IS-M nemcsak első ránézésre tűnik Chrysler K másolatnak, hanem játékmenetileg is szinte egy az egyben az amerikai prémium tankkal megszokott élményt nyújtja.

A 0.9.22 frissítéssel egy teljesen új szovjet nehéz tankágat kapunk, ami egytől egyig hátsó tornyos tankokat vonultat fel, így a sort az IS-ből 58.000 XP-ért kifejleszthető IS-M kezdi, amit cikkünkben nagy vonalakban ki is elemzünk.

IS-M

A tank nagyon hasonló mind kinézetét, mind játékmenetét tekintve a Chrysler K-hoz és a VK72.01 (K)-hoz, azaz ha ezt a két tankot élvezted, akkor feltehetően az IS-M-ben sem csalódsz majd.

Ajánlott felszerelések: Stabilizátor, töltésgyorsító, célzásgyorsító / optika
Ajánlott legénységi képességek: Javítás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés, Adrenalinroham
Opcionális legénységi képességek: Testvériség, Kuplung égető, Terepkirály

Előnyök

A tankot egy különleges 122 mm löveggel szerelték fel, amivel a sebzésünk 390 és a páncélátütésünk 212, de az újratöltési időnk mindössze 11,22 másodperc, ami több, mint másfél másodperccel jobb a konkurens IS-3 újratöltési idejétől, valamint fontos kiemelni, hogy a tűzgyorsaságának köszönhetően mind az IS-3-tól, mint a Chrysler K-tól nagyobb DPM értékkel rendelkezik.

Pontosság tekintetében ugyan nem ver köröket az IS-3-ra, de gyorsabban beszűkül és mozgás közben is kevésbé esik szét a célkeresztje, bár e téren a Chrysler K megelőzi. Természetesen minden Chrysler K adat pusztán érdekesség szintjén van megemlítve, ugyanis nem gondolom, hogy egy prémium GF tankhoz kellene hasonlítani egy bárki számára kifejleszthető normál harckocsit.

A test felső frontpáncélzata 130 mm vastag 52,8 fokban döntött oldalasan lekerekített páncéllemezből áll, míg ez az érték az alsó lemezen 170 mm vastagságot ér el 41,8 fokos szögben döntve. A tornya papíron 250 mm, ami többnyire beüthetetlen, de talán a torony bal oldalán található mini parancsnoki kupolát érdemes lehet elrejteni, ha adott a lehetőség. Az oldalpáncélzat pedig 120 mm, ami szintén döntött, így oldalazó manőverekre a tank ideális választás lehet.

Hátrányok

Lövegkezelhetőség szempontjából az AP lövedék 850 m/s sebességét és az 5 fokos lövegsüllyedést tudnám megemlíteni, míg az extra védettség miatt a tankunk viszonylag lomhán mozog, ugyanis a fajlagos teljesítményünk nagyon alacsony, ahogy a talajellenállásunk se a legjobb. A gyakorlatban mindebből leginkább annyi érződik, hogy problémás lehet nagy távolságba lőni, dimbes-dombos terepen harcolni és megfelelően reagálni a minket oldalba támadó ellenséges tankokra.

A tankról összességében

Nem gondolom, hogy az IS-M a tier VIII nehéz tankok új királya lesz, de mindenképp az erős középmezőnybe tenném, és arra mindenképp alkalmas lesz majd, hogy kihúzzuk belőle az Object 705-öt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.