Két legendától búcsúztunk, a FaZe pedig végre legyőzte az SK-t

Két legendától búcsúztunk, a FaZe pedig végre legyőzte az SK-t

Túl vagyunk az első továbbjutókon és kiesőkön, de még sok kérdés maradt megválaszolatlanul.

Több zseniális párosítást is láthattunk tegnap, ahol mindkét fél igazán kiadott magából mindent, voltak, akik a túlélésért küzdöttek, míg mások a sima 3-0-ás továbbjutásért.

QBF vs. G2

Map: Cache

A két 2-0-val álló csapat a továbbjutásért játszott egymással. Eddig a QBF a VP-vel és a Gambit-tel találkozott, a G2 ellen viszont egy sokkal komolyabb ellenféllel álltak szemben. A franciák ezen a Majorön még nem találtak legyőzőre és ezúttal is vérre szomjazva kezdték ezt a meccset. T-ben 11-4-re verték a QBF-et, akik nem nagyon tudtak beleszólni a mérkőzésbe, ezt a pár kört is a végén sikerült összeszedniük. CT-ben viszont kört sem engedtek, 16-4-re verték bucira az oroszokat, ezzel hat meccsből hat győzelemmel zárták a kvalit és a csoportkört.

fnatic vs. Astralis

Map: Mirage

Többször is említettem, hogy az Astralis lehet a Major egyik nagy esélyese, de lehet, hogy ezután a meccs után ezt vissza kell vonjam, hiszen dupreeh-ék nagyon nem érzik ezt a versenyt és most is egy kínos vereségbe szaladtak bele. Az első félidőt 12-3-ra nyerte meg a fnatic, ezután már későn ébredtek a dánok, így 16-8-ra elbukták a meccset. Az Astralis 1-2-ben várhatja a folytatást.

BIG vs. North

Map: Cobblestone

Egy újabb meglepetés meccs következett, hiszen a BIG eddig valami borzalmasan játszott, míg a North valamennyire tartotta magát, de ők is 0-2-vel érkeztek erre a napra. T-ben nagyon jól kezdtek a dánok, de végül sikerült felkapaszkodniuk a németeknek, így 6-9-el zárták az első félidőt. A második játékrészben viszont valami nagyon félre ment a North-nál, először cajunb hibázott nagyot, kétszer sem tudta likvidálni a bombát megszerző játékost. Ezután egy csapattársa sem tudta hátba lőni ellenfelét. Ezek a hibák ilyen szinten pedig általában megbosszulják önmagukat. A pályát 16-12-re zárták, ezzel a dán North lett a Major első kiesője.

SK vs. FaZe

Map: Cache

Elérkeztünk a nap, de talán a csoportkör legjobb meccséhez, hiszen a világ első és második gárdája csapott össze egymással. A meccset nagyon gyengén kezdte a FaZe, míg az SK ezzel az ötössel szinte sosem játszott ilyen jól, TACO és Cold is gyönyörűeket lőtt, még FalleN is sokat hozzátett a körökhöz, nem csak taktikailag, de killekben is. 9-1 volt az állás, amikor jött a fekete leves a braziloknak, hiszen a FaZe először hozott el 4 kört még abban a félidőben, azután pedig egy igazi tombolásba kezdtek, hiszen meg sem álltak 13-10-ig, ahol már ők vezettek. Ezután lehozott egy kört az SK, de megint resetelték őket, így szinte esélyük sem volt visszajönni a meccsbe. GuardiaN életében nem játszott ilyen jól az SK ellen és végül 16-12-vel a FaZe jutott tovább.

VP vs. Cloud9

Map: Mirage

A kiesés elkerüléséért harcolt a két csapat, amit leginkább egy mondattal tudnék jellemezni; egy mozgatható tárgy találkozott egy megállítható erővel. Mindkét csapat borzalmas teljesítményt nyújtott eddig, itt a kérdés csak az volt, hogy kinek van élete legrosszabb Majorje és ki kap még egy esélyt. A meccs elejétől kezdve látszódott, hogy itt bizony a C9 ura a helyzetnek, míg a VP csak kereste régi önmagát. CT-ben 10-5-re nyert az amerikai csapat, T-ben pedig még jobban játszottak egy szenvedő VP ellen. A végeredmény 16-7, ezzel a lengyel legendáktól is búcsúznunk kellett.

Nehéz szavakba önteni, hogy mit érez ilyenkor az ember, hiszen egy olyan csapat esett ki újból, csúfosan, akiket a legtöbben CS „karrierünk” elejétől kezdve követünk. Ha valaki szerette, vagy szereti a VP-t tudja, hogy mindig rosszabbul játszottak a gyenge csapatok ellen, de valahogy a világ legjobbjai ellen megtalálták az ellenszert. Ezúttal sajnos mindenkitől kikaptak és már régóta csak árnyékuk régi önmaguknak. Sosem hittem volna, hogy egyszer ezt mondom, de lehet, hogy itt tényleg a forgatásra van szükség.

De nincs időnk búslakodni, hiszen a Major pörög tovább, ma pedig kiderül, hogy kik jutottak tovább és kik estek ki az év egyik legnagyobb versenyéről. A párosítások a következőek:

16:00 – BIG vs. Space Soldiers

17:15 – QBF vs. mousesports

18:30 – Astralis vs. Cloud9

19:45 – Vega Squadron vs. Liquid

21:00 – Gambit vs. SK

22:15 – fnatic vs. Na’Vi

23:30 – Round 5 első meccs

00:45 – Round 5 második meccs

02:00 -  Round 5 harmadik meccs

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!