A beüthetetlen tornyú új szovjet nehéz tank - Object 705

A beüthetetlen tornyú új szovjet nehéz tank - Object 705

Az Object 705 szintén az újonnan érkező nehéz tankok közé tartozik, egyelőre azonban komoly problémák akadnak a páncélzatával.

Az Object 705 az IS-M-ből 144.900 XP-ért kifejleszthető új tier IX hátsó tornyos szovjet nehéz tank lesz, aminek a páncélzatával komoly gondok akadtak a teszt első fázisában, de nagy körvonalakban már most látni, hogy mégis mire számíthatunk ettől a harckocsitól a normál szerveren.

Object 705

A harckocsi megvétele és a különböző modulok kifejlesztése után rögtön döntés elé kerülünk, ugyanis két top löveg közül kell választanunk. Az egyik a 122 mm ágyú, ami tűzgyorsaságát, pontosságát, lőszertípusait és páncélátütését tekintve lehet jobb választás, illetve ott van még a 130 mm IS-7 ágyú, ami mellett a magasabb alfa sebzés szól.

Személy szerint mindenkinek a 122 mm BL-13-1 A ágyút javasolnám, mert az normál lövedékek páncélátütési értékei között nincs hatalmas eltérés, de a 130 mm löveg 303 mm APCR páncélátütési értéke nagyon kevésnek tűnik a 122 mm 340-es HEAT értékéhez képest.

Ajánlott felszerelések: Stabilizátor, töltésgyorsító, célzásgyorsító / optika
Ajánlott legénységi képességek: Javítás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés, Adrenalinroham
Opcionális legénységi képességek: Testvériség, Kuplung égető, Terepkirály

Előnyök

A tankot tehát a 122 mm löveggel felszerelve fogom bemutatni, és így kijelenthető, hogy főfegyverzetét tekintve ott van a topon. A teljesség igénye nélkül remek DPM, gyors újratöltési idő, pontosság, célzási idő és lövedék sebesség szól mellettünk, így egyetlen negatívumként a -5 fokos lövegsüllyedés említhető meg csupán.

Mozgás, fordulás és torony fordulás közben szintén kiváló értékeket kapunk, így a lövegkezelhetőségre sem lehet panaszunk.

A páncélzatunk igen érdekesen épül fel. Maga a kialakítás lehetővé teszi a sidescrape manőverben rejlő lehetőségek maximális kihasználását, amit a WG a lenti képen látható oldalasan döntött frontlemezek megerősítésével ért el, míg a tornyon gyenge pont nem található. Az egyetlen gyenge pontként az IS-3-hoz hasonlóan gyengén védett toronytető említhető, amit a megfelelő löveggel overmatch-elhet az ellenfél.

Érdekességképp megemlíthető a százszázalékosan elrontott beüthetetlen alap torony, amit a teszt 2. fázisában javítanak majd ki a fejlesztők. Talán az előnyök között említhető a mozgékonyság, hiszen a 65 tonnás tömege ellenére meglehetősen jól gyorsul és akár a 40 km/h végsebességet is elérheti.

Hátrányok

A tank meglehetősen kevés negatívummal rendelkezik. A már említett -5 fokos lövegsüllyedés és a rossz fordulási sebesség emelhető ki, ami miatt az IS-M-hez hasonlóan alkalmatlan dimbes-dombos terepen való harcra és könnyedén alulmaradhat a könnyű és közepes tankokkal szemben közelharcban.

A tankról összességében

Úgy gondolom, hogy a tank ott lehet a legjobbak között, hiszen nem rendelkezik a német nehéz tankok tipikus gyengeségeivel, így legnagyobb ellenfele talán a japán repeszrombolós monstrumok lesznek. Az Object 705 egy olyan harckocsi lesz, amit érdemes lehet megtartani az XP grind végeztével is, ugyanis egyrészt egy valóban erős lánctalpas, másrészt manapság tier IX-ben lehet a legélvezetesebb csatákat játszani.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.