Dráma és zseniális meccsek a csoportkör utolsó napján -Major összefoglaló

Több legendától búcsúztunk tegnap és a Major egyik sötét lova is befutott a legjobbak közé.

Véget ért a Major csoportköre, így 26-ától már a legjobb nyolc csapat küzdelmeit láthatjuk, de előtte még foglaljuk össze mi történt tegnap és ma éjjel a csoportkör utolsó napján.

QB Fire vs. mousesports

Map: Train

A nap második meccse egy egészen elképesztő hullámvasút lett mindkét csapatnak. Egy finoman szólva is tökéletes CT oldal után a mousesports 13-2-re vezetett az oroszok ellen. Ha elhozták volna a pisztolykört valószínűleg meg is nyerik a meccset és csúnyán elverik az oroszokat. Ez végül nem így lett és a QBF reményei megmaradtak. Hihetetlenül jól játszottak CT-ben és ennek a gyümölcse be is érett, hiszen a második félidőben összesen egy kört engedtek a mousesportsnak, míg ők elhoztak 14-et, így a meccs és a továbbjutás is az övék lett.

Astralis vs. Cloud9

Map: Train

A következő meccs már a kisesésről szólt, de sajnos közel sem lett annyira szoros, mint amire számítani lehetett. A dánok kezdtek CT-ben és már ott is elvesztették az első félidőt 6-9-re, de T-ben egyáltalán nem találták önmagukat, kört sem sikerült lehozniuk, így kiestek a csoportkörből. Újabb olyan legendától kellett búcsúznunk, akik a papírforma szerint sima továbbjutók voltak.

Liquid vs. Vega Squadron

Map: Inferno

Mindkét amerikai csapat a túlélésért küzdött, a C9 kapott még egy esélyt, a Liquid-nek viszont a Vega Squadront kellett volna legyőznie Infernon. T-ben kezdtek az oroszok, ahol 11-4-re jR zseniális játéval verték a zews-el felálló Liquidet. CT-ben már nem ment olyan jól a Vega-nak miközben a Liquid megtáltosodott. Végül ez sem volt elég, 12-16-ra nyertek az oroszok, ezzel újabb esélyt kaptak a továbbjutás megszerzésére, míg Twistzz-ék búcsúztak a Majortól.

fnatic vs. Gambit

Map: Mirage

Az előző Major nyertese 2-2-es eredménnyel zárta végül a csoportkör negyedik fordulóját, így az ötödiken is részt kellett venniük a svéd fnatic ellen. Egy igazán parázs és nagyon szoros meccsre számítottam, amire KRIMZ egy erős nemmel válaszolt. Soha nem játszott még ilyen jól, mint ezen a Majorön és most is megmutatta mire képes a kazah gárda ellen. 27-6-ba lőtte magát és egy elképesztő 152,3-as ADR-t hozott össze. A fnatic lemosta a pályáról a Gambit-et a végeredmény pedig 16-2 lett.

Vega Squadron vs. Cloud9

Map: Mirage

Az Astralis ellen megnyert meccs után az amerikaiak mintha megtáltosodtak volna, főleg Stewie, de az egész csapat zseniálisan védekezett és egy erős 14-1-el zárták az első félidőt. Innen nagyon nehéz visszakapaszkodni, de tudtuk, ha valaki megtudja csinálni az a Vega Squadron lesz. Szerencsétlenségükre ez nem jött össze, hiszen hamar lehozták azt a maradék két kört Skadoodle-ék és nem csak megnyerték a meccset, de Skadaddy életében először túljutott a csoportkörön is.

mousesports vs. Space Soldiers

Map: Mirage

Elérkeztünk a csoportkör utolsó meccséhez, amit a "büdzsé FaZe" játszott az újonc törökök ellen. Az elején még nagyon jól tartották magukat XANTARES-ék épphogy, de megnyerték T-ben az első félidőt 7-8-ra. Ezután viszont CT-ben már nem tűntek annyira stabilnak, míg a mouz kiválósága, oskar újból elképesztően játszott és végül nem csak megnyerte a meccset és továbbjuttatta a csapatát, de egy 34-es bombát is ledobott paz-ékra. Mindkét csapat megérdemelte volna a továbbjutást, de ezúttal így alakultak a dolgok.

A nap további eredményei: Space Soldiers vs. BIG 16-8, Gambit vs. SK 10-16, fnatic vs. Na'Vi 7-16

Mint már említettem 26-án folytatódik a Major az egyenes kieséses szakasszal, aminek a párosításait már ismerjük, nézzük is meg ki-kivel fog összecsapni a negyeddöntőkben.

FaZe vs. mousesports

Na’Vi vs. QB Fire

G2 vs. Cloud9

SK vs. fnatic

A FaZe és a mousesports összecsapása lehet a legérdekesebb, de az SK-nak sem lesz könnyű dolga az élete formáját játszó KRIMZ-el.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!