A T-10 méltó utódja: Object 257

A T-10 méltó utódja: Object 257

Az Object 257 egy ingyenes megszerezhető tier IX nehéz tank lesz, és bár a mondás úgy tartja, hogy ajándék tanknak ne nézd a tornyát, azért mégis érdemes lehet néhány szót ejteni erről a lánctalpasról.

Az Object 257 egy gyakorlatilag ingyen megszerezhető új szovjet nehéz tank lesz, amiről már írtunk egy beharangozót a nyers paraméterekkel, de most az IS-M és az Object 705 cikkhez hasonló bemutatónkat olvashatjátok a tankról.

Mielőtt rátérnénk a bemutató részre hadd írjak egy kicsit a T-10 cseréről. A részletekért kérlek tekintsétek meg az erről szóló cikket, hiszen itt csak a zanzásított verziót írom le. Az Object 257-et úgy tudjátok ingyen megszerezni, hogy a verzióváltás napján - ami nagyon valószínű, hogy február 7. lesz - a garázsotokban van a szovjetek tier IX nehéz tankja, a T-10.

Object 257

A tank első ránézésre nagyon hasonlít az Object 252-re, vagy ismertebb nevén a Defenderre, míg játékstílusát tekintve valahol a Defender és a T-10 közé sorolandó. A személyes véleményem az, hogy az Object 257 arányaiban gyengébb a Defendernél, míg legalább annyira jó, mint a T-10, ha nem jobb, ha belekalkuláljuk az oldalpáncélunk nyújtotta lehetőségeket, amiről az előnyök részben írok majd.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Stabilizátor, Ventilátor / Optika / Célzásgyorsító
Ajánlott képességek: Javítás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés, Adrenalinroham
Opcionális legénységi képességek: Testvériség (BIA), Felderítés, Halálos szem, Irányított becsapódás, Helyzetfelismerés

Előnyök

Ez a tank többnyire csak előnyökkel rendelkezik. A lövegre nem lehet panaszunk, hiszen a T-10 lövegét kapta meg annyi különbséggel, hogy kicsit alacsonyabb a normál és a prémium lövedékének páncélátütési értéke, illetve kicsit lassabban tölt, de ez szerintem csak a jóval hatékonyabb páncélzat miatti kompenzáció.

Érdemes kiemelni, hogy az Object 257 lövege speciális, ugyanis AP helyett APCR az alaplövedéke, ezzel pedig 1.259 m/s sebességgel repül a lövedékünk, tehát sokkal egyszerűbb vele kivitelezni a nagy hatótávolságú lövéseket, mint jelenleg a T-10-zel. Összességében szerintem egy tökéletes löveget kapott az Object 257, amivel a sebzésosztás játszi könnyedséggel megy majd.

A tank 55 tonnás alaptömegét egy 850 lóerős motor hajtja, így a 15,45 le/t fajlagos teljesítménnyel elég gyorsan eléri az 50 km/h végsebességét, ráadásul jól fordul és a talajellenállási értékekben sem látok kivetnivalót.

A páncélzatunk tekintetében 130 mm vastag kettősen döntött frontpáncélzatról és 350 mm vastag kerekített toronypáncélzatról beszélhetünk, amiket összesen négy gyenge pont található. Szeretnék még kitérni az oldalpáncélzatra is, ami ugyan nem különösen vastag, ellenben rétegelt, így tehát ellenáll a HEAT lövedékeknek és a legtöbb páncéltörő tulajdonsággal rendelkező lövedéket is felfogja.

Hátrányok

A lövegével kapcsolatban az előnyöknél már említettem, hogy kompenzálták az APCR lövedéket és az erős páncélzatunk a tűzgyorsaság és páncélátütés csökkentésével, de azt még nem írtam, hogy az -5 fokos lövegsüllyedés miatt dimbes-dombos terepen hátrányba kerülhetünk, illetve sok hull down pozíciót sem tudunk megfelelően kihasználni.

A páncélzattal pedig a következő problémáink lehetnek:
1. Szemből a hasi lemezünket könnyedén beüthetik akár a tier VIII tankok is, hiszen csak 200 mm effektív páncélzatunk van azon a részen.
2. Szemből a felső lemezünket szintén könnyedén beüthetik akár a tier VIII tankok is, ha beforgatjuk, ekkor ugyanis a páncélzat effektív védettsége 200 mm-re redukálódik.
3. A tornyán a felső lemez vastagsága mindössze 30 mm, amit a 90-es kalibernél nagyobb lövegek overmatchelhetnek.
4. A két parancsnoki kupola védettsége csupán 150 mm, és bár kicsik, de közepes távolságról jó eséllyel eltalálhatóak.

A tankról összességében

Az a meglátásom, hogy az Object 257 egy kiváló harckocsi lesz, és talán jobban is illeszkedik majd az IS-7 ágába, mint a T-10 illeszkedett. Lehetne vitatkozni arról, hogy a tankot mennyire sikerül majd jól kiegyensúlyoznia a WG-nek, de most még azt mondanám, hogy az Object 257 a legjobb nehéz tankok közé sorolandó.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.