FalleN a VP-ről és a játékoscserékről beszélt a Major sajtókonferenciáján

FalleN a VP-ről és a játékoscserékről beszélt a Major sajtókonferenciáján

Az ELEAGUE Boston Major sajtókonferenciáján fejtette ki véleményét a Virtus.pro gondjairól és a játékoscserék szabályozásairól az SK Gaming játékosa.

Tegnap sajtókonferenciát tartott az ELEAGUE, ahová a top 8-ba érő csapatok egy-egy játékosát hívták meg. Sok érdekes téma merült fel, ezek közül most a Virtus.pro helyzetét és úgy általánosságban a játékoscserék problémáit vesszük elő FalleN, valamint ChrisJ tolmácsolásában.

Jamie Villanueva (Dot Esports): Mit gondoltok a Virtus.pro-ról? Miután 0-3-mal kiestek a Majorről és most először nem lettek legendák, mi vár rájuk a jövőben szerintetek?

Chrisj: Nos, nem gondolom, hogy a játékosokkal, mint egyénekkel lenne a probléma. Szerintem még mindig tudnának jó szinten játszani, de valami a csapatban nem klappol, talán nem bírják egymást már és ezért nem is tudnak együtt dolgozni, Nem tudnak a megszokott szinten teljesíteni többé, ezért jó kérdés, hogy egy változás a felállásban szükséges-e, de néha ez az egyetlen megoldás. Talán képesek lesznek kibékülni és újra egy boldog családdá válni, és akkor hirtelen visszatérnek majd, de kívülről ezt nehéz megítélni, nem látunk bele pontosan.

FalleN: Ez egy vicces helyzet az e-sportban, mert a fociban vagy a kosárban könnyen ki tudsz cserélni egy játékost. Ha valami nem működik jól, vagy balhé van, nem akar már tovább játszani a csapatban, akkor egyszerűen beállítanak mást és mennek tovább ugyanúgy. A Counter-Strike világában, ha valakivel gond van, akkor nagyon nehéz cserét találni és sok mindenen kell változtatni, hogy tényleg működjön. Szóval, ha azon kezdesz agyalni, hogy "változtassak-e a felállásban?", akkor sok mindent figyelembe kell venni.

Nem egyszerű cserét találni. A Virtus.pro-ra mindenki felfigyel, mert már 5 éve együtt vannak és ez a legrégebb óta együtt játszó ötös valaha CS-ben, azt hiszem. Úgy gondolom az a gond, hogy már nem élvezik a közös játékot. A Counter-Strike egy mentális játék is, ezért ha nem tudsz valaki mellett megmaradni, akkor a te játékod is romlik, nem kommunikálsz jól játék közben és így tovább. Ez lehet a legnagyobb baja a Virtus.pro-nak jelenleg, de ezt csak mint külsős gondolom, lehet tévedek.

Kevin Hitt (VPEsport): Gabriel, felhoztál egy érdekes pontot a játékoscserékkel kapcsolatban. Mit vesztek számításba, amikor mondjuk az ECS vagy az EPL végén gond van egy játékossal, de tudjátok, hogy nem cserélhettek. Hogyan kellene változtatni a felállásokra vonatkozó szabályozást, hogy az egyszerűbbé tegye a dolgotokat egy cserénél?

FalleN: Ez az egyik nagy probléma most az e-sportban, különböző ligákkal kell együttműködnünk egyszerre és ez nem feltétlenül egyezik a csapatok akaratával. Amikor három Majorrel ezelőtt fnx-et akartuk cserélni, akkor azt a kérdést kellett feltenni magunknak, hogy a Majort akarjuk megnyerni, vagy boldogak akarunk lenni és olyan felállással játszani, amivel szeretnénk is?

A döntés elég egyszerű volt, bárkivel szívesen játszunk, csak érezzük jól magunkat közben és ez fnx-szel nem ment akkor, szóval cseréltünk. Most felps-szel hasonló a helyzet ezen a Majorön, nem tudtunk más játékost szerezni, mert ő úgy döntött elhagyja a csapatot. Volt néhány dolog a háttérben és már nem érezte magát boldognak velünk, ezért távozott. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy boltz-cal folytatjuk, de ő a szabályok miatt most nem lehet itt. Szóval egyértelműen bajok vannak a cserék szabályozásával.

Ha más sportokat nézünk, ha cserélni akarsz, akkor vannak átigazolási időszakok, amikor megteheted, de ez CS-ben kivitelezhetetlennek tűnik, mert 3 külön ligában játszunk és ott vannak a Majorök is. Néha azt sem tudjuk, hogy mikor lesz a következő, mert későn adják ki az információkat róla, így pedig nehéz megtalálni a jó körülményeket egy cseréhez, amikor el lehet kerülni ezeket a problémákat. Ezért jobb híján most együtt élünk vele és próbáljuk kihozni belőle a legtöbbet.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!