Exkluzív szerződést kötött az ELEAGUE és a Twitch

Exkluzív szerződést kötött az ELEAGUE és a Twitch

Valószínűleg az ESL-re kontrázott rá az ELEAGUE, ők is többéves szerződést kötöttek, csak nem a Facebookkal.

Amíg más versenyszervező cégek próbálnak elválni a Twitch-től (nyilván a pénz miatt), az ELEAGUE 20-ra lapot húzott és újabb szerződést írt alá a Twitch-el. Ez az üzlet egy többéves megállapodás és mindegyik eseményüket érinti. Az összes CS:GO, Rocket League, FGC és bármely olyan versenyt, amibe belefog az ELEAGUE. Ezelőtt Youtube-on is lehetett nézni belőlük párat, de valószínűleg onnan kiszállnak, viszont a jövőbeli TV-s álmokat nem gátolja a megállapodás.

„Az ELEAGUE és a Twitch egy elképesztő üzleti kapcsolatot hozott létre, amivel az ELEAGUE a legjobb körülmények között az egyik legnagyobb e-sport közösségnek közvetíthet adást.” -mondta Craig Barry a Turner Sports produkciós igazgatója.

A közösség nagy része el sem akarta hinni, hogy jó pár versenyszervező cég a Youtube-bal és a Facebook-kal kötött megállapodást a közvetítéssel kapcsolatban. A Youtube ezután viszont sokat fejlődött és már kezd egy működő streamer hálozatot kialakítani, emellett a Facebook is próbálkozik, de nagyon sokat kell még fejlődni ahhoz, hogy egyáltalán megpróbáljanak rálesni a versenyekre a nézők. A Twitch-en évek óta több száz verseny ment le, általában gond nélkül, míg a Youtube korai szakasza katasztrofális volt és most a Facebook sem az igazi egyelőre. Ezt az űrt használta ki most az ELEAGUE, hiszen sem az ECS sem az EPL nem lesz látható Twitch-en. Végiggondolva a Facebook nem lenne annyira halott próbálkozás, ha a legtöbb ember szemében már nem írta volna le magát a közösségi média. Könnyebben haladnak az információk és a streamek is, viszont nem ez a főprofiljuk, így rossz minőségre, laggokra és dizájn hibákra lehet számítani. Míg a Twitch évek óta építi saját platformját, ami tényleg elképesztően sokat fejlődött a kezdeti állapothoz képest. Nem beszélve arról, hogy az ESL szerintem lebecsüli azon emberek számát, akik már hozzászoktak a jól működő Twitch-hez és nem szeretnének váltani.

A Majorön kívül egyelőre az ELEAGUE nem nyilatkozott a 2018-as terveikről, de ha a tavalyi versenyeket nézzük, számíthatunk egy CS:GO ligára, egy verekedős játékra és egy Rocket League versenyre is. Kíváncsian várjuk végül kinek lesz igaza és tényleg jobb döntés volt időben elhagyni a Twitch-et vagy az egyeduralmuk tovább marad és a jövőben is a legjobb streaming platform lesz a világon.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!