„Alig kaptam levegőt, tudtam, hogy valami nincs rendben” -RpK interjú

„Alig kaptam levegőt, tudtam, hogy valami nincs rendben” -RpK interjú

A Flash elleni meccsen látszódott, hogy a franciák tankja nincs túl jó állapotban, a győzelem után pedig muszáj volt kórházba mennie.

Az EnVy kiváló játékosa RpK, az atlantai kvali előtt kezdte rosszul érezni magát. Ez pedig a kínai csapat ellen csúcsosodott ki, ahol ő volt az egyik legjobb, még úgyis, hogy már nagyobb volt a gond egy megfázásnál. Tisztán látszott rajta a láz és a fájdalom, ezért a meccs után egyből kórházba is ment. Többek között erről és a két betegen lejátszott meccsről beszélgetett a francia vakarm-al RpK.

Mikor kezdődött a betegség? Elmondtad a csapatnak?

„A verseny előtt egy héttel érkeztünk meg Atlanta-ba. Körülbelül 4-5 nap után fájdalmat kezdtem érezni a felsőtestemben. Nem mondtam el a csapatnak, azt hittem, hogy semmi komoly. A kvali fontosabb volt, a Major kapujában álltunk. A verseny elkezdődött és a C9 ellen kaptunk ki először, nem lehetett rajtam észrevenni, ezért még akkor sem mondtam el a többieknek.

A következő nap már nem is kellett elmondanom, mert látszódott rajtam. Nem beszéltem róla sokat, de éreztem, hogy valami nincs rendben. A második meccset a Renegades ellen játszottuk, de ott már éreztem, hogy nagy a baj. A hotelben életem egyik legrosszabb éjszakáját töltöttem, nem tudtam aludni."

A következő nap, nem törődve a betegséggel, úgy döntöttél, hogy játszol. Hogyan érezted magad a Flash Gaming ellen?

"Amikor felkeltem éreztem, hogy nagyon rossz állapotban vagyok. Alig kaptam levegőt és gyengének éreztem magam. Nagyon a végét jártám, de akkor is játszani akartam. Amikor felszálltunk a buszra már tényleg alig bírtam lélegezni, teljesen bepánikoltam. Nem tudtam elrejteni azt, hogy nagyon rosszul vagyok. Amikor odaértünk a stúdióhoz megpróbáltam összerakni a cuccaimat, az Eleague-esek pedig megkérdezték, hogy feladjuk-e a meccset vagy lesz beugró? Erre azt mondtam nekik, hogy nem, játszani fogok és a legjobbamat fogom nyújtani.

A meccs alatt nem éreztem magam jól, megint alig kaptam levegőt és egész végig oxigénért kapkodtam. Két dologra koncentráltam az egész meccsen, figyeljem a játékot, majd valahogy vegyek levegőt… Az egész meccset ezzel a két dologgal töltöttem. Nem játszottam rosszul és megnyertük a meccset, de ezután már tényleg nem bírtam tovább. A meccs végeztével azonnal elvittek egy kórházba. Az orvosok csináltak egy röntgent és gyorsan az intenzívre vittek, ott vártam 12 órát anélkül, hogy tudtam volna, hogy pontosan mi történik. Ezután rohamot kaptam és körülbelül 15 percig küzdöttem azért, hogy folyamatosan levegőt tudjak venni. Ezután az orvosok elvittek és jó pár tesztet csináltak rajtam. Ezután végre rájöttek, hogy mi a bajom, egyszerre voltam influenzás és kaptam tüdőgyulladást. Erre azt mondták, hogy biztosan nem fognak kiengedni a kórházból."

A csapatnak muszáj volt maLeK-kel, az edzővel játszani a QBF ellen, -megnézted a meccset?

"Igen a kórház netjén sikerült megnéznem. Az első félidőt kihagytam, mert éppen aludtam. 10-5 volt a javunkra, amikor bekapcsolódtam, úgy gondoltam, hogy ez egy jó félidő lett. De ismerem a csapatot és amikor megláttam, hogy mennyire lemosták őket a pályáról CT-ben, tudtam, hogy ez nehéz lesz. Hogy őszinte legyek, teljesen megsemmisítették őket. A QBF kihasználta maLeK apartman spotját és így megnyerték a meccset."

Hogy érzed magad most?

"Amikor megérkeztem a kórházba, három napig kezelték az influenzámat, még oxigénpalackot is kaptam. Most éppen a tüdőgyulladásommal próbálnak kezdeni valamit. Azt mondták, hogy ez egy nagyon veszélyes betegség. Beleszúrtak a hátamba egy tűt és leszívtak minden folyadékot a tüdőmből. Ezután volt egy-két komplikáció, így plusz egy hetet kell itt maradjak a kórházban. Ezután már csak jobb lehet. Ha nem lesz több probléma, akkor körülbelül 2-3 hetet töltöttem itt, hogy jobban legyek."

Franciaországtól messze kerültél kórházba. Sok jó kívánságot kaptál?

"Igen, tényleg sokat kaptam! A családomtól, a játékosoktól és a közösségtől is. Nagyon megérintett és boldoggá tett. Úgy éreztem, hogy tényleg érdekelte a közösséget, hogy mi történt velem. A csapat és a G2 is eljött hozzám a kórházba. Az EnVy kifizette az utazást a családomnak Atlanta-ba, sokat segít, hogy mellettem vannak. A szervezet is elképesztően sokat segített nekem. De most már minden rendben lesz, látom az alagút végét."

Szeretnéd valakinek megköszönni a támogatást?

"Mindenkinek szeretném megköszönni, a közösségnek és a profi játékosoknak is. Nagyon jó érzés, hogy valaki támogat amikor beteg vagy. Szeretném a barátnőmnek is megköszönni, aki itt aludt mellettem egy kanapén a kórházban. De ne aggódjatok, lassan jobban leszek és a Tank visszatér!"

Ezek szerint komolyabb volt a baj, mint azt hittük; szerencse, hogy időben kórházba került RpK és tényleg csak remélni tudom, hogy le tank gyorsan visszatér és hozza a régi formáját.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!