Vizicsacsiék Upsettel kiegészülve már könnyedén győzedelmeskedtek!

Vizicsacsiék Upsettel kiegészülve már könnyedén győzedelmeskedtek!

A papírforma mintha nem is létezne jelenleg az EU-ban, teljesen felborult az egyensúly. Az eddigi nagy csapatok bukdácsolnak egy-két kivétellel, újoncok pedig dominálnak. Mi folyik itt?

Az csak egy dolog, hogy a Fnatic kikapott mint a huzat a Team Vitality-től és azon belül is Jizuke Ryze-ától, de ismételten nem ez volt az egyetlen meglepetés a héten. Sorra esnek el a nagyok érthetetlen módon. Sok volt a tagcsere ez tény, de van, ahol a játékosokat nézve az ember eredményeket várna és mégsem jönnek.

A hét első mérkőzése is ilyen volt, hiszen a Giants nyitott a G2-val szemben. Mindkét gárda tavalyhoz képest sok tagot cserélt, egész pontosan 4-4-et, de még így is elnézve a neveket, és a tapasztalatot, a G2-nak adnánk alapból a győzelmet. A valóság azonban máshogy alakult, a Giants nem engedte el a gyeplőt szinte a pillanatra sem. Bluerzor volt csapattársa Targamas Tahm Kench-csel majd minden bulit elrontott, ahogy Betsy is egy egy gombos hőssé vált idővel Veigarral. Jankos újítani akar a Skarnerrel, de hiába a buff, nem volt elég.

Még az elején úgy tűnt, hogy minden rendben, gyilkosságokkal a G2 vezetett, de ez nem sokáig volt így. Mindössze 15-20 perc kellett, hogy a Giants igazi MVP-je, Ruin meginduljon. Megszámolni is nehéz azt a sok Gnar ultit, amivel csapatát kihúzta még a nehezebb helyzetekből is, míg végül a G2 már semmit nem tudott tenni, csak elfogadni a vereséget.

Ezt követően jött az idei szezon eddigi legnagyobb csalódása a Splyce, és ellenfelük a Roccat. A Splyce is négy ember cserélt, topra a román duot hozták, és supportnak is egy veteránt igazoltak KaSing személyében, de egyszerűen az összhang mintha továbbra is hiányozna belőlük. A Roccat felállása mindennek nevezhető, csak világklasszisnak nem, de még így is viszonylag könnyedén tudtak felülkerekedni a Splyce csapatán a korai nehézségek ellenére. Az előző meccshez hasonlóan itt is Gnar carry-t láthattunk, amit ezúttal Profit mutatott be a Roccat oldalán. 

Még a Baronnál sem tudott szépíteni a Splyce, ahol a Roccat nem csak az erősítést, de még két skalpot is begyűjtött. Kevesbb mint 10 percceé később ismételten a Roccathez került a lila gyík, de a Roccat ezúttal is mindössze egy életet áldozott érte. A metának köszönhetően egész sokáig nyúlt a mérkőzés, volt idő még egy harmadik Baronra is, amivel már be tudták törni a bázist, miután Profit egy Gnar Flash ultival megpecsételt Kobbe sorsát.

A tegnap legnagyobb dobását, avagy throw-ját minden bizonnyal az H2k mutatta be. Az első gyilkosság a Misfits-hez került az összecsapás során, de azt követően nagyjából semmi nem történt. A 31. percben még mindig 1-0 volt a Misfits-nek, de az H2k már a Baront szedte, igaz hátrányból. Ez volt a lehető legrosszabb döntés. Amikor jött a Misfits, mindenki a Baron mögé bújt, ahol még több a sebzés. Mire fordultak volna a Baron az életük nagy részét már leszedte így a Misfits nem csak a gyilkosságokat, de még a Baront is bezsebelte.

Ez pedig elég is volt a győzelmükhöz, nem tudtak érdemben védekezni az H2k oldaláról és alig 32 perc alatt megnyerték a meccset, ami mostani metában elképesztő, persze mindez egy hibából származott.

A Team Vitality és a Fnatic összecsapásáról az alábbi cikkünkben olvashattok.

A Fnatic óriási pofont kapott Jizuketől

Aioween | 18/01/27 10:31 Az első hétre még csak legyintettünk, most azonban már komolyabban vesszük azt, hogy az egyik legesélyesebbnek tartott csapat továbbra is téli álmot alszik, míg a Team Vitality virágzik. A Team Vitality telis-tele van friss tehetségekkel, akiket YamatoCannon saját kezűleg válogatott össze.

A napot végül az Upsettel végre kiegészült Schalke04 és Vizicsacsi volt csapata, az UOL zárta. Koldon volt a világ szeme, hiszen Kayn választásával a vállára vette a carryzés súlyát is. Vizicsacsi hibájának köszönhetően át is tudott alakulni korábban mint az várható lett volna, így az UOL egész jól visszajött a kezdeti lemaradás ellenére. Exileh sajnos továbbra is a nyári formáját hozta, kevesebb mint 18 perc alatt már 0 3 0-ban volt Azirral, míg Nukeduck elfeedelődött Malzaharral.

Egy jó csatája volt az egész meccsen az UOL-nak az alsó ösvényen, ahol az S04 lebecsülte őket. Rossz helyzetből kezdték a harcot de így is meg akarták fordítani, ez is lett a vesztük, 3-0-át cseréltek az UOL javára. A szívességet azonban miden visszaadták Csacsiék, ahol Exileh merészkedett túlságosan előre, az ő és Totoro halála egy Baront jelentett a Schalkenak. Egy későbbi harcban Samux tolt egy "Bang"-et és Tristana ultijával a biztonságba lökte Upsetet, így életben maradt és segített csapatának befejezni a harcot. A végső összecsapásig a 35. percig kellet várni, amikor az UOL egy elkeseredett Baron próbálkozással hozták volna vissza magukat a játékba. A terv befuccsolt, Vizicsacsi tökéletes TP-vel érkezett elzárva a legkönnyebb menekülési útvonalat majd azt követően szó szerint összecsukták Samux-ékat. Az egyedül életben maradó Totoro már nem tudott csodát tenni, a Schalke pedig megszerezte második győzelmét.


A mai napon folytatódnak a meccsek délután 5-től az alábbi beosztás szerint.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!