Edzőváltással válaszol a North a csapat sikertelenségére

A North hatalmasat égett az ELEAGUE Major Bostonon, ennek az első "áldozata" pedig a coach; ruggah volt.

Arról már korábban írtunk, hogy a North alaposan alulteljesített a most is futó ELEAGUE Major Boston 2018-on. Az ötös legendaként érkezett a versenyre, így csak a New Legends Stage-be kapcsolódott be, de bár ne tette volna: 0-3-mas mutatóval az utolsók között estek ki. A három meccsükön a Vegától (10:16), az Astralis-tól (14:16) és a BIG-től (12:16) kaptak ki, így várható volt, hogy a verseny után hamarosan elkezdenek hullani a fejek.

A kudarc után az első elbocsájtott ember a csapat edzője, ruggah volt. Őt a dán csapat ave-val pótolja, aki ezelőtt a North Academy csapatánál dolgozott. Arról még nincs hír, hogy a North Academy irányítását ki veszi át.

"Hosszú ideje gondolkozunk a dolgon és arra a következtetésre jutottunk, hogy a csapat edzőjének mindennap ott kell lennie a csapattal. Caspar [ruggah] helyzete ezt nem tette lehetővé."

"Egyúttal pedig örülök annak is, hogy Alexander [ave] átvette a fiúkat és nagyon remélem, hogy MSL-lel és a többiekkel hamar átlendülnek ezen a helyzeten." -mondta Jonas Svendsen, a North sportigazgatója.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy a North első csapatának az edzője lehetek. Szeretnék a csapattal együtt egy új játékstílust kialakítani nekik. Amikor még elemzőként dolgoztam a csapatnál akkor rájöttem, hogy a fiúk is hasonlóan látják a játékot mint én." -ezt már ave mondta, amikor a szervezet hivatalos oldala a kinevezéséről kérdezte.

Ave  hamarosan debütálhat is a csapattal, hiszen a február 8-án startoló cs_summit 2-re már meghívottként utazhatnak, emellett az IEM Katowice selejtezőin is részt vesznek. Azon se lepődnénk meg, ha addig még egy-két játékos távozását bejelentenék.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!