2 millió dollárt adományoz a PUBG a loot boxokból befolyt összegből

Nincsen e-sport loot box nélkül, de a PUBG igyekszik jóra használni.

Tavaly augusztusban, még bőven az early release fénykorában, a Gamescom-on lengette be a PUBG fejlesztői csapata, hogy jönnek a megvásárolható loot boxok a játékba, amelyek –hasonlóan számos másik játékhoz, mint pl. a CS:GO vagy az Overwatch– valamilyen extra kozmetikázást adnak majd a karakterünknek, legyen az egy spéci sapka vagy póló. A mikrotranzakció és az abban rejlő "szerencsejáték-faktor" 2018 egyik legnagyobb kérdése lesz az e-sport világában, de bármi is legyen a történet vége, a PUBG Corp. igyekszik olyan célokra használni az ezekből befolyt összeget, ami hasznos is akár a közösség, akár a társadalom számára. Ebből a pénzből forgatnak vissza egyébként a PUBG versenyek díjazásába is.

Újabb 50.000 dolláros PUBG verseny a láthatáron

A Global Loot League is szezonális ligával indítja a tavaszi szezont, íme a részletek!

Még akkor, a bevezetéskor megígérték a fejlesztők, hogy jótékony célokra fordítják a befolyt összeg egy részét, ezt az ígéretüket pedig most váltják be, összesen 2 millió dollárt (átszámítva kb. 500.000.000 Ft) adományoznak három különböző segélyszervezetnek, az Extra Life-nak, a Gamers Outreach-nek és egy harmadiknak, valamikor még 2018-ban. Ráadásul, egy jótékonysági stream maratont is terveznek a hivatalos PUBG Twitch csatornán, az adományokból befolyt összeget pedig az Extra Life-on keresztül a Children's Miracle Network Hospital System-nek adományozzák. 

A közvetítést ti is tudjátok majd követni, január 28-tól egészen február 2-ig, a maraton során pedig számos PUBG híresség és profi játékos is megfordul majd. A PUBG Corp. erre még alapból rátesz 300.000 dollárt. Jó látni, hogy a fejlesztők a végtelenül sok befolyt pénzt jóra is használják és reméljük, hogy ez trenddé válik, 2017-ben a League of Legends-et kiadó Riot Games döntött úgy, hogy a közösség által összegyűlt nyereményalap egy részét jótékony célja adományozza, de volt már hazai kezdeményezés is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!