Hazai pályán ért fel a csúcsra a Cloud 9

Hazai pályán ért fel a csúcsra a Cloud 9

Méltó befejezése volt ez a meccs a csodák Majorjének.

Egészen elképesztő éjszakán vagyunk túl, ahol végül a Cloud 9 örülhetett, a döntőben a FaZe ellen diadalmaskodott. Természetesen mindhárom pályát végigjátszották a felek és végig izgulhattunk azon, hogy végül ki fogja hazavinni a fődíjat.

Mirage

A Cloud 9 csakúgy, mint az SK ellen most is Mirage-t választotta. T-ben kezdett az amerikai gárda, ahol sikerült elhozni a pisztoly kört és további kettőt is bezsebeltek. Elképesztően jól támadott a C9 és a hazai közönség szurkolása hatalmas pluszt adott a csapatnak. Egészen 8-1-ig meneteltek Skadoodle-ék, a FaZe-nek pedig lépnie kellett, különben hamar kicsúszott volna a kezeik közül az első pálya. Végül sikerült elhozniuk még 5-kört, így 9-6-ra zárták az első félidőt. A második játékrészben jobban kezdett a FaZe, ezúttal ők hozták el a pisztolykört, viszont a további kettő már nem ment, a C9-nak sikerült visszaforce-olnia, ezután tovább növelték előnyüket, így 12-7-el folytathatták CT-ben a meccset. A FaZe T oldala viszont hasonlóan halálosnak bizonyult, mint az amerikaiaké, zsinórban nyolc menetet hoztak, 15-12-nél három meccs pontja volt a FaZe-nek. Az első kettőt elvesztették, de 15-14-nél végül behúzták és megnyerték az első pályát 16-14-re.

Overpass

Ezúttal CT-ben kezdett a C9, a pisztolykör után továbbra is zseniálisan játszottak és olyan falat állítottak fel, hogy azt a mexikói határ is megirigyelte volna. Végül 12-3-ra zárták a félidőt, innen pedig elképesztően nehéz dolga volt a FaZe-nek. Olyannyira, hogy gyorsan 4-15-ös állásnál találtuk magukat, ahonnan már tényleg nem volt visszaút. Megpróbálták még azért visszahozni, hat kört sikerült megnyerniük, amikor Stewie-ék úgy döntöttek, hogy lezárják a meccset. A végeredmény 16-10, jöhetett az utolsó pálya, ami természetesen Inferno volt.

Inferno

Egy igazi döntő pályának lehettünk szemtanúi, végig elképesztően szoros volt az egész párharc és nemhogy a játékosok, de a nézők vérnyomása is az egekben volt, legalábbis az enyém biztosan. Először a FaZe kezdett CT-ben, amit 8-7-el zártak. Ezután nagyon jól folytatták a meccset NiKo-ék, olyannyira, hogy 15-11-es eredménynél szinte mindenki temette az amerikai csapatot. A FaZe viszont elképesztően rossz döntést hozott, amikor ekkora előny mellett ráforce-oltak és eltékozoltak négy meccs pontot. A ráadást CT-ben folytatta az amerikai gárda, ahol Cloud 9 zseniálisan védekezett, így mindhárom kört elhozták. Skadoodle egyszemélyes hadseregként segítette csapatát a Major győzelem felé:

Ezúttal Tarik-éknak volt három meccs pontja, ahol két kör is csak hajszálon múlott, de végül GuardiaN-nak köszönhetően még életben maradt az all-star gárda.

18-18-as állásnál támadott a Cloud 9, az első kört elvesztették, a következő kettőt viszont lehozták, főleg Tarik elképesztő ace-nek köszönhetően.

Végül ezt már a FaZe se bírta idegekkel, innen már nem tudtak felállni és egyből az első kört elvesztették, a végeredmény 19-22, ezzel nem csak a pályát, de a Majort is megnyerte a Cloud 9.

A hazai közönség elképesztően nagy morált adott Tarik-éknak, de sajnos a spotok bekiabálása még mindig nem maradt el. Megérdemelten nyerte meg a döntőt az amerikai gárda, de az ELEAGUE igazán rakhatott volna hangszigetelést a játékosok köré. De ez tényleg nem kifogás, ezúttal az NA, pontosabban a Cloud 9 bizonyult jobbnak. A csodák Majore végül egy igazi varázslattal zárult.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!