"Nyomás nélkül játszunk, emiatt van jó esélyünk lejutni!" -Flash interjú

Az első selejtező győztese, a Control Gaming csapatkapitánya beszélt esélyeikről a V4 Nemzeti Döntőjében!

Bea "Flash" Viktor egészen impozáns felállással jelent meg az első V4 Future Sports CS:GO selejtezőn, amit azonnal meg is nyertek! Interjúnkban beszámol arról, hogy ha magyar csapatot csinálna, akkor kikkel játszana szívesen, és arról is beszél, hogy miért nekik van a legtöbb esélyük kijutni az offline döntőre!

Mit gondoltál először, amikor meghallottad, hogy jön a V4 Future Sports Festival?

Egyrészt nagyon örültem, hogy ilyen lehetőség adatik meg hazánknak, de kicsit szomorú is voltam, mert az első kvalifikáció előtt két héttel került bejelentésre, hogy lesz lehetősége egy magyar csapatnak lejutni. Jó lett volna, ha legalább egy hónap van arra, hogy felkészüljenek a csapatok, és akkor talán egy full magyar felállást is össze tudtunk volna dobni.

Ha már szóba hoztad, kikkel tudtad volna elképzelni ezt a magyar felállást?

Nem nagyon volt időm átgondolni, de aki eszembe jutna az NEY, Barcode, mustang, bodito, de vannak még mások is, akik beférnének pl. ZEN, V1CE és még más feltörekvő játékosok. Ki kéne próbálni őket ahhoz, hogy tudjam, mi a legjobb kombináció.

ZEN, illetve NEY mellett két dán játékossal indultatok el az első selejtezőn, amit végül meg is nyertetek. Miért pont NaToSaphix és rezex?

Megkerestem pár külföldi ismerőst, hogy szeretnének-e részt venni a versenyen, mert úgy gondoltam (még most is úgy gondolom), hogy rövid idő alatt a külföldikkel felálló csapat eredményesebb lehet, mint egy teljesen magyar. Akiket megkérdeztem nagyon jók lettek volna, de nem felelt meg nekik a kvalifikáció időpontja, ezért nem tudtak jönni. Eközben megkeresett rezex, hogy szeretnék, ha velük játszanék ezen a kvalin ZEN és NEY mellett, így aztán igent mondtam.

NaToSaphix-nek nemcsak Ti vagytok az egyetlen csapat, amit kisegít, ott van például a Sprout. Jut elég időtök gyakorolni ezzel az ötössel?

Nem nagyon gyakorlunk. Úgy kezdtük az egészet, hogy megbeszéltük a pályaelnevezéseket és egy gameplant a kvalifikáció összes állomására lebontva, és mivel mindenki intelligens játékos a csapatban, ezért viszonylag könnyű együtt játszani. Tehát pracc nélkül is mondhatni tűrhetőek vagyunk együtt. A sok kvalin lejátszott meccs pedig segített, hogy rájöjjünk, ki mit szeret csinálni. A hétvégére viszont gyakorlunk majd 2-3 órát, de szerintem többre nem lesz idő, és nem is szeretnénk annyira túlbonyolítani.

Mennyire zajlik folyékonyan és problémamentesen kommunikáció? Milyen problémák merülnek fel?

Probléma nem igazán merül fel, a kommunikációnkat átlagosra értékelném, nem rossz, de nem is tökéletes. Igazából négyen sokat beszélünk nagyon, NEY kicsit kevesebbet, de ő mindig ilyen volt. Próbál másra összpontosítani, amiben ugyanúgy előre tudja vinni a csapatot.

Van bármilyen hosszútávú célja a csapatnak?

Semmi célja nincs a csapatnak a V4-en való részvételen kívül. Remélem sikerül lejutni és részesei lehetünk ennek a nagy rendezvénynek, viszont ha nem, akkor sincs világvége! Jól éreztük magunkat, megpróbáltuk, ennyi jutott. Persze annak a lehetőségét nem zárnám ki, ha esetleg lejutunk és akár még a LAN-on is sikerülne elverni 1-2 csapatot, akkor lenne ebből valami. De erre még felesleges gondolni, abszolút nyomás nélkül játszunk, és szerintem pont emiatt van jó esélyünk lejutni.

Elég magabiztosnak tűntetek eddig. A GA-t is megvertétek BO1-ben. Hogy érzed, ti lehettek azok, akik kijuthatnak az offline megmérettetésre?

Igen, elvertünk mindenkit, akivel eddig találkoztunk, de én nem vonnék le ebből hosszútávú következtetéseket, hiszen ez csak egy nyitott selejtező volt, mi sem adtunk bele 150 százalékot, és szerintem az ellenfeleink se. A zárt kvalin kell mindent belerakni, hiszen eddig nem akartunk teljesen nyitott lapokkal játszani. A seedért történő meccsek pedig teljesen lényegtelenek voltak, hiszen ha valaki a LAN-ra szeretne lejutni, úgyis mindenkit el kell majd vernie, teljesen mindegy a sorrend. Szerintem lejuthatunk, ha mindenki kihozza magából a kötelezőt, sokat számít majd az aktuális forma. Magabiztosan állunk hozzá a selejtezőhöz és a legfontosabb, hogy nincs rajtunk semmilyen nyomás. Ezt próbáljuk a javunkra fordítani majd.

Te személy szerint kivel néznél leginkább szembe március 23-25-én a LAN döntőn?

Személy szerint a FaZe-zel játszanék, mert amikor a FaZe elődje megalakult (Kinguin) sikerült ellenük LAN-on játszani, és pont elég jó felállással voltak. NiKo, rain, Maikelele, fox, dennis. Játszottam egy nagyon jó mapot ellenük, ami sokat segített a későbbiekben! Szívesen játszanék ellenük újra úgy, hogy azóta sokkal erősebb, hiszen most már egy ALL-STAR felállásuk van!

Ne feledjétek nyomon követni február 4-én, vagyis vasárnap a Nemzeti Döntőt, ahol kiderül, hogy melyik magyar csapat jut le március 23-25.-én az Bok Sportcsarokban és mérkőzhet meg a Counter-Strike legjobbjaival!

Nézd meg V4FutureSports élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!