Az EA továbbra is hisz a mikrotranzakciós megoldásokban

Az EA továbbra is hisz a mikrotranzakciós megoldásokban

Kiadói szinten valószínűleg nincsenek egyedül ezzel. 

Pár napja elevenítettük fel az emlékeket azzal kapcsolatban, hogy az Electronic Arts mekkora botrányt robbantott ki a Star Wars Battlefront II-be implementált mikrotranzakciós rendszerrel, ami akkora hullámban váltotta ki a felhasználók ellenérzését, hogy ki is kellett venniük a játékból. A kiadó most újból kifejtette véleményét a mikrotranzakcióval kapcsolatban és azt mondták, hogy továbbra is hisznek az ilyen jellegű megoldásokban. 


Az EA vezérigazgatója; Andrew Wilson azt nyilatkozta, hogy ezeket a szolgáltatásokat –amelyek kiadói oldalról nem kis bevételszerzést tesznek lehetővé– továbbra is előszeretettel fogják alkalmazni, viszont odafigyelnek majd arra, hogy a megfelelő formában tegyék ezt és az adott rendszer hozzájáruljon a játék által nyújtott élményhez. Ugyanakkor leszögezte, hogy elkötelezettek abban, hogy folyamatosan a felhasználókat meghallgatva csiszolják a lehető legjobbra a játékaikat és a mikrotranzakciós megoldásaikat. 

A CEO még azt is elmondta, hogy a Star Wars Battlefront II esete kiváló lehetőség volt arra, hogy tanuljanak a hibáikból, így legközelebb biztosan nem próbálkoznak meg hasonlóan drasztikus lépéssel. Bár az azért kicsit árnyalja a képet, hogy egyedül a bétából kinyert adatok nyitották fel a játékosok szemét, akik ha nem lázadtak volna fel ekkora tömegben és ilyen nagy hévvel, a kiadó jó eséllyel lenyomta volna a torkukon az enyhén szólva sem igazságos rendszerét. 


Azt viszont már tudjuk, hogy az elkövetkező hónapokban vissza fog térni a játék mikrotranzakciós rendszere, ami remélhetőleg jelentősen más lesz a korábbi koncepcióhoz viszonyítva. A fenti ábra azért is igazán érdekes, mert jól mutatja, hogy az EA 787 millió dollárt köszönhet a szolgáltatás kategóriájának, amibe azért az opcionális addonok is beletartoznak. 

Beszédében Wilson egyúttal köszönetet mondott a Battlefront közösségének, hogy ennyire szókimondóak voltak és kiálltak a véleményük mellett, ami ráébresztette a kiadót arra, hogy nem jól alkalmazták a játék mikrotranzakciós rendszerét. Elmondása szerint sosem akartak olyan élményt létrehozni, ami tisztességtelen előnyhöz juttathat bárkit a többi, nem fizetős játékoshoz viszonyítva, így amint látták, hogy nem működik, egyből kikapcsolták és elkezdtek azon agyalni, hogy hogyan lehetne ezt megfelelő formában megvalósítani. 

Hogy ez mennyire sikerült nekik, azt nemsokára megtudjuk, de bízunk abban, hogy az EA megtalálta a lehető legjobb megoldást a problémára, hiszen valójában csak magukkal tolnak ki, ha még több vásárlót elriasztanak a játékuktól.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.