A legfontosabb tavasszal kirotáló kártyák - 2. rész

A legfontosabb tavasszal kirotáló kártyák - 2. rész

A sorozatot most a Mage, Priest, illetve Warlock legnagyobb veszteségeivel folytatjuk. 

Alig néhány hónap van már csak hátra a Mammut évéből és a tavasszal esedékes rotáció során búcsút kell mondanunk a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan, továbbá a Mean Streets of Gadgetzan lapjainak is standard-ból. Tegnap már bemutattuk nektek, hogy milyen kártyák vonulnak a vad játékmódba a Shaman, a Rogue és a Druid lapkészletéből, ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

A legfontosabb tavasszal kirotáló kártyák - 1. rész

Cikksorozatunk első részében a Druid, Rogue és Shaman legnagyobb veszteségeit vesszük sorra.

A sorozatot most a Mage, a Priest és a Warlock kirotáló lapjaival folytatnánk, ejtve néhány szót a fontosabb veszteségekről. Nem is rabolnám tovább az időt, vágjunk is bele!

Mage

A manapság erősnek és népszerűnek számító Tempo/Secret Mage igencsak sokat veszít, mivel a Secret szinergiát erősítő Kabal Lackey, Medivh's Valet, Cabal Crystal Runner is távozik Standard-ból, továbbá a Firelands Portal-nak is búcsút mondhatunk. A Quest Mage két alapvető kellékét, a kiváló random spell generátor Babbling Book-ot és a Cabalist's Tome-ot kénytelen elengedni, ezáltal pedig a küldetés teljesítése nehézkessé válik majd, szóval nem lepődnék meg, ha a következő kiegészítőben érkezne majd néhány hasonló mechanikájú lap a pótlásukra. 

Említésre méltó kártyák. 

Priest

Hasonlóan a Druid-hoz, a Priest is hatalmas vesztese lesz a rotációnak, mivel búcsút mondhat a Razakus variáció névadójának számító Kazakus-nak és Raza the Chained-nek is, utóbbi miatt pedig Shadowreaper Anduin jócskán veszít majd hatékonyságából. Barnes-t és Y'Shaarj, Rage Unbound-ot a Big Priest fogja nagyon hiányolni és a pakli minden bizonnyal nagyobb fókuszt fog adni a Spiteful Summoner számára. A remek leszedésnek számító Dragonfire Potion és a Pint-Size Potion+ Shadow Word: Horror kombináció sem lesz majd elérhető, továbbá a Kabal Talonpriest, a Priest of the Feast és a Drakonid Operatíve is a vad játékmódba vándorol. 


Említésre méltó kártyák. 

Warlock

A rotáció leginkább a Zoo verziót érinti, mivel a Malchezaar's Imp, a Darkshire Librarian, a Silverware Golem, a Posessed Villager, továbbá a Darkshire Councilman is átvándorol majd Wild-ba, utóbbi különösen nagy veszteségnek számít, ugyanis azóta szerepel ezekben az összeállításokban, amióta megjelent a Hearthstone.ban. A Demonok-ra koncentráló listák is megérzik majd az Abyssal Enforcer, illetve a Crystalweaver hiányát, viszont ezekre a kártyákra több alternatíva is van már jelenleg. A Renounce Darkness is mindenféleképpen említésre méltó, ami mém jellege miatt lopta be magát a játékosok szívébe. 


Említésre méltó kártyák. 

Nektek melyik lapok fognak hiányozni leginkább?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!