Új csapat mutatkozik be a V4 LoL versenyén: íme a Vox Populi!

Új csapat mutatkozik be a V4 LoL versenyén: íme a Vox Populi!

Bár a csapat neve nem feltétlenül ismerős, a játékosok már annál inkább. Nagyobbik fele lényegében a régi WiLD, de a bot lane páros sem ma kezdte.

Teljesen új csapatként, ám azért elég tapasztalt és sokat megélt játékosokkal érkezik a V4-re a Vox Populi gárdája. A kezdő ötös sok ismert név fogja alkotni, -vegyük is őket szépen sorra! Topon wAZIER játszik, aki korábban a WiLD csapatát erősített több mint egy éven át, illetve tavaly szerencsét próbált a Riftben is. Szintén a régi WiLD-ból érkezik Funzkai is, aki azóta megfordult a Nice Gaming-nél, valamint tavaly év vége fele egy rövid időre a THR-nél is. Midre egy régi motoros tér vissza, szintén a WiLD-ból, aki nem más; mint Adm. Vel'Koz és Aurelion Sol hőseiről ismert és rettegett, ám a WiLD óta kicsit kiesett a profi szcénából, meglátjuk mennyire tud visszarázódni majd. Az alsó ösvény párosát pedig egyrészt Dander alkotja majd, ő korábban a Team Plague B csapatában töltötte be ezt a pozíciót, támogatója pedig nem más lesz, mint a már rengeteg csapatot megjárt LittlePwny, aki tavaly előtt még egy MEB-et is nyert a THR színeiben.

Megnyílt a regisztráció a V4 Future Sports Festival League of Legends selejtezőjére!

Aioween | 18/01/18 16:45 Szeretnél versenybe szállni a 300.000 eurós összdíjazásért? Ha igen, akkor nevezz csapatoddal az ESL oldalán, segítünk, hogy ezt miként teheted meg. A V4 Future Sports Fesztivál március 23-25 között kerül megrendezésre a BOK csarnokban. Ez alatt a három nap alatt számos hagyományos sport, e-sport és persze kulturális eseményen vehettek részt.

A csapat azonban nem csak a játékosokból áll, edzőként noizR áll majd mögöttük, ő korábban a Crewbestnél, valamint a Rift Esportsnál is betöltötte már ezt a pozíciót és még menedzserként is ténykedett az előbbiben. Végül, de nem utolsósorban analyst –vagyis elemző– szerepet bndi tölti be, ő korábban is ezt csinálta a Rift Esports-nál, valamint mides sub volt, tehát a tapasztalat itt is megvan. Ha már neveztek a V4-re, megkerestük a csapatot, hogy feltegyünk nekik pár kérdést a régió eddigi legnagyobb LoL-os versenyével kapcsolatban.

Mi volt az első gondolatod, amikor hallottál a V4-ről?

NoizR: Úgy gondolom, hogy ez egy ugródeszka lehet annak a magyar csapatnak, amely megnyeri majd a nemzeti döntőt és karnyújtásnyival is, de közelebb húzza magához az európai színvonalat. 

LittlePwny: Nő a versenyek száma Magyarországon. Végre.

Ekkora nyereményért még egy versenyenen sem lehetett játszani. Mennyire jelenthet ez plusz nyomást?

Adm: Szerintem közvetlen módon nem fejt ki plusz nyomást a nyeremény mértéke, csak közvetett módon: a nagyobb csapatok bevonzása jelentősen megnehezíti a magyar csapatok dolgát.

LittlePwny: Szerintem mindenki azért indul egy versenyen, hogy a lehető legjobb eredményt érje el, hogy megnyerje, a nyeremény nagyságától függetlenül. Természetesen mindenkit motivál a nagy összeg, de szerintem nem fog senki mély depresszióba esni, ha nem az ő csapata jut ki az offline rendezvényre.

Mit gondolsz a négy ország közötti erőviszonyról? Melyik nemzet fog nyerni és miért?

Dander: Lengyelek, hisz közülük került ki a legtöbb profi játékos így emiatt feltételezem, hogy náluk a legkompetetívebb a játék.

Bndi: Lengyelországot tartom a legerősebbnek régiónak. Ahhoz, hogy a magyarok labdába tudjanak rúgni, valami nagyot kell felmutatniuk.

Ha már erőviszonyok, idehaza ki lehet a legnagyobb riválisotok, ha van egyáltalán ilyen?

LittlePwny: Friss csapat vagyunk, nekünk még nem alakult ki a THR-WiLD féle Barca-Real rivalizálás, szóval nemezisünk még nincs. Viszont, ha minden csapat gőzerővel készül, a legesélyesebb csapatok a THR, WiLD, Plague és a RIFT, -már ha indul ilyen kikötések mellett. Talán a WiLD-ot mondanám a legerősebbnek a tavalyi teljesítményükre hivatkozva, illetve a Winter Cup is kialakított egy képet a csapatok elhelyezkedéséről.

noizR: Ahogy Littlepwny is írja, egyik csapatot sem tekintem a riválisunknak, mivel még senkivel sem mértük össze erőinket ezzel a felállással, viszont a THR és a WiLD ellen szorosabb mérkőzésekre számítunk.

Adm: Bár még nem volt lehetőségünk egyik "nagyobb" magyar csapattal sem megmérkőzni, jelenlegi felállások szerint a WiLD és a THR okozhat fejfájást. A Rift-et is ide sorolnám, feltéve, hogy sikerül egy-két erős importot szerezniük.

Mennyire készültök külön a V4-re?

wAZIER: Csapatszinten készülünk, nem csak a V4-re. A nehezebb ellenfeleket ki fogjuk elemezni.

Adm: Külön a V4-re nagyobb csapatok elemzésével készülünk, viszont a hangsúlyt inkább arra fektetjük, hogy csapatként minél jobban összeszokjunk. Mivel ez a felállás még csak rövid ideje gyakorol együtt, az sincs kizárva, hogy nem érünk el komolyabb eredményt a versenyen. Ezzel mindannyian tisztában vagyunk, s bár csalódottak lennénk, közel sem jelentené a csapat végét.

A gárda még friss, bár a tagok tapasztaltak. Lesz elég időtök összeszokni annyira, hogy ez ne legyen hátrány a többiekkel szemben?

noizR: A 100 Thieves edzője Prolly azt nyilatkozta nemrég, hogy véleménye szerint 2 hét elég arra csapatnak, hogy kellőképpen összeszokjanak. Szerencsére minden adott ahhoz, hogy ez nekünk is létrejöhessen, heti szinten 5 napot scrimmelünk, naponta 5-6 órákat töltünk ezzel, és hétvégén vár ránk egy két napos bootcamp is, ahol a gyakorlás mellet csapatépítő programokon is részt vehetünk. Szóval ennek köszönhetően a hátrány elég könnyedén ledolgozható :)

Bndi: A tapasztalat nagy segítség ebben a helyzetben, szerintem nem lesz hátrányunk, eltökéltek a srácok.

Dander: Valószínű nem leszünk annyira összeszokottak még, mint a többi csapat, de megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a különbség minél kisebb legyen.

Adm: Bár alapból hátrányból indulunk, a rendelkezésre álló időt eddig egész jól sikerült kihasználnunk, s ha így folytatjuk, látok rá esélyt, hogy az összeszokottság hiánya nem fog jelentős mértékben megnyilvánulni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!