A

A "többet ésszel, mint erővel" klasszikus esetét használta a Vega Squadron a G2 ellen

A demózás hasznosságát mutatta meg a Vega Squadron, amikor eleresztették ezt az apró, de találékony trükköt a G2 ellen.

Az ELEAGUE Boston Majorön találkozott egymással a Vega Squadron és a G2, ahol egy igen kiélezett, hosszabbításos meccset játszottak egymással Overpass-on. Ezt ugyan a franciák nyerték meg 19-16-ra, de a 12-3-as forduláshoz képest jóval szorosabban alakult, mint azt vártuk volna. Ehhez pedig elengedhetetlen volt a Vega Squadron közel tökéletes CT oldala, amit picit jobban is megvizsgált egy videóban Elmapuddy.

Egy apró, de igen érdekes trükköt mutat be, ami elsőre furcsán hathat. Keshandr ugyanis kimegy a kör elején partihoz, majd a levezető lépcsőnél megáll és a földet kezdi bámulni. Apró mozdulatokkal beigazítja magát a "pozícióba", majd vár. Két társa nagyon közel, pikniknél tartózkodik. Nem sokkal később feltűnik NBK játszótéren, aki letisztázza innen hosszút és partit is, de nem látja a CT-ket.

A videóban 0:45-től láthatjuk azt, ahogy utóbbi felé tekint NBK, de nem látja Keshandr-t és az éppen kikandikáló lábfejét, míg az orosz játékos pontosan tudja, hogy mit kell néznie és észreveszi ellenfelét. Azonnal felé fordul és lőni kezd, hosszúról pedig előrébb jönnek a társak, hogy segítsenek rajta. Ezzel elviszik apEXet is, majd a terület tisztázása után visszavonulnak, hogy ne veszítsék el az emberelőnyt.

De mégis honnan jött ez az ötlet a Vegánál? Nos, erre mi is kíváncsiak voltunk, ezért megnéztünk pár G2 meccset, ahol Overpass-on játszanak, és igen hamar meg is találtuk az okot. Az IEM Oaklanden a Gambit ellen játszottak ezen a pályán, és több alkalommal is elfelejtették rendesen ellenőrizni azt a helyet. Ezen a mérkőzésen általában apEX tartotta játszótérről hosszút, de legtöbbször figyelmen kívül hagyta azt a részt, ahol Keshandr megbújt.

Úgy tűnik nagyon jól sikerült a Vega Squadronnak felkészülnie a G2-ból, és ez egy komoly visszatérésre elég is volt nekik a Majorön. A demózásnál valaki biztosan kiszúrta apEX hibáját, melyet egyébként más meccseken shox és NBK is rendszeresen elkövetett, és kihasználták. Érdekes kérdés, hogy ez más csapatok ellen is bevált volna, de ezután már aligha fog, mert talán mindenki megtanulta a leckét a G2 kárán.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!