Hirdetés

Hatalmas érdeklődéssel indult el a V4 Future Sports első League of Legends selejtezője

Majd 100 csapat indult végül a 300.000€ összdíjazású V4 Future Sports LoL kvalifikációján, de a végén csak egy jöhetett ki győztesként.

Hirdetés

Hosszú hetek teltek el a nevezés kiírása óta, ám a várakozás végre véget ért és múlt vasárnap elindult az első magyar V4 Future Sports Festival League of Legends selejtezője. Vasárnap reggel még "csak" 70 jelentkezett csapat volt, de mire a verseny elindult, délután háromkor ez a szám már a 100-at súrolta, hiszen 98-an csekkoltak be a kezdésre.

Bemutatkoznak a V4 selejtezők LoL kommentátorai

Ismerd meg a V4 Future Sports Festival League of Legends selejtezőinek szakmai stábját!

Az első pár kör még a színfalak mögött zajlott, ám a top 8-tól már a közvetítés is becsatlakozott az eseményekbe. A csapatoknak itt először egy Bo3-as széria keretein belül kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A végső nyolc gárda közé végül az összeszokottabb csapatok nagy része jutott be, illetve pár "újonc" is, bár nagy részük már régóta játszik magasabb szinteken idehaza.


A mérkőzések párhuzamosan futottak és a nézői érdeklődésre jellemző, hogy a későbbi kezdés ellenére volt, hogy egyidejűleg 1000-en követték az eseményeket, illetve majd 18.000 embert mozgatott meg, alig pár óra leforgása alatt. Két név szerint viszonylag újonc, ám játékosok terén annál inkább veteránokkal teli csapat összecsapása került közvetítésre. Így a Vox Populi és a Fracture7 ötösének párharcát izgulhattuk végig. Előbbi nagyobb részt a régi WiLD felállásból állt wAZIERrel, Funzkai-jal és Adm-mel, valamint Dand3rrel és LittlePwny-val az alsó ösvényen. A másik oldalon pedig egy amolyan MyRák mix csapat indult, néhány importtal. Topon maradt Frather, a dzsungelben Domee, miden Czaru, az alsó ösvényt pedig Exworm és a spanyol Ninten párosa alkotta. 

Az első mérkőzés viszonylag egyoldalúan a Fracture7 javára dőlt el és meggyőző módon, kevesebb mint 28 perc alatt, 17-2-es arányban nyertek, minden téren dominálták a pályát, ami jó eséllyel nem csak a kommentátorokat, de magát a VoX Populit is jó eséllyel meglepte.

Másodjára már nem engedték magukat ilyen könnyen. A meccs első szakasza viszonylag passzívan telt és mindkét gárda sokkal kimértebben játszott, nem vállaltak nagyobb rizikókat. Végül a 38. percben egy kritikus cserét hajtottak végre, a Vox az ősi sárkány mellett tette le voksát, hiszen a Fracture7-nek már három elemi sárkánya is volt, míg mindeközben a Fracture7 elvitte a Baront. A mid inhibitor bedőlése és Czaru halála után nem sokkal az alsó ösvényen tudott berontani a bázisra Adm és csapata, majd pár extra gyilkosság begyűjtése után a Nexus is dőlt.

A harmadik volt talán a legkiegyenlítettebb mérkőzés a három közül, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül azonban a Fracture7 jobb kompozíciója éreztette előnyeit. Adm Vel'Koza lehet, hogy legendás, de vakon behozva egy Fizzt kapott ellenfélnek, amivel még neki is gondjai akadtak a későbbi szakaszokban. Talán ez a nyomás volt az, ami egyre több hibára késztette a Vox játékosait, és az sem volt utolsó, hogy még a skálázásáról híres GP sem tudott már mit kezdeni Frather Sionjával egy idő után. A végső pecsétet a 35. percben megszerzett Baron jelentette, aminek segítségével a Fracture 2-1-re ugyan, de bejutott a nemzeti döntőre.

A Fracture7-hez csatlakozott végül a WiLD Coolermaster, akik a Feketelistás idézőket verték 2-0-ra, a THR, akik az Aftergl0w-t búcsúztatták 2-0-val és végül, de nem utolsó sorban a Rift Esports, ők a Team Plague-en verekedték túl magukat 2-1-es arányban.

Innentől már mindenkinek biztos helye volt a nemzeti döntőn, leginkább a helyezésekért küzdöttek, hiszen ez határozza meg majd a döntőn, hogy ki melyik csapatot kapja. Az első selejtező nagyobb súllyal rendelkezik, így aki itt bejutott és első lett, az a második selejtező negyedik helyezettjével találkozik, az első selejtezőn második helyezett a második selejtező harmadik helyezettjével és így tovább.

Itt már Bo1-ekkel haladtak a csapatok és először a THR WiLD összecsapást figyelhettük meg, mely itthon már egy klasszikusnak számít. A mérkőzésen egy ideig jól tartotta magát a WiLD, de több hibát is elvétettek, valamint Sk1nzor Zoe választása is sok borsot tört az orruk alá és végül alulmaradtak a THR-rel szemben, hiába nyerték tavaly a MEB döntőt. A másik ágon a Rift Esport győzedelmeskedett a Fracture7-tel szemben, így végül ők fogadták a THR-t a döntőben.

A Rift Esports egy új felállással érkezett, a felső ösvényen a Greek Regenesisből érkezett Freezy, míg a dzsungelben dimn ólálkodott. Középen Kubu volt, míg boton Frenna és Immortal. Elég későre járt már az idő és láthatóan a THR-t ezt jobban megviselte, azon belül is Pareszt. Dimn Nidalee-t, míg Paresz Lee Sint választott, vagyis mindkettejüknek célja lett volna, hogy a játék korai szakaszát húzzák meg a csapat érdekében. Ezúttal Paresz húzta a rövidebbet és mind farmolásban, valamint rajtaütésekben is alulmaradt dimnnel szemben, Kubu Zoeja pedig már csak hab volt a tortán.

Sk1nzor egyébként jól tartotta magát az ösvényen és a cseréket folyamatosan nyerte Kubu ellen, ám gyilkosságot hozni ebből már sokkal problémásabb volt. Freezy is megőrült Kleddel és egyre pofátlanabbul zavarta a THR tagjait, akiknek reagálniuk kellett, ám közben a Rift folyamatosan nyomás alatt tartotta a többi ösvényt. A lassú víz partot mos elve alapján a Rift előbb-utóbb bejutott a THR bázisára és szép lassan csinálták ki őket.

Azoknak sem kell csüggedniük, akiknek nem jött össze a bejutás elsőre, hiszen most vasárnap lesz a második selejtező, ahonnan szintén négy csapat juthat be majd a nemzeti döntőre. Ha még nem neveztél, akkor azt itt megteheted!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?