A világ leghíresebb esport házigazdája vezeti majd a V4-et

A világ leghíresebb esport házigazdája vezeti majd a V4-et

A 46 éves szakember lesz a V4 Future Sports Festival műsorvezetője. Ez pedig az ő története.

Néhányan már korábban is sejtették, ám most már hivatalos, hogy a V4 Future Sports Festival CS:GO színpadának műsorvezetője Paul "RedeyeChaloner lesz. A 46 éves, 3 gyerekes brit host 2002 óta aktív az e-sportban, ahol rengeteget dolgozott már kommentátorként és hostként. Tavaly is összesen 8 tier 1-es versenyen vett részt, amiből az egyik egy Major volt (és emellett még volt 6 Dota 2 verseny is). De hogy is került ő az e-sportba?

Az ő története még 2002-ben kezdődött. Azóta összesen 15 játékkal foglalkozott, ennek kapcsán pedig körbeutazta a világot (-bár állítása szerint a legtöbb helyből semmit sem látott, hiszen repülőtérről-repülőtérre járt). A maga 15 évnyi szakmai tapasztalatával ő az egyik legrégebbi alakja az e-sportnak. Rengeteg céget és eseményt megjárt már, március 23. és 25. között pedig Budapestre érkezik. Kommentált már TV-ben, volt, hogy csak rádióadásként castolt versenyeket és volt, hogy szüneteltetni kellett az e-sport karrierjét annak érdekében, hogy fenntartsa magát pénzügyileg.

Kommentátori pályája egy teljes véletlennel kezdődött, hiszen egy akkori barátja –Yash– megkérte őt, hogy a ClanBase (ez a mai ESL korábbi, mára már megszűnt konkurenciája) rádiójának (ekkoriban még nem voltak elterjedve a képes streamek) kommentáljon néhány meccset. Ebből a rövid beugrásból aztán az lett, hogy az emberek megszerették, Redeye pedig elkezdett vele foglalkozni.

Egyre többet castolt a ClanBase-nek, legtöbbször az akkor futó ClanBase OpenCup-ot és a EuroCup-ot. Ahogy egyre ismertebb lett, úgy jöttek a felkérések is, így dolgozott ő többek között a PC ZONE és a Jolt közvetítésein is. Ekkoriban szinte csak Unreal Tournamenttel foglalkozott, ám később olyan címekkel bővítette a "repertoárt", mint a Quake 3 vagy a CS 1.6 -később pedig, amikor megjelent; a CS:Source-szal.

Biztosan ismeritek Kodiak híres ace-ét, amit a Team Sweden ellen lőtt. Na és azt tudjátok, hogy ki kommentálta a mérkőzést? Ha nem, akkor ideje felidézni, hogy bizony Redeye volt az!

2005-ben aztán a Radio iTG-nél folytatta munkásságait, ahol már olyan tornákat kommentálhatott (még mindig csak rádióban), mint a WCG 2005 és 2006 vagy az ESWC 2005 és 2006. Már szinte ekkor körbeutazta a világot az e-sporttal, pedig akkor még bőven nem volt benne ennyi pénz, mint ma.

2006-ban elkezdett különböző TV-csatornáknak dolgozni szerte a világban (USA, UK, Ausztrália), amivel aztán rengeteg tapasztalatot szerzett, ami később óriási hasznára vált. Még abban az évben volt egy koncertje is (mármint házigazdaként), ahol a Fuse nevű együttes zenélt a Ubisoft megrendelésére. Rengeteg óriáscéggel dolgozott együtt, többek között az EA-vel, az NVIDIA-val, a Ubisofttal és az Intellel is. 

2010 körül aztán tartott egy rövidebb szünetet az e-sportban, így akkor csak a legnagyobb eseményeken, a WCG 2010 és 2011 nagydöntőjén, az AMD Heaven GamExperience és az 2012 Intel Extreme Masters több állomásán vett részt. 2014-ben aztán ő volt a hostja az ESL ONE Frankfurt 2014-nek (ez szintén Dota 2 volt), később pedig az ESL ONE Köln 2014 és 2015-nek is. 2014 márciusában ő lett a Gfinity közvetítéseinek a vezetője. Több Dota 2 The International (TI) is kapcsolódik a nevéhez, ott volt a 2015-ösön és a 2016-oson is. Sőt, tavaly a QuakeConnak is ő volt a műsorvezetője, ahol a magyar Raisy is játszott.

Ha pedig élőben szeretnél találkozni vele és még több sztárral is, akkor nincs más dolgod, mint ezen az oldalon regisztrálni, hiszen a rendezvényre való belépés ingyenes!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

(Felhasznált források: Liquipedia CS:GORedeyeHD.co.ukWikipédiaEsport1 Redeye interjúLiquipedia Dota 2)

Kövess Minket!