Többé nem vicc az észak-amerikai Counter-Strike -cs_summit 2

Többé nem vicc az észak-amerikai Counter-Strike -cs_summit 2

A Liquid és a Cloud9 dönthetett a második cs_summit kupájának sorsáról.

Tegnap éjjel véget ért a cs_summit 2, melynek utolsó napja meglepően izgalmasra sikeredett. Először az SK és a Liquid játszott a döntőbe jutásért, majd utóbbi győzelmével jöhetett a fő megmérettetés, ahol a Cloud9 egy pályás előnnyel várta észak-amerikai társukat a Bo5 fináléban. Nézzük is, hogy mi történt!

SK vs Liquid

Komoly meglepetéssel indult az utolsó nap első meccse. A pályáink Cobblestone és Train lettek, melyek mindkét csapatnak fekszenek, ezáltal kiélezett párharcra számíthattunk. Azonban a valóság kissé másként alakult, ugyanis egy betonkemény 13-2-es félidővel indult a Liquid. Nem úgy nézett ki, hogy innen lesz visszaút a braziloknak, de talán senkinek sem kell bemutatni már, hogy mennyire erős a CT oldaluk Cobble-n. Boltz és coldzera remek teljesítményének hála nem csak ismét nyílttá tették a versenyt, de majdnem meg is nyerték azt. 15:15-ig sikerült visszajönni, innentől a hosszabbításon múlott a pálya sorsa. De a domináns CT oldalba apró hiba csúszott, majd oldalcsere után a Liquid húzott el és 19-17-re nyert is.

Trainen folytatódott a küzdelem, CT oldalon kezdett az SK. A bukott pisztolykör után szépen lábra álltak, de végül 9-6-ra elvesztették a félidőt. Nitr0-ék folytatták a menetelést egészen 12-6-ig, itt indult meg a brazil úthenger. Viszont a rossz sebesség a körökben hamar megbosszulta magát, több kört is elvesztettek azért, mert információ híján sokáig húzták a támadásokat. Végül 16-11-nél elvesztették a pályát és 2-0-ra nyert a Liquid, akik ezzel megszerezték a helyüket a döntőben.

Liquid vs Cloud9

Top versenyen egy döntő két észak-amerikai csapat között olyan ritka, mint a fehér holló, de úgy tűnik a Liquid friss cseréje és a Cloud9 Major győzelme ezt is elhozta. Mivel utóbbi a felső ágról érkezett, ezért egy pályás előnnyel indult. Train, Mirage, Cache és Overpass maradt bent, ami igen kiegyensúlyozott párbajt vetített előre. Ennek megfelelően le is játszottak mind a négyet és végül a Liquid győzelmével zárult a csata.

Trainen hosszabbítással sikerült eldöntenie nitr0-éknak a helyzetet, ezt 19-17-re nyerték meg, tehát elég hamar behozták az egypályás lemaradásukat. A valódi meglepetés azonban nem is ez, hanem Mirage volt, ahol elég keményen megbüntették a mostanában itt remekelő tarikékat, 16-8-as győzelemmel vették át a vezetést a szériában.

Cache-en alulmaradtak, ugyanis stewie és autimatic bedarálta a Liquid T oldalát az első félidőben. A mindent eldöntő Overpass-on már kényelmesen játszottak NAF-ék, ő maga a legjobb játékos volt a négyből 3 pályán. Ez pedig feléjük döntötte a mérleg nyelvét az utolsó pályán, ahol 16-10-re nyertek, és ezzel összesítésben 3:2-re hozták a szériát, ami azt jelenti, hogy ők lettek a cs_summit 2 bajnokai!

A verseny helyezettjei:

1. Liquid - $63 750
2. Cloud9 - $33 750
3. SK - $19 500
4. Heroic - $15 000
5-6. Torqued - $5 200
5-6. North - $5 200
7-8. Vega Squadron - $3 750
7-8. NiP - $3 750

Borítókép: BeyondTheSummit

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!