Hirdetés

A Paladin paklik története

Honnan indult a Paladin és hova jutott az évek során? Uther utazása igencsak cifrára sikeredett, ha a különböző metákra gondol az ember.

Hirdetés

A jelenlegi metában a Paladin két paklival, a Murloc és Aggro verzióval is igen magas szinten képviselteti magát és a Vicious Syndicate legutóbbi metajelentése alapján mindkettő Tier1-nek számít az egész laddert figyelembe véve. A kaszt mindemellett a profik körében is igencsak népszerű és a hétvégi HCT Germany versenyen induló 16 játékosból 14-nek volt Paladin összeállítása leadva. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy alakult a torna metája, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

A hétvégén lement a HCT Germany -rendesen felkavaródott a versenymeta

Az első hivatalos verseny a világbajnokság óta és az első a nerfek után. A HCT Germany felkavarta az állóvizet, kicsit átrendeződött a versenymeta.

A Paladin tehát leginkább az agresszív archetípusokkal sikeres, azonban visszatekintve a kaszt történetére, hosszú utat kellett bejárnunk, míg eljutottunk idáig. A hősidőkben még, amikor a Hearthstone csak gyerekcipőben járt, a Paladin egyike volt a legerősebb Control pakliknak a Healadin verzióval, amit leginkább kora Jade Druidjaként lehet emlegetni Idol-ok nélkül, tele masszív leszedő varázslatokkal, rengeteg gyógyítással és konzisztensen megidézett 1/1 lényekkel.A Curse of Naxxramas kiegészítő ugye csupán egy-egy kaszt specifikus lapot tartalmazott és így az aktuális metát a rettentő erős Neutral kártyák, mint a Zombie Chow az Undertaker, a  Sludge Belcher és Loatheb uralták. Az Avenge akkoriban nem sok mindent csinált a Paladinnak és a Control paklik is sorra kezdték elveszíteni előnyüket az agresszív, Deathrattle lapokkal teletűzdelt Aggo deckek ellen. A Goblins vs. Gnomes kiegészítőre azonban a Blizzard felismerte, hogy valamit tennie kell az Undertaker paklik ellen és kiadták a Neutral Lil' Exorcist-ot és a Paladin specifikus Scarlet Purifier kártyát, azonban ezek nem voltak elég hatékonyak a kaszt számára. 

Szerencsére viszont remek early game kártyák is érkeztek a Shielded Minibot, a Muster for Battle személyében, ráadásul utóbbival a Quartermaster remekül szinergizált, szóval a Paladin elkezdett távolodni a Control-től és idővel megérkezett a Midrange paklik táborába. A Blackrock Mountain mindezek után komoly visszalépésnek számított, mivel a kaszthoz nem érkeztek kellően erős lapok és a Grim Patron összeállításokkal szemben esélytelen volt felvenniük a küzdelmet. Uther csillaga viszont a Grand Tournament kiegészítővel tündöklésnek indult, mivel megszületett a rendkívül erős Secret Paladin pakli, aminek a League of Explorers-ben érkezett Keeper of Uldaman csak plusz lökést adott. Az új kiegészítőben ráadásul megérkezett az Anyfin Can Happen is és útjára indult a Murloc változata is. Sokan úgy tartják a Loe utáni időszak volt a Hearthstone aranykora, mivel a játék viszonylag kiegyensúlyozott volt és minden kasztnak elgalább két fajta játszható verziója a ladderen. Ezután azonban következett a Krakken éve és minden megváltozott. A bevezetett standard rotációval az Avenge kikerült a játékból és a Secret Pala is veszített népszerűségéből, az Old Gods miatt viszont előtérbe kerültek a Control orientált listák. Különösen C'thun miatt, továbbá a Deathrattle köré épülő N'Zoth listák is előtűntek. Az ősi istenek kiegészítőjéből mindenféleképpen érdemes még megemlíteni a  Forbidden Healing-et Ragnaros, Lightlord-ot, a Divine Strength, a Selfless Hero-t, és a Murloc Paladinok alap kellékének számító Vilefin Inquisitor-t és Rallying Blade-et is. A Karazhan nem sok változást hozott, egyedül az  Ivory Knight találta meg a helyét a Control listákban.A Mean Streets of Gadgetzan indulásával ismét kisebb lejtmenet következett, ugyanis a buff mechanika nem tudott érvényesülni a ladderen, ráadásul megérkeztek a Jade lapok, amik szépen megölték az egész Control metát, ráadásul a kalózok elözönlöttek mindent és Patches rémuralma kezdetét vette. Az ezt követő néhány hónapban a Paladin jócskán visszahúzódott, azonban a Journey to Un'Goro-ban remek lapokat kapott a  Hydrologist, a Spikeridged Steed, és Sunkeeper Tarim személyében, amiket az Aggro és Control verziók is egyaránt tudtak hasznosítani. A végén persze, mint tudjuk, a Murloc változat jött ki legjobban az egészből és nagyjából innen számíthatjuk a 
Mrglrglrgrlgrlgl felemelkedését.


A Knights of the Frozen Throne csak még jobban az agresszív irányba terelte az egészet a  Righteous Protector és a Bonemare segítségével, továbbá a Cobolds and Catacombs-ban megjelent o Unidentified Maul and Call to Arms is csak a "Me go Face!" irányvonalnak kedveztek és mint tudjuk, azóta is ezek a paklik uralják a laddert. Természetesen a tavasszal esedékes standard rotáció során jónéhány lapot elveszítenek majd, továbbá a legutóbbi nerfeks em tettek jót nekik, csodálkoznánk rajta, ha a Paladin valaha is visszatalálna a gyökerekhez és nem csupán agresszorként lenne jelen a ladderen. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?