Buffok könnyíthetik meg Fiddle dolgát a dzsungelben!

Buffok könnyíthetik meg Fiddle dolgát a dzsungelben!

Fiddlesticks egy jó ideje nem "menő" a dzsungelben, pedig régen milyen jó meglepetéseket tudott okozni. Ezen változtatna a Riot Games.

Sok minden változik a 8.4-es patch során, többek közt Fiddlesticks. Sokkal ezelőtt még egy egész tűrhető dzsungeles volt, ám a dzsungeltárgyak és környezetbeli változásoknak hála, idővel egyre hátrébb szorult. Egy ideig feltűnt támogatóként, valamikor a 4-5. szezon környékén, de az erdőből eléggé visszaszorult, legalábbis a profik között mindenképp.

Alig jelent meg, máris buffolni kell Swaint a PBE-n

Aioween | 18/02/14 11:30 Vészesen közeleg a 8.4 kiadásának ideje, így érthető, hogy a Riot nagy erőkkel dolgozik a csiszolásán. Mielőtt beleugranánk a patch-be, fontos infó, hogy holnap, február 15-én egy újabb egy napos Clash tesztet tartanak a PBE szerveren. Az egyetlen gondot nekünk talán az jelentheti, hogy mindez este 7-kor indul los angelesi idő szerint, vagyis nálunk hajnal 4-kor.

A champion.gg adatai szerint Fiddlesticks győzelmi aránya a harmadik legrosszabb jelenleg, mindössze Gragas és Olaf van mögötte. Olyannyira gyenge, hogy még Volibear is megelőzi. Mindezt ráadásul úgy, hogy nem is sokan játsszák, a meccsek 0,67%-ban kerül kiválasztásra. Akinek ilyen alacsony a választási aránya, azok általában jobb győzelmi aránnyal rendelkeznek, lévén, hogy inkább olyanok próbálnak szerencsét vele, akik mainelik, vagy jól ismerik amúgy is. Nos itt ez sem segít. Talán érthető, hogy miért is szeretne újfent életet lehelni bele a Riot Games.

A mostani PBE fázisban is hozzányúltak, amire szükség is volt. Eddig sem volt a legjobb állapotban, de az új rúnák érkezésével igazán nehéz helyzetbe került. Nála mindez többszörösen is rossz volt, mert míg sok másik dzsungelest pont, hogy elősegített az új rendszer, vagyis jobbak lettek Fiddle-nél, ő meg gyengébb. Nincs egyedül ebben a helyzetben egyébként, Udyr és Kindred sem feltétlenül lettek erősebbek, igaz Udyr még mindig tud snowaballozni egy Predator rúnával.

A vicc egyébként az, hogy alapvetően nem is a sebzésével van gond, vagy esetleg a csapatharcban mutatott hasznosságával. Egész jó mennyiségű fájdalmat tud kiosztani, főleg ha egymás mellett állnak az ellenfelek, ami egy Baronnál vagy sárkánynál szinte elkerülhetetlen. Emellett még CC hegyekkel is rendelkezik, a némításnál kevés idegesítőbb képesség van, elsőre hirtelen a megfélemlítés jut eszembe. Ja, hogy az is van neki. Ez a gankek során is jól jön, vagy úgy bármilyen helyzetben, amikor szeretnék egy-két másodpercre "kikapcsolni" az ellenfelet.

Egy hatalmas gondja van és ez nem más, mint az egyik legfontosabb képesség a dzsungelesek között, ami meghatározza azt, hogy egyáltalán valaki alkalmas-e az erdőben. Természetesen a táborok megöléséről beszélünk. A nagy szörnyek ellen még egész jól tartja magát, mint a kék erősítés, vagy a piros, de ha több ellenfélről van szó, mint a Raptorok, farkasok, vagy Krugok, akkor elfogyott a tudomány. A mostani buff épp ezt szeretné orvosolni. 

A Dark Wind képessége mostantól 200% sebzést okoz majd a szörnyeknek, vagyis elég jelentős módon felgyorsítják majd a takarítási képességeit, persze ez inkább a kisebb táborokra vonatkozik, egy kék vagy piros ellen továbbra is a W lesz a menő. Jelenleg 50%-kal sebez többet a szörnyekbe, de láthatóan ez nem volt elég eddig sem, ahhoz képest ez egy jelentős előrelépés. Emellett a CD is csökken rajta, vagyis nem kell majd állandóan arra várni minden tábor elkezdése előtt, hogy elérhető legyen újra.

A végső képessége is alacsonyabb CD-vel operál innentől, ami már inkább szinkronban áll a többi a végső képességgel a játékban. Ez a csapatharcok alatt nagyon fontos lesz, szóval ne felejtsek el aktívan wardolni. A megfelelő rálátás bármilyen fontos célpont körül jócskán csökkentheti Fiddlesticks meglepetésfaktorát, hiszen kell egy-két másodperc amíg berobban a buliba.

Ezek az erősítések a 8.4 során lépnek érvénybe jövő héten.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.