Alig jelent meg, máris buffolni kell Swaint a PBE-n

Alig jelent meg, máris buffolni kell Swaint a PBE-n

Kalista viszont megint gyengül, Rengarnál pedig talán lassan kitalálják, hogy mit is szeretnének és végre helyrerázzák a Stopwatch-ot is!

Vészesen közeleg a 8.4 kiadásának ideje, így érthető, hogy a Riot nagy erőkkel dolgozik a csiszolásán. Mielőtt beleugranánk a patch-be, fontos infó, hogy holnap, február 15-én egy újabb egynapos Clash tesztet tartanak a PBE szerveren. Az egyetlen gondot nekünk talán az jelentheti, hogy mindez este 7-kor indul los angelesi idő szerint, vagyis nálunk hajnal 4-kor. Ha esetleg valakinek mégis van lehetősége ilyen késői órában fennmaradni, az négy másik cimborájával kipróbálhatja.

Tovább erősödik az Elder Drake, de a Baron is ütősebb lesz

Aioween | 18/02/14 09:35 A PBE-re tegnap már kikerült egy Elder Drake erősítés, de még ezt is tovább viszik, illetve a Baront is jobban kigyúrják a Riot-nál! Már egy jó ideje annak, hogy az eredeti sárkánytól és Barontól elbúcsúztunk, mindketten nagyon sokat változtak a játék megjelenése óta.


Kalista még mindig problémásnak bizonyul, legutóbb a támadási hatótávját csökkentették 525-re, de az első szinten szeretnék tovább gyengíteni, ezért 71-ről 66-ra csökken a kezdő AD-ja. Ez megint csak nagy szó lehet mind farmolásban, mind a cserékben. Lehet, hogy ezen mág változtatni fognak, ha belegondolunk egy Long Sword 10 AD-t, vagyis nagyjából 150 arany értékben vettek el statokat tőle.

Rengar változtatásait ember legyen a talpán, aki képes követni. Folyamatosan újítják, frissítik, kiadják, visszavonják, pedig egy időben még úgy tűnt, hogy mindent pontosan tudnak. Még mindig inkább ez legyen, mint hogy rossz állapotban adják ki és az élő szervereken kelljen foltozgatni. A legkérdésesebb terület természetesen továbbra is a Q (Savagery). Az aktív sebzését 30/06/90/120/150-ről levitték 20/50/80/110/140-re. A teljes AD-ból számított százalékos bónusz a képességre 100/105/110/115/120-ról 110% lett minden szinten. Ez később visszaesés lehet, de szerintem 3-4 tárgy után nem feltétlenül ezen fog múlni, míg az elején meg erősítés, vagyis könnyebb lesz a dzsungelben is haladni.

Az erősített Q teljes AD rátája viszont 135%-ról 130-ra csökkent. Ez inkább amolyan finomhangolás, hiszen ulti után is fixen egy erősített Q-t tudunk bevinni. A sebzését ettől még nem kell félteni a cicának.


A játék legújabb résztvevője, Swain ugyan nagyon jól néz ki és a képességei is mutatósak, hasznosság terén sajnos nem lett az igazi. A W-je (Vision of Empire) papíron nagyon jól hangzik, hiszen nagy a hatótáv, sebez és még lassít is, ám mindezt elég lassan, szóval jó eséllyel ki lehet belőle sétálni. Ez alapvetően egy ilyen hatótávú képességnél nem gond, de főleg eleinte igencsak drága mulatság, ezért a manaköltségét csökkentik. 90/100/110/120/130 helyett 70/85/100/115/130 manába kerül majd, szóval ez inkább az ösvényen szeretne neki segíteni eleinte.

Az ultija sem lett annyira ütös, mint a bevezető cinematicban. A korábbi verziójánál megszokhattunk egy viszonylag stabil gyógyulási arányt, de az újnál valahogy ezt annyira nem éreztük, így növelik a gyógyulást 15/30/45-ről 20/30/50-re, emellett a robbantáshoz szükséges kiszívott életerőt is csökkentették 150/300/450-ről 125/300/450-re, tehát ismét az első szakaszt erősítették. Ez a kettő együtt annyit fog eredményezni, hogy hamarabb érjük el azt a szintet, ami után már el tudjuk másodjára sütni a végső képességünket a plusz sebzésért, de hogy ez önmagában elég lesz-e az jó kérdés, jelenleg 47,57%-os győzelmi aránya van, de ne felejtsük Ornn is honnan indult.

Tárgyak terén a Hextech GLP-800 változott, egy kicsit erős lett az új aktívja így a stabil sebzését is csökkentették 100-200-ról 75-150-re, illetve az AP rátát is 35-ről 20%-ra.

Az újoncként érkező Spellbindert is már nerfelik, sok volt az a 8 másodperc az aktívra, levitték 4-re.

A Perfect Timing amellett, hogy a Magical Footwearrel került egy sorba, még tovább gyengül, mivel mostantól már nem 6, hanem 8 perc után aktiválható.

Emellett ezzel az adaggal együtt érkeztek az Elder Dragon és Baron buffok, melyekkel már külön foglalkoztunk a fentebbi cikkünkben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!