Bemutatkozik HenryG, a V4 CS:GO kommentátora!

Bemutatkozik HenryG, a V4 CS:GO kommentátora!

Az ex-Source játékos Henry "HenryG" Greer is Budapestre látogat, hogy a V4 CS:GO meccseit kommentálja.

Egy magas színvonalú versenyen nem elég az, hogy a világ legjobb csapatai jelenjenek meg, így egy profi stáb is nélkülözhetetlen. A V4 Future Sports Festivalon sem lesz ez másképp, ugyanis az egyik legnépszerűbb e-sport kommentátor, Henry "HenryG" Greer is Budapestre utazik! A következőkben az ő történetét szeretnének bemutatni nektek.

2004-ig nem igazán volt otthon internetjük, de amint lett, rá is talált a Counter-Strike: Source-ra és szinte azonnal beleszeretett. Hazájában, Nagy-Britanniában, elég sok online versenyt megnyert karriere elején, ezzel felhívta magára a nagyok figyelmét is. Bekerült a 4Kings-be, mely 4 hónappal később az első brit CGS csapat lett London Mint néven. Több, mint egy évet töltött el itt, ezalatt pedig Los Angeles-ben élhetett és fizetést is kapott, véleménye szerint ez volt a legnagyobb sikere Source játékosként. Természetesen emellett rendszeresen megjelentek a híres brit LAN-okon, az Insomnia tornákon, ahol rendre jó eredményeket értek el.

HenryG (jobbról a második) és a London Mint játékosai -forrás: Vakarm.net

2007. novemberében megnyerték a 32. állomást, utána pedig egy 2. és egy 4. hely is összejött a következő két felvonásán. A CGS 2008-as megszűnését követően visszatért a 4Kings-hez, de nem volt maradása, innentől folyamatosan változott, hogy éppen hol játszik. A Source-os idők vége felé az mTw-ben és az Epsilonban is megfordult, utóbbival a svédországi 30P LAN-on ezüstérmesek lettek. A kis sikerek mellett azonban gyűltek a sötét fellegek: a haldokló Source-os közeg miatt kénytelen volt átnyargalni a frissen megjelent Counter-Strike: Global Offensive-re. Több felállásban is próbálkozott, de valahogy egyikkel sem tudott elérni a magasabb szintekre, ez pedig megpecsételte a karrierét, mint játékos.

Utolsó profi csapata a Team Infused volt, ahol mindössze két hetet töltött el visszavonulása előtt. Új dologba vágott bele, létrehozta az EZskins.com nevű oldalt, majd leigazolt egy brit CS:GO ötöst, ami az utolsó mentsvára volt a helyi szcénának, ám kudarcba fulladt a próbálkozás és Henry feladta a régió pátyolgatását, ezzel pedig meghalt a UKCS is.

HenryG a 2016-os ESL ONE Kölnön -forrás: HLTV

Szomorkodni azonban nem volt oka, mert rögtön beindult a kommentátori/elemzői karrierje. Az első nagyobb versenyét 2014. augusztusában közvetítette, ami nem volt más, mint a Gfinity G3. Itt olyan legendás casterekkel dolgozhatott együtt, mint Anders "Anders" Blume, úgyhogy volt kitől tanulnia. Folytatásként lehúzott még két szezont a Gfinity-nél, majd később elemzőként is kipróbálta magát a FACEIT 2015 Stage 2 döntőjén. 2015. augusztus 11-én a PGL CSGO Championship Series első szezonjának zárt kvalifikációján dolgozott. A dátum mindenképpen kulcsfontosságú állomás az életében, mert ekkor dolgozott először együtt jelenlegi társával, Sadokisttal.

A közös siker érdekében összefogtak és mára már elválaszthatatlanokká váltak. Kemény munkával és egyedi stílusukkal hamar belopták magukat a rajongók szívébe, ám a közös siker még váratott magára. Közben Henry-t meghívták első Major tornájára, az ESL One: Kölnre, amin elemzőként vett részt. A világbajnokság után megállapodott a PGL-lel, ezért Bukarestre költözött, ahol az összes általuk szervezett versenyt újdonsült társával csinálta. Az MLG Columbus után a híressé vált kommentátor páros úgy döntött, hogy egy kis szünetet tart, ugyanis 50 napon keresztül folyamatosan kamerák előtt tevékenykedtek.

A következő fél-egy évben még keményebben dolgoztak és ennek az lett a jutalma, hogy minden komolyabb rendezvényre meghívták őket. A krakkói PGL Majorön pedig felértek a csúcsra, ugyanis ők kommentálhatták a döntőt, ami a Counter-Strike casterek számára az egyik legnagyobb elismerés. 2017. elejétől mondhatjuk azt, hogy ők a legnépszerűbb páros, de mára eljutottak arra a szintre, hogy nem csak a CS világában, de az összes e-sportot nézve is minden idők legjobbjai között vannak számon tartva.

Ha esetleg élőben is meghallgatnád HenryG-t, akkor arra minden lehetőséged megvan, ugyanis ő lesz az egyik kommentátor a március 23 és 25 között a V4 Future Sports Festivalon. A rendezvényre a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a V4 hivatalos oldalán tudtok.

Felhasznált források: HLTV.org, Vakarm.net, Liquipedia.net

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!