Folytatódik az észak-amerikai dominancia?

Folytatódik az észak-amerikai dominancia?

16 csapat, rengeteg Major győztes és egy kijevi, 300 ezer dollár összdíjazású verseny. Elstartolt a StarSeries i-League negyedik szezonja.

Ma reggel 9-kor elkezdődött a StarSeries egyik legnagyobb versenye, ahol 16 CS:GO csapat képviselheti magát. Leginkább top gárdákat láthatunk, de az ázsiai kvaliról bekerült egy koreai ötös is, az MVP PK, akikkel eddig ritkán találkozhattunk. Emellett Európából a HR és a Heroic jutott be, Ázsia legjobbja a TyLoo volt, míg NA-ből a Liquid és a Renegades érkezett Kijevbe. A meghívottak között nincs meglepetés, tényleg egy igazán komoly bajnokságra számíthatunk. A StarSeries i-League nem csak azért jó, mert egy újabb nagy versenyt nézhetünk végig, hanem mert komoly kérdéseket is felvet, amikor ennyi remek csapat van egyszerre, egy helyen.

A régi jó dolgokból már nem maradt semmi?

A kupa ezúttal nem csak a FaZe és az SK rivalizálásáról fog szólni, hiszen a képbe komolyan beszállt a Cloud9 is és több gárda egész jó formát mutat a Major után. Vajon sikerül egy régebbi "királynak" újra magasba emelni a trófeát? Erre komoly esélye van legalább 3-4 csapatnak is, nem beleszámítva a Cloud9-t. Izgalmas meccseket láthatunk, az már egyszer biztos.

Észak-Amerika tovább csilloghat?

Első Major győzelmük után a cs_summit 2-n is amerikai házi döntőt rendeztek. A Liquid, de főleg a Cloud9 szekere is elképesztő sebességgel jön Kijevbe. Az SK-t már többször sikerült elvernie mindkét csapatnak, így érezhető, hogy mindketten képesek lesznek meglepetést okozni, ha egyáltalán valakit meglep a Cloud9 jó szereplése. Az NA CS újabb mérföldkőhöz érkezett, amit jól kell venniük ahhoz, hogy tényleg számoljanak velük a riválisok.

Elég egy játékost kicserélni?

Jó pár csapat érkezett új ötösökkel, de sokan csak egy-egy játékost cseréltek vagy hoztak be. A dán keringő mindkét szereplője itt lesz, hiszen Kjaerby a North-ba ment, miközben az Astralis visszahozta Európába a sínylődő Magisket, emellett a VP is váltott, egy ötéves felállástól vált meg, TaZ helyett mostantól MICHU fog játszani a csapatban, egy ideig biztosan. Mellettük persze a Gambit is cserélt, Fitch végül nem illett a képbe, de seized éppen szabadúszóként várta a megváltást, ami lehet pont most érkezik meg a Gambit színeiben. Az ő szereplésük is nagyon érdekes lesz.

Otthon, édes otthon?

A Na’Vi perpillanat mindent tud, ami a sikerhez kell. Van egy remek irányítójuk, aki végre kezdi elkapni a fonalat az edzővel egyetemben. Van egy fiatal sztárjuk, aki jó pár éve éhezik a sikerre és elképesztően jó formában várja a versenyt. Emellett ott van két veterán, akik egy gombnyomással válthatnak mindent elsöprő üzemmódba, és persze még egy fiatal sztárral is rendelkezik a csapat, aki még mindig nem mutatta meg az igazi potenciálját. Végül, de nem utolsósorban pedig hazai pályán játszanak, Kijevben. Ha van esélyük megmutatni, hogy mit tud ez az ötös, azt most kell megtenniük.

Így tehát rengeteg kérdésünk van, ami lehet, hogy az egész évet megformálja, kíváncsian várjuk, végül ki fogja magasba emelni a trófeát a verseny végén. Az első két meccs már el is indult, az SK az MVP-vel csap össze, az első pályát pedig 16-5-re nyerték, míg a Cloud9 elég meggyőzően verte a Heroic-ot 16-1-re. Természetesen BO3-akról beszélünk, így ezek a meccsek folytatódnak, de délben a fnatic a Gambit ellen, míg a FaZe a TyLoo-val fog összecsapni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!