Lezajlott a második V4 LoL selejtező, íme a 8 nemzeti döntős csapatunk!

Lezajlott a második V4 LoL selejtező, íme a 8 nemzeti döntős csapatunk!

A V4 Future Sports Festival második kvalifikációja is lezajlott, így már teljes a nemzeti döntőn résztvevők listája!

Február 18-án délben elindult a második V4 Future Sports Festival League of Legends selejtező, ahol ismételten hatalmas volt az érdeklődés, 103 jelentkezett csapatból végül 91 vágott neki a megmérettetésnek. A mezőny ezúttal is vegyes volt, voltak teljesen amatőr és kezdő csapatok, de jöttek azért a szervezettebb profi gárdák is. Itt is volt változatosság, hiszen jelentkeztek olyanok is, akiknek az első kvalifikáció nem jött össze és voltak teljesen új ötösök is.

A Rift Esports nyerte az első V4 kvalifikációt egy igazi kevert csapattal

Aioween | 18/02/14 16:50 A Rift Esports az utóbbi időszakban több változáson is keresztül ment, ám a V4-et már biztosan ezzel a felállással fogják végigjátszani. Az első MEB előtt tűnt fel 2016-ban először komoly csapatként a Rift Esports, és az elmúlt bő 1,5, lassan 2 év alatt az egyik legnagyobb magyar LoL-os szervezetté nőtte ki magát.

Visszatérőként itt volt a Vox Populi, de megmutatta magát a Gamer Gentleman is, új felállással jelentkezett a WSE, valamint a w.I.w. Gaming és az újoncok közül a Defend Our Nexus, Hoongrain Esports, Dreaming Lunatics és az eune animals mutatkozott be. Végül a négy megmaradt gárda a Vox Populi, Wonder Stag e-Sports a Dreaming Lunatics és a w.I.w Gaming lett.

A közvetítés ezúttal is a top 8-ba jutásnál csatlakozott be, ahol a Hoongrain Esports és Dreaming Lunatics párharcát figyeltük meg. Mindkét csapat viszonylag ismeretlen, legalábbis szervezeti szinten, játékosokból lehetett pár név ismerős innen. A találkozó végül 2-0-val végződött a Dreaming Lunatics javára, ahol talán Famas és Hunti neve lehetett a legismerősebb. Bár nem régóta ismert csapatról volt szó, a játékstílus nagyon is arról árulkodott, hogy tudatosan készültek erre a versenyre, vagy egyszerűen piszok mód jól átlátták a makró megmozdulásokat.

Az első mérkőzésen egy látszólagos hibát, név szerint a saját lövészük halálából és az ellenfél hibájából szereztek szinte behozhatatlan tempoelőnyt. Az ellenfél megölte Tristana-t, de cserébe csak egy felhő sárkányt hoztak el, majd hazamentek. Addigra Tristana kiért az ösvényre, befejezte az alsó tornyot és már rotáltak is midre, ahol szintén egy torony ütötte a markukat, végül a mutatványt egy hírnökkel fejezték be. Ezzel biztosították az összes külső tornyot idővel, a Hoongrain pedig egyre kevesebb erőforráshoz jutott és további térképszintű megmozdulásokkal, valamint hatalmas előnnyel befejezték a mérkőzést.

A második mérkőzésen Famas Singed választásáról szólt leginkább a küzdelem. Egyébként is híres ezen választásáról, melyet gyakran használt egy időben solo queue-ban is, ezúttal pedig megmutatta, hogy miként is működhet, ha van mögötte megfelelő csapat. Tökéletes csaliként üzemelt a mérkőzés szinte egészében, míg a csapat többi része azt csinált amit akart. A 20. percben 3-an üldözték a kék oldali Krugoknál, miközben a Dreaming Lunatics többi tagja Baronozni ment. Még a Hoongrain Nunuja is messze volt, így esélyük nem volt közbeszólni. A Baronnal együtt pedig már nem volt nehéz dolguk, hogy befejezzék a mérkőzést.

A Vox ekkor még küzdött a Gamer Gentlemen ellen, bár a harmadik mérkőzés érdekesen alakult, főleg a GG-s Yasuo middel. Sajnos a hasznossága nagyjából a solo queue meccsekben megszokottéval volt egyenértékű, így a Vox-osok egész könnyen gyűjtötték be a második győzelmet a szériában.

Ezzel megvolt a négy nemzeti döntős csapatunk, az adás pedig a Vox Vox Populi és a Wonder Stag e-Sports csatájával folytatódott. A Vox láthatóan elfáradt kissé a Gamer Gentlemen ellen, mivel a WSE-vel szemben nem nagyon tudtak labdába rúgni. Ez főleg az alsó ösvényen volt igaz, ahol Benzz, a WSE lövésze hatalmas előnnyel indult, a 16 percben már 8 0 1-es statisztikával rohangált és egy inhbitort már bedöntöttek. Ebből is látszott, hogy a Kalistar kombó még mindig nagyon erős, főleg ha Geller kezében van az Alistar. Az egyetlen említésre méltó teljesítmény a Vox oldalán talán Adm Aurelion Solja volt, de egy fecske nem csinált nyarat, a WSE pedig 25 perc alatt a döntőben tudhatta magát.

A másik vonalon a w.I.w. Gaming a Dreaming Lunatics-ot verte el, ezzel pedig ők is döntősök lettek. A harmadik helyért folyó mérkőzést a Vox Populi feladta, így a Dreaming Lunatics biztosította be magának ezt a helyet.

A döntő egy igazi oda-vissza mérkőzés volt, mely majd 50 percen keresztül folyt. A WSE egy sokkal mid game orientáltabb csapatot választott a Jayce-szel és Viktorral is. Bár ott volt egy Tristana is, azért a másik oldalt kevésbé kellett félteni a három tankjával együtt. Blackii Zac-je nagyon lemaradt eleinte és folyamatosan büntették, a saját buffjait is alig tudta megszerezni. Eleinte úgy tűnt, hogy a WSE lehet a második kvalifikáció győztese, ám nem tudták időben befejezni a mérkőzést. Még egy lemaradt Zac is tankossá tudott válni 40 perc alatt, Gnarral és Braummal együtt pedig már elég sebzésfelfogó szivacs keletkezett a w.I.w. Gaming oldalán, így a csapatharcokat szinte automatikusan nyerték. Jayce-nek nem maradt elég sebzése a végére és Viktor is inkább a mid game-re, valamint a utility-re ment rá a Rabadonnal és a Rylai tárgyválasztásokkal. Caitlyn hat tárgynál már nagyon félelmetes volt, a kritikus találatai, főleg a fejlövések hatalmasat szakítottak. Lassú víz partot mos elve alapján szép lassan elvették a gyeplőt a WSE-től és végül ők nyerték meg a második kvalifikációt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!