A G2 nem hagyja a királyságát, új harcosaik egyre jobb formában vannak

Úgy néz ki, hogy vége a nehéz időknek, de mi áll vajon emögött?

A G2 Esports hatalmas változáson esett át az átigazolási szezon során. Perkz kivételével az összes játékosuk a háta mögött hagyta a klubot, ez pedig olyan mértékű változás, amit a legprofibb menedzsmentnek is nehéz kezelni. Egy szinte teljesen új lineup összerakása, és összecsiszolása korántsem egyszerű feladat, két hónap alatt –ami a csapatok rendelkezésére állt a világbajnokság és a tavaszi szezon kezdete között– pedig főleg nem az. Ez persze a maximum időintervallum, sok esetben ez a két hónap jóval kevesebb, hiszen idő igényes feladat megtalálni és leszerződtetni a megfelelő embereket is.

Trónra tört a Fnatic és a G2, pontot zsebelt be az UOL

Heldeus | 18/02/18 14:00 Egyre jobban éleződik a verseny a csapatok között, a Fnatic és a G2 nagyon azon van, hogy letaszítsák a trónról az eddigi tabella első Vitality-t, míg az UOL minden erejével próbál kimászni abból a szakadékból, amiben vannak. Ez történt az EU LCS 5. fordulójának pénteki játéknapján.

Ocelote gárdája viszont talált, várható módon nem is ismeretlen nevek érkeztek hozzájuk, ám hiába a rengeteg tapasztalat és nagyszerű játéktudás, a kompetitív LoL ennél jóval többről szól. Ahogy egy bölcs mondás tartja: "A tehetséggel lehet meccset nyerni, de a csapatmunka hozza el bajnoki trófeát." 

A G2-nak a szezon elején voltak nehéz pillanatai, más szezonokkal ellentétben most masszívan megjárták a tabella alját is, viszont zsinórban hat győzelem után már az első helyért zajló hármas holtverseny egyik résztvevői. Na de miben is különbözik ez a G2 attól a G2-tól, amelyik négy split óta "tartotta rettegésben" Európát? Ami azonnal észrevehető a játékstílusukon, hogy a neo G2 sokkal agresszívabban játszik a korai szakaszban. Míg a Zven féle ötös egy sokkal passzívabb early-t részesített előnyben, amely során várták a megfelelő pillanatokat, addig Jankos és társai erős iramot tudnak diktálni ellenfeleiknek. Van, hogy nem is a snowballozás a céljuk, hanem hogy kontroll alatt tartsák ellenfelüket, így építve fel előnyüket.

A tagok elvárt játékstílusa alapvetően eléggé eltérő egymástól, ám csapatszinten mégis összhangban vannak, egy működőképes rendszert alkotnak. Jankosnál megfigyelhető, hogy igyekszik minél többet a középső ösvény környékén kószálni, hogy védje az ő midesét, Perkz-öt az esetleges veszélyektől. Ez nem újdonság igazából, a G2-nál ez korábban is bevett taktika volt, amikor a meta nagyon Perkz-nek kedvezett, a csapat akár az egész kompozícióját ráépítette. Ennek az ára viszont az, hogy az alsó ösvény párosnak, Hjarnannak és Wadidnak lejjebb kell adnia az agresszióból, kénytelenek defenzívebb játékot játszani, ezért is láthatunk tőlük annyi Ezreal, Varus, Tahm Kench és Ornn kombinációt. Ezek a karakterek lehetővé teszik nekik a biztonságos farmolást, ugyanakkor a játék középső, késői szakaszára, ahol a G2 agressziója végképp elszabadul, ütőképes párossá fejlődnek. Őket egyébként az új csoda bot lane párosnak tartják, már külön nevet is kaptak, roppant leleményes módon HJADID-ra keresztelték őket.

Mindeközben pedig a felső ösvényesük, Wunder a csapathoz igazodik, míg a korábbi két top laner, Kikis és Expect néha szerették a maguk útját járni. Wunder maximálisan azon van, hogy a társai igényeinek megfeleljen, tehát ha kell sebzés orientált hőst játszik, ha kell akkor tankot, és ez idő alatt igyekszik elkerülni a veszélyes szituációkat, hogy amikor a leginkább szükség van rá, teljes mellbedobással tudjon nyomást gyakorolni a térképre. Az ő feladata nem a carryzés, hanem a carryzés lehetőségének megteremtése a társai számára. 

Nagy érvágás volt a klubnál nemcsak önmagában Mithy távozása, hanem a shotcallerük távozása is. Mithy remekül tudta irányítani csapatát, kiváló érzéke volt ahhoz, hogy mikor mi lenne a jobb döntés. A G2 korai gyenge teljesítményéhez részben ennek is köze lehet, hiszen más dolog scrimeken gyakorolni, és más éles meccsen kamatoztatni mindazt, amit elvileg elsajátítottatok az összeszokás időszakában.

Hirtelen jött feltámadásuk mögött egyébként az is áll, hogy a jelenlegi meta elég jól igazodik a játékstílusukhoz, ezenfelül többük közkedvelt karaktere is nagyon erős. Gangplank, Azir, Ezreal mind-mind roppant népszerű pickek, akik a játék késői szakaszára szörnyeteggé válnak, a G2 pedig ezt nagyon kedveli.

Hiába a gyenge kezdés, a G2 egy 80%-ban új line uppal újra Európa trónjáért kiált, az elmúlt 3 hétben nyújtott teljesítményük alapján pedig nagyon jó okunk van odafigyelni rájuk, hiszen ha sikerül megoldaniuk a nehézségeiket, minden esélyük meglesz arra, hogy zsinórban ötödik alkalommal is hazavigyék az EU LCS trófeáját!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!