"Szeretem az SG-t, pontosabb és gyorsabb, mint az AK" -NBK interjú

Az egamersworld beszélgetett a francia játékossal, aki a StarSeriesen igen különleges metát használ.

A StarSeries i-League keretein belül csapott össze a G2 és a mousesports, ahol az első pályát könnyedén 16-2-re nyerte a Mouz és a második pályán is komoly előnnyel, 14-8-ra is vezettek, de végül felállt a francia gárda, részben NBK fura fegyver választásainak köszönhetően. Ebből az apropóból és a 3-0-ás továbbjutásról beszélgetett vele az egamersworld.

Először is szeretnék gratulálni a győzelemhez, lenyűgöző comeback-et csináltatok a második pályán. Mi történt? 14-8, majd 15-12, de ti mégis fordítottatok.

Nem igazán tudom, szerintem olyan volt, mint az összes comeback story. Nem gondolunk rá, amikor megtörténik, csak nyertük a köröket egymás után. Volt egy nagyon nehéz rész, talán 15-12-nél. Nagyon magabiztosak voltunk, szerintem csak emiatt sikerült. Mindegyik clutch a miénk lett, így könnyű volt befejezni a játékot.

Nagyon sokat kellett force-olnotok, mi történt?

Én személy szerint több, mint a fele CT-t P90-el játszottam le, ez így működik. Folyamatosan contact zónákban játszottam a füstök mögött, feláldoztam magam a csapatért. Ezért volt a csapattársaimnak jó fegyverük. Nem csak a pálya miatt, mi alapból csapatként dolgozunk.

Mi történt Oskar ninja defuse-ánál? Senki nem maradt ott?

Elkezdtük üldözni a többieket, így az egész pályát az ellenőrzésünk alatt tartottuk. Nem igazán tudom mi történt, de nem zavart minket, nem volt egy fontos kör, ez ilyen, néha elrontjuk.

Párszor vettél SG 553-at, ez egy új taktika?

Nem tudom, csak szeretem ezt a fegyvert. Pontosabb és gyorsabb, mint az AK. A recoil csak egy picit más és még egy scope is van rajta, ami akármennyire furán hangzik, hatalmas előnyt ad a távharcokban. Szerintem nagyon jó és amikor van rá pénzem, akkor megveszem.

Mit gondolsz a BO3 formátumról? Illik a svájci rendszerhez?

Szerintem sokkal jobb, mint bármelyik másik. De a 16 csapat egy picit sok, nyolccal sokkal kényelmesebb lenne az egész, nem végeznének éjjel egykor. Tegnap mi, például 1:03-kor hagytuk abba, ez így kicsit sok. De nagyon örülök, hogy van olyan verseny, ahol ezt tesztelik. Mi csak CS-zünk, nem szórakozunk össze-vissza napi egy-két BO1-el, az teljesen értelmetlen. Jó, hogy több pályát játszunk, de most van három nap szünetünk, amíg mindenki befejezi a csoport meccseket. Nekem tetszik, jobb, mintha rövidebb formátummal és kevesebb csapattal játszanánk.

Mit fogtok csinálni ezen a három napon?

Próbálunk pihenni és minél többet külön játszani egymástól.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!