Február legjobb kicsit off-meta paklijai, méghozzá Legendás játékosoktól

Február legjobb kicsit off-meta paklijai, méghozzá Legendás játékosoktól

Február a Spell Hunterek, Priest-ek és Quest Rogue-ok hónapja volt. Elhoztuk hát nektek a legnépszerűbb paklikat, amellyel egészen Legendig el lehet jutni!

Valljuk be, hogy a februári hónap extra kaotikusra sikerült a játék világában. Újra megjelentek a Spell Hunterek (akikről azt hittük, hogy csillaguk már régen leáldozott), az eddiginél is jobban megerősödtek a Combo illetve Dragon Priestek. De nem szabad kihagynunk az újra rivalda fénybe kerülő Quest Rogue-okat sem a listáról. Ebben a cikkben pedig elhoztuk nektek az előbb is említett paklik leghatásosabb változatait, ha ebben a pár napban még szeretnétek kipróbálni őket, akkor könnyen megtehessétek azt.

Findan - Spell Hunter

Kód: AAECAR8I8uoChtMC6dIChbgCqKsCxQjJBIcEC+HjAuPSAt/SAt3SAvixAv4M 2wmXCLUDqAKNAQA=

Bragi Spell Hunter deck-je hatalmas népszerűségre tett szert a hónap leforgása alatt, a játékos maga is nagyon szép rankot ért el vele, viszont mégis Findan volt az, aki elsőként mondhatta ki, hogy Legendben Top 5-ig mászott vele.

Általános stratégia: Mint a legtöbb Spell Hunter paklinál itt is a fegyverek, a Secretek illetve az olcsó Spellek azok, amelyekkel a mérkőzés elején életbe tudsz maradni. Ennek az állapotnak egészen addig kell kitartania, amíg a kezedbe nem kerül Barnes (amit utána a kombó szerint egy Y’Shaarj-nak kellene követnie). A másik lehetőség az, hogy a Lesser Emerald Spellstone-odat fejleszted fel a Secretek segítségével így pedig el tudod árasztani a pástot 3/3-as farkasokkal. A hosszabb meccseben pedig nagy segítségedre lehet Deathstalker Rexxar vagy a Hunter legendás fegyvere, a Rhok’delar.

Kezdőkéz: A kezdőkezednél egy fontos dolog van: ha Barnes „meglátogat”, akkor meg kell tartanod, nem szabad visszadobni. Ha úgy gondolod, hogy ellenfeled agresszív paklival játszik, akkor a Candleshot lehet a legjobb társad. Viszont, ha nem sikerül már az első körben behúzni Barnes-t, akkor mindenféleképpen tartsd meg a Tracking-et. Ha pedig egy Paladin az ellenfeled, akkor nyugodtan elgondolkodhatsz az Explosive Trap, illetve az Unleash the Hounds megtartásán is.

Monsanto - Combo Priest

Kód: AAECAa0GAr7IArW7Ag6/5QLOzALYwQLRwQLwuwL7DPcM8gzSCtEKpQn2B+UE +AIA

Igen tudjuk, még egy fránya Combo Priest. Lehet, hogy már elegetek van belőle, viszont ez a pakli tényleg különleges: egy sárkány sincsen benne. Jól olvassátok: teljesen sárkánymentes. Monsanto pedig egészen Top 6-is mászott vele Legendben, szóval olyan rossz csak nem lehet.

Általános stratégia: A stratégia habár egyszerűnek tűnhet, mégsem az, hiszen sok türelmet és jó taktikai készséget igényel. A stratégia lényege, hogy a meccs korai szakaszának kontrollálásán kívül szép lassan kell összegyűjteni a már olyan jól ismert kombó lapokat: Power Word: Shield, Divine Spirit, Inner Fire. Ezek felhasználásával pedig "létrehozhatsz" egy nagy miniont, ami kivégzi ellenfeledet.

Kezdőkéz: Mindig tartsd meg a Nosthsire Cleric-et illetve a Kabal Talonpriest-et. Elgondolkodhatsz a Shadow Ascendant kézben tartásán is, hiszen sokat segíthet a játék korai szakaszában, hogy kontrol alatt legyen a pást. De az Acolyte of Pain sem számít rossz kezdésnek, hiszen gyorsabban "átrághatod" vele a paklidat a kombó lapok után kutatva.

Ryvius - Quest Rogue:

Kód: AAECAaIHBMPqAs/hAobCAs0DDcfTAvzBApfBAvi9AoYJ+AfjBdQFiAWfA+0C nALEAQA=

Nagyon sokan úgy gondolták, hogy a Patches nerfet követően a Quest Rogue-oknak végleg befellegzett, viszont Ryvius megmutatja, hogy nem volt igazunk! A srác egészen Top 8-ig (természetesen Legendben) mászott le a deck-jével.

Általános stratégia: A játékstílus magáért beszél ebben az esetben is. Olyan gyorsan kell befejezned a Quest-edet, amilyen gyorsan csak tudod, a küldetést pedig úgy tudod teljesíteni, ha nagyon olcsó minionokat játszol ki, majd ezekből egyet folyamatosan "visszapakolsz" a kezedbe, utána pedig le a pástra a Shadowstep, Gadgetzan Ferryman vagy a Youthful Brewmaster segítségével. Addig a pontig nehéz csak a játék, miután sikeresen véghezviszed a küldetésed, már az ellenfelednek kell rettegnie, de neki nagyon.

Kezdőkéz: Minden esetben tartsd meg: The Caverns Below-t, Shadowstep-et, Youthful Brewmaster-t, Gadgetzan Ferryman-t és Sonya Shadowdancer-t is.

RDU - Big Priest

Kód: AAECAa0GCJDTAre7AoW4AqirAtMKoQS0AwkL4+kC6NAC8M8CtM4C5swC5cwC 0cEC6r8C6L8CoawClwIA

A papoknál nem egyszerű az archetípus megválasztása. Millió meg egy verziója létezik már a karakternek és mindegyik nagyon erősnek bizonyul a mostani metában. Végül egy Big Priest-et hoztunk el nektek, amivel a pakli kreálója, RDU elérte a Rank 15-öt, szintén Legendben.

Általános stratégia: A deck azon alapul, hogy igen erős minionokat tudsz kijátszani rekordidő alatt, a Barnes illetve a Shadow Essence segítségével. Halálukat követően pedig egy egyszerű Eternal Servitude-al vagy a Lesser Diamond Spellstone-al visszahozhatod a kiválasztott miniont. Viszont nem az 1/1-es vagy 5/5-ös verzióban, hanem már eredeti alakjában. A játék korai szakaszában a Shadow Word: Horror és a Pint-Size Potion kombinációval tudod uralni a pástot, de ha szükséges egy Dragonfire Potion vagy egy Psychic Scream is a segítségedre "siethet".  A játék végére pedig már csak az a cél, hogy az addig meghalt nagyobb minionokat újra csatasorba tudd állítani. A pakli rendelkezik egy "álom kombinációval" is, amely a következő: egyszerre sikerül mind Prophet Velen-t, mind pedig Malygos-t feltámasztani, így pedig egy Mind Blast és egy Holy Smite kombinációval összesen 34 sebzést tudsz kiosztani.

Kezdőkéz: Ajánlatosabb megtartani Barnes-t az ilyen pakliknál. Ha sikeresen a kezedben landol, akkor a Shadow Essence-nek is nálad kell maradnia. Ha úgy gondolod, hogy ellenfeled agresszív deck-el játszik, akkor jobb, ha megtartod a Shadow Word: Horror-t is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!