Elfáradtak volna a preseasonben? Sovány lesz az idei mid-season patch

Eddig megszokhattuk, hogy nagyjából a szezon felénél egy vaskosabb patch-et kapunk minden évben. Idén ez soványabb lehet a megszokottnál.

Meddler elmondása szerint idén nem terveznek akkor frissítéseket a két szezon közé, legalábbis a tavalyihoz képest biztosan kisebb mértékű lesz. Tavaly nem kellett szűkölködnünk, hiszen rögtön három nagyméretű frissítést is kaptunk, elvégre Zac, Sejuani és Maokai is új képességeket kapott. Ez a hármas azóta is feltűnik a profi meccseken, igaz egy kicsit azért finomhangolni kellett őket utána. 

ADC-knek készül az új Keystone, de könnyen felboríthatja az egyensúlyt

Aioween | 18/02/22 09:43 Bár a rúnát a lövészek számára tervezik, elsősorban tankok ellen, azonban ha nem gondolják át, könnyen az egekig buffolhatnak más karaktereket! A true damage nem vicc! Valamikor a 8.6 környékére, vagyis két patch-el későbbre várható majd az érkezése, és mint már említettem, a Precision rúnaágra fog kerülni Keystone-ként.

Nos idén ne nagyon számítsunk ilyesfajta mértékre, ugyanis a tavaly novemberi preseason így is elég sokat tett hozzá a játékhoz és sok helyen fel is borította azt. Továbbra is próbálják utolérni magukat a fejlesztők, hiszen a rúnák sincsenek még tökéletes formában és ebből fakadóan elég sok a "takarítani való" még. Jó eséllyel a mid season során is inkább ezzel fognak foglalkozni, illetve addigra még új rúnákat is kapunk, amiket szintén csiszolni kell majd.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a játék idén nem fog változni, inkább csak azt, hogy kisebb adagokban adják ki nagyjából ugyanazt a mennyiséget. Ha őszinték akarunk lenni, a tavalyi preseason az idei szezonra is adott bőven elegedő változást ahhoz, hogy idén ne legyen hiányérzetünk. Elég csak a mostani patch-re nézni, hiszen a 8.4-ben egy nem kicsinek mondható AP tárgy frissítést is kaptunk a hősök mellé és ez csak a jéghegy csúcsa.

Az egész mostani időszakot felfoghatnánk akár egy mid season patch-nek, mivel nem éppen szokványos, hogy minden patch ekkora hatással legyen a játékra. Ez persze senkinek sem egyszerű, de szeretnék minél előbb rendbe tenni. Mi játékosok is csak kapkodjuk néha a fejünket, hogy ami egyik héten még jó, az a másikon már nem, de akiknek igazán nagy problémát jelenthet ez, azok a profik. Nekik ugyanis ezen múlik a megélhetésük és bizony nem egyszerű egy-két héten belül folyton ekkora változásokat megszokni, taktikákat építeni köré, azokat begyakorolni és helyesen véghezvinni.

Ha ez a tendencia továbbra is folytatódik, akkor a tavaszi szezon az LCS-en belül, valamint a mi életünkben is elég hektikus lesz és továbbra is nagyobb frissítésekre, valamint új funkciókra, tárgyakra, rúnákra, és nemsokára egy új hősre is számíthatunk. Ezek alapján tehát a mid season patch jó eséllyel egy ugyanolyan patch lesz, mint az összes többi.

Ettől függetlenül egy nagyobb változásra még jöhet, korábban ugyanis Meddler megszellőztette azt a gondolatot, miszerint szeretnék az alsó ösvényt sokkal jobban megnyitni és kibővíteni az ottani lehetőségeket, hogy ne csak ADC + support párosok állják meg ott a helyüket. Ez valamikor májusra várható a 8.9 környékén, de addig még sok víz lefolyik a Dunán.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!