A legnépszerűbb legendary lapok, amibe érdemes dustot fektetni

A legnépszerűbb legendary lapok, amibe érdemes dustot fektetni

A Kobolds and Catacombs lassan a harmadik hónapba fordul és legutóbbi balansz frissítés után is megnyugodni látszik a meta. A sikeresség és népszerűség alapján, ha van dustotok, akkor azt ezekbe a kártyákba érdemes fektetni.

Kicsit olyan, mintha a Kobolds and Catacombs csak pár hete lenne velünk és máris ott vagyunk, hogy a következő napokban vélhetően jön a bejelentés az új Standard évről és a legújabb kiegészítőről. Persze ebben az időszakban az emberek már kicsit lenyugodnak, a legtöbben már kibontották vagy legyártották azokat a kártyákat, amikre úgy gondolták, hogy szükség van. Ebben a cikkben mutatunk 5 olyan legendás lapot, ami nagyon sok pakliban ott van, tehát fontos része a metának. Ezen kívül csak olyanokat veszünk alapul, amik nem rotálnak ki két hónap múlva. De kezdjünk is bele.

Bloodreaver Gul'dan

Egyértelműen a legnépszerűbb legendás kártya most a ladderen és azok a paklik, amikben ott van pozitív győzelmi arányt hoznak, legyen az Cube, Control vagy akár Zoolock. A kártyában iszonyatosan sok érték van, hiszen sokszor Doomguardok és Void Lordok hadát hozza vissza. A lassú Warlock paklik most ott vannak a legjobbak között és várhatóan az új rota után is közel maradnak majd a tűzhöz. A következő képen azt látjátok, hogy a játszott paklik hány százalékában található meg a kártya, hogy hány darabot játszanak belőle egy pakliban átlagosan (ez értelemszerűen mindig egy), illetve azon paklik átlagos győzelmi százaléka is itt van, amiben fellelhető.

Sunkeeper Tarim

Itt már azért van egy nagyobb zuhanás népszerűségben, de Tarim még akkor is minden tizedik ladder pakliban ott van. Ez pedig köszönhető annak, hogy most Paladin arról szól, hogy megpróbálja tele pakolni a pástot, majd a számbeli fölényből próbál nyerni. A képessége nagyszerű, mert egyszerre oldja meg a komoly lények fenyegetését és viszi előre a saját szekerünket is. Az ereje pedig nem csak a képességében és statjaiban rejlik. Az egy dolog, hogy a saját lényeinket 3/3-ra húzza, de azzal, hogy az ellenfél esetében is ezt csinálja, ami ellen még odadob egy 3/7-es tauntot is, az nagyon erős tempó. Ha nincs az ellenfélnél leszedés, akkor bizony lehet, hogy három lényt is cserélnie kell az egyetlen Tarim ellen, ez pedig megint csak durva. Itt sem fenyeget az nagyon, hogy kiesne a metából a kártya.

Aluneth

Itt már nem vagyok abban biztos, hogy a Secret/Aggro Mage nem esik majd ki a pixisből, viszont abban az esetben, ha most akartok gyorsan előrehaladni, akkor ezt a legendás fegyvert mindenképpen érdemes összerakni. Pár héttel ezelőtt még én is utáltam, ha Mage jött szembe ezzel a lappal, mert sok esetben éreztem azt, hogy esélyem sincs ellene. Viszont volt bennem egy kis büszke virtus, hogy márpedig én nem játszok ilyen agyament paklit. Nos, pár napja rááldoztam 1600 dustot és azt kell mondom, hogy egy percig sem bántam meg. Ebben persze nyilván szerepet játszik, hogy jó győzelmi arányom van vele, de ezen kívül megdőlt az az előítéletem, hogy ez egy noskill pakli. Van benne kihívás és érdekes vele a játék. Mint már említettem, ennek a lapnak nem látom a hosszútávú erejét és azt, hogy mindenképpen fennmarad a metában, de ki tudja.

Skull of the Man'ari

A Cubelock egy nagyszerű pakli és a meta egyik meghatározó alakja. Abban pedig szükség van erre a fegyverre, mert a Doomguardokat és a Voidlordokat senki nem akarja lepakolni. Azon kívül, hogy nagyon sok manába kerülnek, a Doomguard még lapokat is dobál, ami ennél a paklinál majdnem elfogadhatatlan, hiszen kevés olyan kártya van, amitől meg akarunk szabadulni. Vélhetően a Cubelock fennmarad, az pedig azt jelenti, hogy erre is szükség lesz. Sőt van egy olyan érzésem, hogy más paklik is eljönnek majd, amik felhasználják az erejét.

The Lich King

A hatalmas Lich King körül elég nagy felhajtás volt, mikor a Knight of the Frozen Throne landolt még tavaly nyáron. Mindenki azt hajtogatta, hogy milyen erős kártyákat ad és egyébként is, ez egy 8 mana 8/8, ami simán megéri. Aztán, amekkora volt körülötte a hype, olyan gyorsan a háttérbe is szorult. Valahogy a gyors paklik és persze a "Kalóz Csomag" ereje miatt visszacsúszott. Viszont, ahogy a nerf után kicsit lassulni látszik a ladder tempója, úgy egyre több helyen bukkan fel a kártya, mint tech lehetőség. Nem mondom, hogy meghatározó lap lesz, de a Control mixekbe simán befér. Viszont őt csak akkor tanácsolom legyártásra, ha tényleg van felesleges 1600 varázsporotok.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!