"Ez a V4-en való elbukás talán a legfájóbb pont volt a karrierem során" -Flash interjú

Tegnap felröppent pár pletyka is Flash csapatával kapcsolatban. Itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba.

A V4 első selejtezőjét könnyen vettétek, mindenkit megvertetek még későbbi Nemzeti Döntő győztes GameAgents-et is. A Pixel ellen mégsem sikerült a bravúr. Hogyan érintett a sikertelen kvalifikáció?

Személy szerint én nagyon magabiztosan játszottam az egész kvalifikáció során, gondolok itt az nyílt selejtező első és második felére, aztán a zárt selejtezőre is. Meg vagyok elégedve a teljesítményemmel, viszont sajnos egy társamnak nagyon rossz napja volt, és nagyon alulteljesített, amit csapatmunkával nem tudtunk kiegyensúlyozni. A zárt kvalifikáció előtt sorra demóztam ki a Pixel és a GameAgents játékát és tudtam, hogy miként fognak zajlani a map vétók. A Pixel ellen mind a három map úgy lett, ahogy megjósoltam és tudtuk is, hogy mit csinálnak mirage-on. Egy doksit teleírtam a köreikkel, mire kell figyelni, stb. Szinte végig ugyanazt csinálták, amit előre bemondtam és még így sem tudtunk nyerni. Próbáltam az utolsókig felpörgetni mindenkit még mikor 15-7re vezetett a Pixel a 2. mapon akkor is, de nem volt csoda comeback. Sajnos pont akkor fogott ki rossz napot az a mix, amikor nem kellett volna. Ez a V4-en való elbukás talán a legfájóbb pont volt a karrierem során, nagyon szerettem volna ott játszani, és úgy éreztem/érzem, hogy megérdemeltem volna. Sajnos nem sikerült, és nem egy álmatlan éjszakám volt emiatt, de lassan túllépek rajta. Ezúton is gratulálok a GameAgents csapatának. Próbálok minél többet játszani és fejleszteni magamat egyre jobban, hogy legközelebb bármilyen rossz nap jön még, úgy is győzelemre tudjam vinni az aktuális csapatom.

Van egy pimasz teóriám; miszerint, ha ti juttok a Nemzeti Döntőbe, akkor könnyen lehet, hogy ma nem a GA-t ünnepelnénk. Te is így látod?

Meglehet, de ez egyáltalán nem biztos, személy szerint én 100 százalékig biztos voltam benne, hogy ők lesznek ott a döntőbe a Pixel vs. Team123 győztese ellen. Szerintem a döntő teljesen 50-50 lehetett volna, ha eljutunk odáig. Mellettünk és mellettük is szóltak előnyök/hátrányok, viszont úgy gondolom, hogy a map vétó miatt nagyon szoros meccsen, de nyertünk volna. Persze csak akkor, ha mindenki magabiztosan és jól játszik.

Még egy utolsó kérdést engedj meg a V4 kapcsán. Ha játékosként nem is, esetleg elemzőként, kommentátorként láthatunk, hallhatunk majd a rendezvényen?

Volt róla szó, hogy megyek, de inkább nemet mondtam a feladatra. Ennek egy egyszerű oka van: én játékos vagyok, amíg jónak érzem magam és képes vagyok jól játszani, addig nem szeretnék ilyen feladatokat elvállalni, habár nagyon jónak tűnik. Az aktív játék befejezése után mindenképp fogok ilyesmit csinálni.

Az utóbbi időben igazi légiós lettél! Sok nemzetközi csapathoz ugrasz be, főleg a Valiance-hoz és az XPC-hez. Mi a célod ezekkel a mixekkel?

Nem volt konkrét célom a segítségen kívül. Az XPC elhívott játszani kicsit CEVO és ESEA ligákban, aztán nyomtunk pár meccset, voltak jó megmozdulások. Jó srácok és élvezetes volt velük játszani, de nem tartottam elég jónak a felállásukat, szóval tényleg csak beugrásról volt szó, amíg nem találnak ötödik játékost. Eközben behívott a Valiance egy ECS selejtezőre, amin sikeresen bejutottam velük a closed részre. Ezen kívül beugrottam hozzájuk még pár hivatalos meccsre, totál más volt velük játszani mint az elmúlt 2 évben bárkivel. Azért érezni, hogy egy közel világ top30 csapatról beszélünk. Egyébként ők az ex-csapatom, akikkel nagyon-nagyon jó viszonyban vagyok és jó barátaim, bármikor szívesen segítek nekik. Úgy volt egy ideig, hogy lehet megyek velük Minskbe a cryptomasters lanra, de végül devoduvekkel mennek, aki viszont  beszél szerbül.

Régen láttunk már teljes magyar felállásban, most azonban az EsporBet.com Promo Cup-ján elindultál honfitársaiddal, amiből azonnal pletyka-cunami lett. Szeretnéd rendbe tenni ezt a vitás kérdést?

Igen, köszönöm kérdésed. Neyyel és Mustanggal karöltve megbeszéltük pár hete, hogy KIPRÓBÁLUNK valamit, és összeraktunk egy csapatot amit már 2-3 nap után változtattunk, most az a felállás, hogy gbk, Mustang, Ney, Szarvasmarha, és én. Egyelőre még csiszolódunk egy darabig, megnézzük lehet-e valamit kezdeni vele. Amikor komoly csapatozásról lesz szó, azt az érdeklődök a facebook oldalamon és az Esport1-en olvashatják majd először! Ettől függetlenül én free agent vagyok, ha felkér játszani egy csapat, akivel szívesen dolgozom együtt, kipróbálom őket is, nem sietek. Ráérek választani.

Ha minden lehetőséged meglenne, szíved szerint milyen magyar csapatot építenél magad köré, és ez most független, hogy Free Agent-e a játékos, vagy csapatban játszik?

Az én álomcsapatom mostanában kb ez lenne (tegyük fel mindenki épp a csúcsformájába van, aktív, és nincs játékon kívüli probléma)

DeadFox, alexrad, koloRRR, ney, flash

Az aktuálisan aktív játékosok közül pedig a legjobb talán ez lenne:

DeadFox, koloRRR, gabesson, ney, flash

Role-ban viszont egyik csapat sem lenne jó szerintem, mert nincs egy őrült fiatal aimer, ami talán kéne, de legyen ez ennek ellenére! A fiatalok közül, aki még ott lehetne talán most az FLEAV, később pedig szarvasmarha vagy camper. :D

Sok impozáns nevet felsoroltál. Kik azok, akiket majd egyszer mellettük tudnál emlegetni?

Akiket nagyjából ismerek és tudok róluk az SzarvasMarha és Camper. Most sikerült játszanom kicsit Szarvassal és nagyon ügyes, szerintem nagy jövő áll előtte. Biztos sok ilyen fiatal van még, csak én nem vagyok nagyon képbe velük még. Remélem sok jó kis fiatal kerül még elő, akik képesek jó játékosokká válni.

Twitteren továbbra is várod az ajánlatokat. Volt már megkeresés, és ha igen, akkor milyenek?

Volt már 1-2 ajánlat, az egyik egy viszonylag értelmes NA ajánlat, viszont inkább a nem felé húzodok mert a barátnő, család és az egyetem kombót nem éri meg itthon hagyni, annyira nem jó az ajánlat.

Áruld el nekünk, hogy legközelebb milyen felállásban láthatunk! Egy magyar mix-ben, esetleg nemzetköziben?

Őszintén az álmom az lenne, ha a Valianceos fiúkkal játszhatnék, de rendkívül örülnék ha tudnánk valami olyan magyar kombót találni, amivel lehetne elérni valamit később és talán mi is csinálhatnánk egy "magyar valianceot". Mindenre nyitott vagyok, és minden megkeresést szívesen fogadok majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!